Mulineta pt spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mulineta pt spinning
Am cateva nelamuriri:cand folosim multifilament teflonat,e imperios necesar tambur cu buza titanizata?Sau se pot folosi si mulinete normale,cu tambur metalic,sau grafit? Apoi,care este cel mai recomandat tip de inele pt folosirea multifilamentului?Multumesc!
Buza titanizata a tamburului e vrajeala de marketing. Frecarea firului cu acea parte a tamburului apare doar in timpul lanseului si e insignifianta.
Pe de alta parte,cam toate mulinetele mai de Doamne-ajuta au asa ceva.
Rezistenta angrenajului, a galetului si asezarea in X a spirelor sunt mult mai importante decat buza titanizata.
La inelele betelor e cam aceeasi treaba, lansetele de la mediu in sus au inele de calitate si nu trebuie sa-ti bati capu cu asta.
Pe de alta parte,cam toate mulinetele mai de Doamne-ajuta au asa ceva.
Rezistenta angrenajului, a galetului si asezarea in X a spirelor sunt mult mai importante decat buza titanizata.
La inelele betelor e cam aceeasi treaba, lansetele de la mediu in sus au inele de calitate si nu trebuie sa-ti bati capu cu asta.
-
- veteran
pt. un UL, un fir de 8 lbs textil cum ai zis tu, nu este in categoria UL dupa mine...eventual un 4 lbs, dar daca chiar folosesti un ansamblu UL, iti recomand monofilamentul, nu textilul!mikebazga scrie:Asa,am mai uitat ceva:sub raportul calitate/pret,ce mi-ati recomanda? (mulineta pt UL,respectiv un fir Power pro-8lbs)

-
- veteran
Ryobi Ecussima . Pret decent(100-110 lei) - comportare decenta! La alti bani ...se poate vorbi si de altcevamikebazga scrie:Asa,am mai uitat ceva:sub raportul calitate/pret,ce mi-ati recomanda? (mulineta pt UL,respectiv un fir Power pro-8lbs)

PS: si eu am o Okuma Avenger modelul de 30 si de cca 4 ani trage pe un bat medium...fara deranj mare!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
as zice ca e light spre medium,am avut si eu av-20.Tavi scrie:Eu am o Okuma Avenger 20 sa-i zicem UL.
Isi face treaba. Sigur sunt altele mai bune
Michael va recomanda Regulamentul forumului