Mulineta de 2500 pentru UL.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Noi 2011, 16:14

Ionel, iti recomamnd mulinetele cu cap supradimensionat pe ul. nu dsiscut aici producatorul ci sistemul.
in primul rind (si cel mai important aspect ) o sa ai lanseuri mai lungi si memoria mai putina la monofilament . din puctul meu de vedere asta conteaza mai mult decat orice la ul unde nalucile sunt foarte usoare si betele foarte scurte . nu uita si ca un fir cu memorie in bucle largi e mai usor de intins de un microvobler decat un fir cu memorie in bucle mici si dese (astfel ai contact mai bun cu naluca ) . Chestia asta conteaza mai mult la firele rigide cu elasticitate mica :wink:
in al doilea rind dimensiunea compacta retrage centrul de greutate spre mandrina si automat echilibreaza mai bine lanseta.
eu am avut ocazia sa testez anu' trecut asta:
http://www.monstru.ro/88-mulineta-dam-q ... d-100.html . pe mine ma interesa pentru jigging si pentru ul. am ramas impresionat de diferenta in lanseuri comparativ cu o mulieta normala de clasa 1000-1500.
ulterior mi-am luat acelasi model de mulineta insa marimea 400 pentru avat (pentru ca acolo distanta conteaza si viteza de recuperare -m/tura de manivela - conteaza ).
nu zic sa iei Cormoranul ala dar iti recomand sa optezi pt "mulineta cu cap mare". Mai trebuie doar o conditie indeplinita: inelul de plecare a lnsetei pe care o montezi sa fie mare fiindca altfel iti gatuieste putin lanseul :wink:
ps. sub firul principal pune-i buraj din alt fir si totul e ok.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 27 Noi 2011, 16:36

Sunt total in ceata cu mulineta asta.. uni spun ca e buna, alti ca nu e buna dar mai asteptam un pic poate, totusi apare cineva care o are sau a avut-o si ma lamureste mai bine. Chestia e ca mi-a placut foarte mult cand am vazut-o ..

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 27 Noi 2011, 18:41

haprian ionel scrie:Numai 2 rulmenti? Cum naiba? La asta zice ca ar avea 7+1..
cred ca te-ai uitat la versiunea asta http://www.bibanu.ro/mulinete/mulinete- ... -2500.html
eu am avut asta http://www.totalfishing.ro/mulineta-cor ... -9763.html

trabic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trabic » 27 Noi 2011, 19:18

Scriu si eu pe aici, pe la topicul alaturat, asa ca indraznesc sa.ti spun din experienta mea, asa cum altii imi impartasesc din a lor > NU
E o mulineta simpatica si doar atat. Nu iti alege sculele doar dupa aspect. Un prieten a cumparat ce vrei tu sa.ti iei in luna iunie 2011 si a aruncat.o in luna octombrie 2011.
Durata de viata -5 luni.
Pesti prinsi - clean < 1kg.
Dixit!

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 27 Noi 2011, 19:30

[quote="trabic"]Scriu si eu pe aici, pe la topicul alaturat, asa ca indraznesc sa.ti spun din experienta mea, asa cum altii imi impartasesc din a lor > NU
E o mulineta simpatica si doar atat. Nu iti alege sculele doar dupa aspect. Un prieten a cumparat ce vrei tu sa.ti iei in luna iunie 2011 si a aruncat.o in luna octombrie 2011.
Durata de viata -5 luni.
Pesti prinsi - clean < 1kg.
Dixit![/quote]

Prietenul tau nu e si el activist pe aci pe site sa-l intreb mai multe? Oricum, pana la urma, dupa cele auzite nu cred ca o sa o mai cumpar. Eu vroiam sa o iau din magazin de unde primeam si 2 ani de garantie si mai e si durata cat o sa o folosesc, pentru ca chiar daca nu vreau in ultima vreme sunt cam pescar de Duminica si mai am si alte stiluri in afara de spinning. Probabil ca la mine ar rezista cel putin pana i se termina garantia dar eu as vrea sa ma tina o viata.. :D

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 27 Noi 2011, 19:41

Asa mai Ioane, fi cuminte, ca tie ti se pune pata numa pe ce-i frumos, si atit. :D
Ce-i frumos si bun, cateodata... :wink:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

jackspinner
veteran
veteran

RE

Mesaj de jackspinner » 27 Noi 2011, 19:44

haprian ionel
veteran
veteran

Re: RE

Mesaj de haprian ionel » 27 Noi 2011, 20:44

[quote="jackspinner"]http://www.rapitori.ro/anunturi_arata.php?id=11213[/quote]

E faina mulineta dar pretul ma cam sperie.. Nu vreau ceva prea scump ca dupa parerea mea produsul trebuie exploatat pana isi scoate banii si la cat timp de pescuit am eu.. merge si una pana in 150 ron.

Cred ca o sa optez pentru o Okuma de 1500 pe care o sa mi-o cumpar din magazin si cat tine atat tine, macar nu o sa-mi para rau de investitie.

RaPpSodIq
senior
senior

Re: RE

Mesaj de RaPpSodIq » 30 Noi 2011, 01:26

Ionele, de 3 ani trag de o ecusima de 1000 atat la spinning cat si la feeder(ca romanu face economie daca are mulineta 3 tamburi). si parca merge din ce in ce mai bine. In banii pe care vrei sa dai u pe molineta cred ca asta ii cea mai perfecta. Ii net superioara la okuma pe care vrei tu sa ti-o cumperi. Oricum decizia iti apartine :wink:
spinning la scobar

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 30 Noi 2011, 01:44

Eu asi incerca doua mulinete care sa se incadreze in descrierea ta. Prima este Okuma Epixor, care este sub 50 USd pe tacklewarehouse, a doua este http://www.totalfishing.ro/mulineta-cor ... 10483.html, a treia este Shimano Exage 1000 (2500 daca vrei tu) FB, pe care o gasesti si la reduceri.

Scrie răspuns