mulineta pt jigging Dunare cu textil 10-15lbs - recomandari?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 23 Mar 2008, 11:11

Adi_ scrie:jonny, si cu cat estimezi ca va creste numarul capturilor dupa ce te usurezi de 400$? :?
adi, primele mele postari aici se refereau tocmai la faptul ca nu intelegeam ideea de a arunca bani pe scule (vezi topicul "Daiwa Tournament SS"), atunci nu stiam ce e aia jigging si de aia mi se parea anormal sa dai atatia bani pe niste bete si mulinete, motiv pt care am pescuit pana in toamna asta cu fibre pline de 25 si 65ron si mulinete de 50 si 120ron. Acest lucru nu m-a impiedicat absolut deloc in a prinde pestii care existau in locurile unde am fost, mai ales pt ca mi s-a zis ca fara bat usor de carbon, actiune fast/xfast si fir textil n-am nici o sansa sa prind salau, ei uite ca se poate si cu bete ieftine si mulinete la fel:
Imagine
batul de mai sus nu mi-a rupt antebratul la fel cum m-a rupt avid-ul de 9'6" cu aceeasi mulineta (sau poate eram io mai in forma atunci:D) asa ca asta e motivul pt care vreau sa schimb mulineta, si vreau sa fie diferenta drastica la greutate (nu la bani ca n-am fabrica) asa ca Luvias pt mine a fost cheia pana sa vad totusi ca nu e facuta din materialele cele mai bune pt banii respectivi asa ca merg pe urmatoarea cea mai usoara si totusi de calitate maxima; pt ca la orice mulineta care sa aiba caracteristicile respective pretul sare de $150 -200 am zis totusi sa am o garantie a calitatii si se pare ca doar un JDM ar oferi asta, in concluzie asta e, platesc pretul lor. Dupa cum ma stii sunt destul de zgarcit cand e vorba de investit in ceva ce nu-i vad sensul si e doar pt confortul personal...ei aici poate fac o exceptie de la regula :D Deh, unii au 3-5 bete de spin si tot atatea mulinete, eu prefer sa raman la 2 si 2 mulinete (btw, okuma epix pro e beton), mai mult de atat chiar nu imi trebuie (un combo pt jig si unul voblerit) asa ca per total tot stau mai bine la capitolul investitii.... dupa mulineta asta singura investitie majora care probabil o sa o mai fac este un sonar, si cam atat, am de toate :D

in final sa iti raspund la intrebare, nu, capturile nu vor creste din cauza sculelor, e vorba doar de un moft si de confortul personal, de placerea de a pescui cu ceva misto 8)

psiho, 2500 simpla, n-am nevoie de modelul custom....btw, ce exista pe piata americana este sau nu made in japan? am gasit la $330!
http://www.baitnhook.net/index.asp?Page ... tegory=150

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 23 Mar 2008, 13:53

sa fiu sincer , nu stiu sa iti raspun concret... dar eu unu asa cred ca e made in japan, oricum mai fa sapaturi ca sa fi sigur :wink:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 23 Mar 2008, 16:08

tincu ilie scrie:La banii aia iti faci un trusou de pescar :lol:
asa e, sau sa iti iei 50 de voblere sau o mulineta ca asta :lol:

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 23 Mar 2008, 18:40

Pe mulineta Daiwa Fuego 2500 cumparata de la Cabelas scrie "Made in Japan". Daiwa Sol e fabricata in Tailanda dar merge foarte bine. Cit o merge asa nu stiu ca de abia am luat-o.
Caracteristici tehnice:http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 23 Mar 2008, 22:53

cred ca am mai citit articolul o data (de pe tackletour) dar n-am retinut detaliul cu made in japan :)
merci de info, se incadreaza cu succes in cerintele mele (greutatea redusa pe primul loc)
cei de la tackletour o incadreaza intre sol si certate, mai sap un pic si dupa fuego si trag apoi concluziile :roll:

merci inca o data la toata lumea pt postari!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 24 Mar 2008, 09:32

johny, sa inteleg ca vrei sa cumperi mulineta asta in primul rand pt. a echilibra avidu'? inseamna ca te costa destul de mult batzu' ala...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 24 Mar 2008, 09:51

oarecum da, dar nu am cum sa il echilibrez, vreau doar per total sa fie cat mai usor; cred ca ar fi echilibrat cu o mulineta de 500g, nici okuma epix pro 30 de ~350g nu-l echilibreaza!
batul a fost undeva la $280 sau te referi la costurile care le cere pt a fi echilibrat? :?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 24 Mar 2008, 10:27

daca vrei sa-l echlibrezi, mai bine ii pui ceva la cotor...
cat despre mulinetele astea scumpe... eu am o alta opinie, dar nu conteaza.
sper ca in final sa fii multumit de ansamblu si sa-l soliciti cat mai mult... cu dintosi, bineinteles :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 24 Mar 2008, 10:35

am inteles ca batul devine un fel de pendula daca ii pun ceva pe cotor si mai mult ma deranjeaza, n-am incercat insa...oricum nu-mi plac "patch-urile" :D
iti impartasesc opinia, de ce crezi ca am 2 okuma semper?:D
vreau doar sa fac o exceptie de la regula si sa merg in extrema cealalta :)

merci de urare si sper sa apucam sa imi faci tu poze la ei :D

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 25 Mar 2008, 01:37

preturi mai bune ca pe japantackle.com se gasesc pe bass.jp asta daca intere pe careva :)

ultima incercare.... ce sa iau?
certate 2500: 253g, $340, jdm
sau
fuego 2500: 244g, $220, tambur de rezerva

Scrie răspuns