Mulineta Dunare + SW

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mulineta Dunare + SW

Mesaj de adrianc » 09 Feb 2016, 17:54

Mi-am facut socoteala ca mi-ar trebui o mulineta de spinning pentru Dunare, pe care as folosi-o sa zicem o data pe an in concediu la mare (in principal Grecia, Croatia si cine mai stie pe unde).
Bugetul e 100 - 150 EUR, nu are rost sa ma intind mai mult.
Ce alternative decente ca pret am? Stiu ca exista TwinPower si alte dracovenii de 400++ USD, insa nu intra in calcule.

Parca exista si o varianta pt. saltwater a lu' Zauber? Nu am aflat mare lucru dupa vreo ora de cautat netul...poate nu m-am uitat unde trebuie.

:bere:

fishmaster56
senior
senior

Re: Mulineta Dunare + SW

Mesaj de fishmaster56 » 09 Feb 2016, 19:37

Zauber de 4000 si ai rezolvat problema. E si in buget. Sau Tica Taurus dar e putin peste 150E.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 09 Feb 2016, 20:39

Pai si tin astea la saratura?

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 09 Feb 2016, 22:32

adrianc scrie:Pai si tin astea la saratura?
Sakura alpax 4008 te ține la sărătură, am văzut la băieți la spinning pe mare. Și chiar îl lăuda. Din această cauză mi-am luat și eu unul însă nu l-am scos încă.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 09 Feb 2016, 22:53

am avut si eu iarna asta o dilema asemanatoare pentru pescuit cu crank-uri mari pe mures si sa o pot folosi si vara in grecia.

am luat o daiwa freams 3000 la 550 de lei. am citit pe forumurile din Australia ca ei o folosesc la spinning marin. cum se comporta in timp nu stiu inca dar pare foarte solida si e rezistenta sw, are raport de recuperare 4.7:1, cea de 4000 e 4.9:1, corp de aluminiu...
au si marimea 4000 tot la acelas pret dar e mare, ar merge la somn....
daca te intereseaza iti dau un link pe mp.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 09 Feb 2016, 23:56

eu tocmai mi-am luat Freams-ul pt salau, nicidecum pentru pescuit marin sau pe Dunare. rotoru ala e asa frumos si firav... :))..o mulineta robusta care sa reziste la abuzuri e ce trebuie. Nu as baga nici shimano nici daiwa, tocmai pt ca modelele care rezista sunt scumpe iar mediul nu e tocmai primitor (pietre, nisip, etc)..iar mie mi-e cam mila de ele.

Eu ma inteleg excelent cu red-arc pt dunare, varianta mai laudata a zauberului. daca vrei sa folosesti si la mare (apa sarata) poti incerca spro GoldArc. e tot un zauber si mai evoluat, full metal 300 gr, vine cu tambur de rezerva si are protectie si garnitura de izolare. si mai are si tamburii cu buza titanizata.

ar mai fi tot de la spro in juru a 100 eur, zaltarc si zaltarc hd. ala hd chiar e tanc - e singuru pe care nu am pus mana dar ceva imi zice ca e ce trebuie.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 10 Feb 2016, 09:45

Si saltiga are air rotor. Calculul eforturilor folosind elemente finite arata exact unde si cat de mari sunt tensiunile ce apar. De aceea au redus rotorul in sectiune si i-au facut forma cu sistem tip biela sa preia eforturile pe directia transmiterii fortelor. Poti avea un rotor de un kil de otel ca efortul in el la solicitare are unele puncte de maxim, in rest este nesolicitat sau solicitat la 5-10% din capacitate.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 10 Feb 2016, 12:40

sunt convins ca air rotorul e o idee interesanta, cu atat mai mult cu cat s-a redus si greutatea lui, deci si a ansamblului. e normal ca forta sa nu fie distribuita uniform, insa eu m-am referit strict la aspectul exterior care pare foarte fragil nu in lupta cu pestele ci la mediul de pescuit. nu stiu cat e de rezistent la conditiile de la dunare (pietre si nisip). sincer nu stiu cum arata dupa ce o scapi pe jos (si se intampla) o mulineta care da impresia de solid(poate fi si doar o impresie) imi da alta siguranta.
Freams mi s-a parut inchegata, ar trebui ca una de 3000 sa faca fata pe dunare, problema e de longevitate si cum rezista la socuri mecanice.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 10 Feb 2016, 14:31

Socuri mecanice?
Pune mulineta la treaba si vezi cum e.
Orice mulineta trantita nu mai e ca una noua, dar nu asta e scopul ei sa o lovesti :)

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 10 Feb 2016, 14:46

Va multumesc pentru sfaturile date pana acum si sper sa nu iasa (iar) cu cearta :)
Vedem cate dintre propuneri pot fi vazute si invartite la targ.

Scrie răspuns