Mulineta pentru pescuitul la jig

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Oct 2010, 22:00

georcaef scrie:daca sta in echilibru la 10cm in fata piciorului mulinetei e ok. daca e sub 10cm e si mai bine.
de ce este ok la 10cm in fata piciorului mulinetei??

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Oct 2010, 22:11

e bine echilibrata la 10cm, perfect echilibrata in mana fara greutati in cotor nu prea ai cum, numai cu lanseta ul si mulineta mai grea.
"regula" asta o stiu aproape de cand pescuiesc.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Oct 2010, 23:10

adik cu alte cuvinte suna cam ashe...
tre iechilibrata ca sa nu-ti oboseasca mina...
si cu alte cuvinte tot ei zic ca : ca sa nu´ti oboseasca... mina... ori o n´greunezi in cotor ... :lol: ( daaaa ii mai buna mai usoara... :lol: ) ori o cuplezi cu o rishnita mai grea... deci nepotrivita... :lol: chit ca scopul e sa fie si usoara... :lol:
"regula" bine cunoscuta... :lol:
asa de cunoscuta ... incit astia de-o " stiu " zici ca dau fara naluci.... :lol:
ca de aia stau sa ma intreb in ce iechilibru le sta lor " sistemul " cind recuperea o naluca mai babana... :lol:
tot la 10 tzanti ? :lol:
cite discuri de haltere mai adauga pe cotor ca sa realizeze asa zisa iechilibrare cind dau cu ceva mai baban sau n´tr-un stil mai haotic ? :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Oct 2010, 06:25

:lol: :lol: Salutari Dumitre,mai traiesti??Acuma l-ai buimacit de cap pe om ...treaba sta cam asa:la lansetele mai scurte -pina pe la 7ft-echilibrarea se face mai usor,daca acestea sint mai lungi,sa zicem de la 2.40 in sus,apare senzatia ca lanseta pica-n bot.Normal ,ar trebuii niste greutati pe cotor,dar atunci lanseta se ingreuneaza..Asta este.Oricum la lanseta pe care o are Adrian,ar trebuii sa se echilibreze bine cu Daiwa sol,si asa cum a zis Musti,ii poate pune o mulineta cu greutate apropiata pentru a vedea ce se intimpla...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Oct 2010, 07:32

kuintautti scrie:cite discuri de haltere mai adauga pe cotor ca sa realizeze asa zisa iechilibrare cind dau cu ceva mai baban sau n´tr-un stil mai haotic ? :lol:
io folosesc rezerva de la masina :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 18 Oct 2010, 07:37

semlecangheorghe scrie:Oricum la lanseta pe care o are Adrian,ar trebuii sa se echilibreze bine cu Daiwa sol
Cu sol 2000 sau 2500? Sol 2000=230 gr iar sol 2500=260 gr....
Until next time....Tight Lines!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 18 Oct 2010, 09:26

Bre, teoretizam eroic... :lol:
30g mai mult la o mulineta iti deplaseaza centrul de greutate cu 3-4mm, nu mai mult, din pozitia initiala. Puneti mana si incercati. Eu am facut-o si m-am lamurit. Daca si asta e o chestie de luat in seama, atunci :respekt: . Ele mele simturi nu sunt atata de ascutite...
Da, exista o diferenta sesizabila de confort intre cele doua, dar din cauza diferentei de greutate, nu a pozititei centrului de greutate a ansamblului. Vorba lui Kuinta'. Pescuiti fara naluci?
Pt. ca, daca mergem pe ideea de a echilibra lanseta musai in mijlocul talpii mulinetei, mi-e teama ca tre' sa adaugati o potcoava in capatul manerului sau sa aveti manerul mult mai lung decat antebratul. Nu cred ca va va mai placea sa pescuiti cu o lanseta ca asta, fie ea si perfect echilibrata. :wink:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 18 Oct 2010, 09:58

Si n-ajungem tot la solutia: varga noastra/magazin/incercat diverse mulinete pana simtim ca ansamblul e ok ? :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Oct 2010, 09:58

Mai este un aspect,depinde la ce folosesti lanseta.Daca pescui cu virful la orizontala,sau orientata usor in sus,nu-i rau sa traga putin pe spate.Asta cind pescui la gume.Daca dai la voblere ,tii virful in jos,si nu strica sa cada nitel in bot,nu mult ,doar cit sa poti jerkuii voblerul cit mai incitant.Totusi ma tem ca asta este un aspect ce tine de subiectivismul fiecaruia.Lanseta cu care dau la jig,un L.T.B.,medium de 7ft,este echilibrata undeva la 7-8cm de piciorul mulinetei care este un shimano technium 2500.Cea de voblere ,m-h,de 7ft,este echilibrata undeva la 6cm de piciorul mulinetei ,cu posibilitatea sa scot sau sa adaug un but de aluminiu ce cintareste cam 30gr.Acesta ii schimba nitel centrul ,cam cu 2-3 cm.Asta-i avantajul daca iti construiesti o lanseta custom ,o faci cum vrei tu,in functie binenteles de mulineta care stii ca o vei folosi pe lanseta respectiva...

Ca fapt divers,am pipait o lanseta Rozmejer,conceputa special pentru ceea ce europenii numesc pescuit pe verticala.Aceasta are un sistem de greutati in cotor,care se pot scoate sau adauga,pina gasesti un punct in care poti balansa fara efort lanseta pentru un joc eficient al nalucii pe verticala.Nu este o lanseta usoara per ansamblu,adica cu discurile adaugate,dar echilibrata corespunzator iti da senzatia de confort la mina si poti juca foarte fin naluca pe verticala...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 28 Oct 2010, 20:19

Are cineva mulineta asta http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... type%3DGNU ? Ceva pareri despre ea?
Until next time....Tight Lines!

Scrie răspuns