A propos, pentru aceste specii (daca vreau sa le pescuiesc la wobbler), am pus ochii pe o Daiwa Heartland ML. Dar nu ma hotarasc intre:
Power Action Length Line Lure Guides
ML R 7'6" 8 - 14 1/8 - 3/8 7
ML F 8'6" 6 - 10 1/8 - 1/2 7
Dupa cum se vede, amandoua sunt Medium-Light, dar cea mai scurta (2.3m) are actiune Regular pe cand cea de 2.6m are actiune Fast. Amandoua merg cu fir de 8 si 10lb, deci asta-i OK, nu cred ca-mi trebuie fir mai solid de 10lb--adica 4.5kg--pentru salau si avat. In schimb, a doua arunca de la 3.5g la 14g, o gama mai larga decat prima (cea mai scurta) care merge 3.5-10.5. Amandoua au 7 inele, asta cred ca-i bine--frecare mica. Sincer, daca cea de a doua ar fi cat prima de lunga, instinctul meu (care ma poate insela, fiind oarecum incepator in spinning) m-ar indemna sa o iau. Mai ales ca sigur merge super cu mulineta descrisa mai sus. Dar, la 2.6m, nu-i cam lunga? Scuze pentru ditamai litania de mesaj, dar chiar nu ma hotarasc. Si nici nu pot abuza de bunatatea consoartei luandu-le pe amandoua

P.S. Daca vreti sa le vedeti mergeti pe site-ul Daiwa si cautati "Daiwa Heartland --Specialty Rods". E vorba de modelele HL-SS 762MLRS si HL-SS 862MLFS (Steelhead/Salmon Spinning).
Am omis sa scriu: va rog frumos sa ma sfatuiti! Poate acest addendum imi va aduce raspunsuri