Buna..
eu am o mulineta ieftina.. 70 lei, baracuda HT 2000 , insa.. cand destrangi frana , si tragi de fir , normal ar trebui sa clicaie ceva... sa faca click,click,click.... si la mine nu mai face ?.. ce naiba ar putea avea?? .. din cate mai tin io minte cand am luat-o se auzea clicl-ul cand trageam de fir... cand era frana destransa.. si mi se misca tamburul.. imi oscileaza usor.. adica in stanga-dreapta... Dar usor de tot.. cred ca o dau pe mana lu taica-miu s-o faca daca poate.. insa, am pus topic-ul acesta, deoarece poate mai are vreun incepator mulineta acesta.. mi-ar putea spune daca am dreptate.. sau mi s-a parut mie.. Click-uie cand tragi de fir, cand frana e destransa ?? .. As vrea sa stiu inainte sai zic la taica-miu daca o poate face.. nu prea ma deranjeaza, insa de ceva vreme , am mai zis, a inceput sa oscileze si tamburul... si vreau sa-i remediez problema ..
aveti aici un link.. http://www.shopspider.ro/mulineta-barac ... dis86.html
si inca unul..
http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=489
Oare e o problema mare daca mi se misca putin tamburul ??... sper ca nu... Nu fiti rai.. insa acuma nu am posibilitatea sa-mi iau alta mulineta ......ca mi-as lua si eu o daiwa,shimano.. insa....
Mulineta defecta ???
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Deobicei clicaitul e dat de o bucatica de metal care e prins in interiorul tamburului..prins cu arc sau fara..foarte probabil s-a indoit sau s-a rupt...mare importanta nu are, dar poate fi deranjanta, daca te-ai obisnuit cu sunetul 
Ca are joc tamburul stanga-dreapta este mai grav, scoate tamburul si uitate cand invarti daca axul principal are cumva acelasi joc..in cazul asta s-a indoit de la vreo lovitura in tambur..poate aceasi care ti-a rupt indoit si clicaitorul.
Nu iti zic ..ca nu merita osteneala sa o repari..pentru ca tie vad ca e foarte importanta treaba
Da-o pe mana lui tata..daca se pricepe la mecanica...sigur te poate ajuta.

Ca are joc tamburul stanga-dreapta este mai grav, scoate tamburul si uitate cand invarti daca axul principal are cumva acelasi joc..in cazul asta s-a indoit de la vreo lovitura in tambur..poate aceasi care ti-a rupt indoit si clicaitorul.
Nu iti zic ..ca nu merita osteneala sa o repari..pentru ca tie vad ca e foarte importanta treaba

Da-o pe mana lui tata..daca se pricepe la mecanica...sigur te poate ajuta.
asa cum zice ULK mai sus, doar pentru caraitul franei care cedeaza nu tre' desfacuta mulineta, in interiorul tamburului ar trebui sa vezi o clema mica de metal prinsa cu un arc, ea da acel sunet.
poti compara cu tamburul de rezerva, daca mulineta are asa ceva.
daca frana e destransa la maxim este aproape normal sa ai acel joc al tamburului pe ax de care zici, dar odata stransa la utilizare normala, tamburul tre sa nu mai joace pe ax.
inca ceva, daca frana e destransa tare este posibil ca acea clema metalica sa nu mai fie la nivelul rotitei dintate care sa o tot agata, fapt care ofera acel carait cand frana cedeaza.
intrebarea este-> cand frana este stransa rezonabil pentru pescuit, caraitul exista? jocul tamburului pe ax exista? sau vorbim doar asa despre o parere cand frana tamburului este destransa atat de tare incat tanburul aproape ca cade de pe ax?
poti compara cu tamburul de rezerva, daca mulineta are asa ceva.
daca frana e destransa la maxim este aproape normal sa ai acel joc al tamburului pe ax de care zici, dar odata stransa la utilizare normala, tamburul tre sa nu mai joace pe ax.
inca ceva, daca frana e destransa tare este posibil ca acea clema metalica sa nu mai fie la nivelul rotitei dintate care sa o tot agata, fapt care ofera acel carait cand frana cedeaza.
intrebarea este-> cand frana este stransa rezonabil pentru pescuit, caraitul exista? jocul tamburului pe ax exista? sau vorbim doar asa despre o parere cand frana tamburului este destransa atat de tare incat tanburul aproape ca cade de pe ax?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- stefanflorin
- veteran
Mulineta asta e copie fidela dupa Abu Garcia Ultracast
care are arculet la tambur, daca si asta are la fel inseamna ca s-a deplasat tablita aia de la nivelul zimtilor care o fac sa caraie, daca e fara arculet inseamna ca e indoita sau rupta caz in care o poti inlocui cu ceva similar facut dintr-o bucatica de tabla subtire si bine otelita. Vezi cu nitul ala care tine caraitoarea sa nu il strici. Am facut chestia asta la o mulineta no-name acum multi ani si a mers.

trebuie sa precizez ca lipsa "caraietorii" nu afeceteaza cu nimic performanta franei pe tambur.
atata doar ca e mai silentioasa.
atata doar ca e mai silentioasa.
Va multumesc de raspuns.... problema era... acele 2 ,,piulite'' una de plastic si una de metal cu zimti, responsabila pentru carait, erau puse invers.. nu stiu cum de s-a intamplat asta, probabil au iesit ambele, si le-am pus eu invers... Si cu oscilatia tamburului, odata cu rezolvarea caraitullui , nu mai oscileaza atata, acuma f.f.f. putin, si cand frana e destul de destransa, deci doar alea 2 piulite erau problema... dar nu stiu cum de acuma am reusit s-o pun la capat, ca de mult incerc sa o rezolv.. o saptamana-doua...
Va multumesc de raspunsuri, si de cele spuse, imi sunt de ajutor.
Michael , am 2 tamburi , si tamburul nu mai joaca acuma cand frana e destul de destransa, oricum oscileaza cand frana e de tot destransa.. ceva normal .
Caraitul este si cand destrang de tot frana, e bine.
@Stefanflorin exact aia era problema, nu mai ajungea piulita la tabl aceea ca sa faca caraitul, multumesc.
Mie imi place mulineta asta.. deoarece o am de 1 an, si merge frumos... am avut ceva probleme, ca iesea firul de pe tambur.. nu stiu de ce... probabil era prea mult fir...
Acuma i alta problema minora.. am eu ceva cu caraitul, sa stiu si eu cat destrang/strang frana .Cand destrang/strang frana, nu tot timpul se aude caraitul acela de la butonul de pe tambur.. acel butonas care il invarti, ca sa strangi/destrangi frana ... cred ca arcul din interiorul butonului e destrans.. am sa-l las asa... chit ca cateodtaa nu stiu cat am destrans frana...
@
numa' bine. multumesc pentru raspunsuri.
Va multumesc de raspunsuri, si de cele spuse, imi sunt de ajutor.

Michael , am 2 tamburi , si tamburul nu mai joaca acuma cand frana e destul de destransa, oricum oscileaza cand frana e de tot destransa.. ceva normal .
Caraitul este si cand destrang de tot frana, e bine.
@Stefanflorin exact aia era problema, nu mai ajungea piulita la tabl aceea ca sa faca caraitul, multumesc.
Mie imi place mulineta asta.. deoarece o am de 1 an, si merge frumos... am avut ceva probleme, ca iesea firul de pe tambur.. nu stiu de ce... probabil era prea mult fir...
Acuma i alta problema minora.. am eu ceva cu caraitul, sa stiu si eu cat destrang/strang frana .Cand destrang/strang frana, nu tot timpul se aude caraitul acela de la butonul de pe tambur.. acel butonas care il invarti, ca sa strangi/destrangi frana ... cred ca arcul din interiorul butonului e destrans.. am sa-l las asa... chit ca cateodtaa nu stiu cat am destrans frana...
@
numa' bine. multumesc pentru raspunsuri.
intradevar caraitul de la ajustarea franei e furnizat din capacul tamburului, dar nu acel carait ar trebui sa te ajute la determinarea nivelului de presiune pe tambur, ci tragand pur si simplu de fir afli daca frana este suficient de stransa/destransa.