Mulineta de casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mulineta de casting

Mesaj de Bogdan_Alex » 14 Iul 2006, 16:50

pt. cei care au sau stiu cum functioneaza o mulineta de castig rog sa ma contacteze urgent pe Y! , id: bogdan_rules . am cateva nelamuriri, as vrea sa-mi iau una si nu prea stiu cu ce se mananca.
ceva de genul asta: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=16555
Fara pescuiala viata e pustiu

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 16 Iul 2006, 16:56

pe linukul care l-ai pus nu vad nici o mulinata de casting.... doar unda cu baitrunner :lol: .
In legatura ca mulinetele de casting, am una
http://cabelas.com/cabelas/en/templates ... hasJS=true

Merge foarte bine cand o folosesc din barca, sau si de pe mal cu jiguri grele insa pe vant puternic din fata e un cosmar. Oricum daca vrei sa arunci cu ele naluci usoare nu prea o sa reusesti. Daca pentru tine primeaza distanta eu zic sa ramai la mulinetele de spin.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 16 Iul 2006, 19:21

Intr-adevar, nu stiu de unde am luat eu linku ala ca nu cred ca a fost vr-odata corect.

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

Asta este! Ce avantaj are o mulineta de casting fata de spininig? :roll:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 16 Iul 2006, 19:49

pai ca avantaje ar fi ca sunt: lansezi mai precis, nu rasuceste firul... oricum eu o am numai de cam o luna si inca nu a apucat sa aiba parte dacat de driluri cu marlite, asa ca inca nu prea am testat-o intr-un dril adevarat :D

Vezi ca era in niste numere mai vechi ale ALP un marterial despre baitcasting. Prea multe nu pot sa-ti spun, sunt la prima mea mulinate de acest tip si inca nu pot face o comparatie intre ce am eu si alte modele. Pot doar sa spun ca la un pescuit cu jiguri din barca o prefer, insa cand bate tare vantul din fata este aproape imposibil sa lansezi fara sa fac peruci. O mai folosesc pe balti si canale cand dau dupa stiuca si nu trebuie sa lansez foarte departe. Oricum folosirea ei necesita putin antrenament, insa dupa cateva zeci de lanseuri o sa te obisnuiesti.

Cred ca prima data trebuie sa te gandesti la ce vrei sa o folosesti, si cu ce naluci.

PS - Apropo, vezi ca pentru mulinetele de baitcasting iti trebuie sa-ti iei si un bat de baitcasting, nu merg pe betele de spin :D Asa ca pe langa cei 40 de dolari care vrei sa-i dai pe mulineta mai tre' sa mai adaugi cateva zeci pentru bat. Deci deja depasesti bugetu' :cry:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 16 Iul 2006, 19:50

Cred ca s-a scris cam tot despre acest subiect. Eu nu mai am rabdarea si timpul sa scriu la infinit. Da un search pe prima pagina a site-ului si vei gasi ce cauti. Daca dupa asta mai sunt intrebari probabil vei avea si raspunsuri mai complete.

Tudor

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 16 Iul 2006, 20:03

fiind prima mulineta de acest gen, mi-am luat un combo cu cabela's whuppin' stick.deci distractia a ajuns la 50$. N-are rost zic eu sa dau bani multi pe ceva ce nu stiu inca daca imi va place....poate nu e genul meu de pescuit. Mersi pt sugestii, am sa caut daca spuneti ca s-a mai scris despre acest subiect. O ultima intrebare as avea: Se pot lansa monturi de stationar cu ea cum poti face cu una de spinning, sau procedura de aruncare nu permite acest lucru?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 16 Iul 2006, 21:32

Sigur se pot lansa monturi de stationar. Insa sa fie mai grele de 10 gr, altfel vei avea probleme.
Nu vad insa interesul sa utilizezi o scula atat de specializata pe naluci pentru sationar.
Fa cum doresti, dar mai intai citeste ce s-a scris deja.

Tudor

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 16 Iul 2006, 23:02

ok, inca odata thanx! am primit si un mesaj interesant de la dl. Jean Scurtu care m-a mai scos din ceatza cu cateva lucruri.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Iul 2006, 22:36

Bogdan_Alex scrie:fiind prima mulineta de acest gen, mi-am luat un combo cu cabela's whuppin' stick.deci distractia a ajuns la 50$. N-are rost zic eu sa dau bani multi pe ceva ce nu stiu inca daca imi va place....poate nu e genul meu de pescuit. Mersi pt sugestii, am sa caut daca spuneti ca s-a mai scris despre acest subiect. O ultima intrebare as avea: Se pot lansa monturi de stationar cu ea cum poti face cu una de spinning, sau procedura de aruncare nu permite acest lucru?
leai luat de dincolo sau cum??? doar 50$ mi se pare doar mie sau este putin??? - am vazut ca pe site e 40 dar nu cred ca le aduc aici asa ieftine, si la whuppin sticku ala scrie ca e intre 20-25$ sau era reducere la combo? - imi poti trimite si mie pe mp indicatiile domnului Jean Scurtu? merci

Scrie răspuns