in primul rind (si cel mai important aspect ) o sa ai lanseuri mai lungi si memoria mai putina la monofilament . din puctul meu de vedere asta conteaza mai mult decat orice la ul unde nalucile sunt foarte usoare si betele foarte scurte . nu uita si ca un fir cu memorie in bucle largi e mai usor de intins de un microvobler decat un fir cu memorie in bucle mici si dese (astfel ai contact mai bun cu naluca ) . Chestia asta conteaza mai mult la firele rigide cu elasticitate mica

in al doilea rind dimensiunea compacta retrage centrul de greutate spre mandrina si automat echilibreaza mai bine lanseta.
eu am avut ocazia sa testez anu' trecut asta:
http://www.monstru.ro/88-mulineta-dam-q ... d-100.html . pe mine ma interesa pentru jigging si pentru ul. am ramas impresionat de diferenta in lanseuri comparativ cu o mulieta normala de clasa 1000-1500.
ulterior mi-am luat acelasi model de mulineta insa marimea 400 pentru avat (pentru ca acolo distanta conteaza si viteza de recuperare -m/tura de manivela - conteaza ).
nu zic sa iei Cormoranul ala dar iti recomand sa optezi pt "mulineta cu cap mare". Mai trebuie doar o conditie indeplinita: inelul de plecare a lnsetei pe care o montezi sa fie mare fiindca altfel iti gatuieste putin lanseul

ps. sub firul principal pune-i buraj din alt fir si totul e ok.