Mulineta Dam Quick 1000-4000FD, Quick M

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Driscu Radu
junior
junior

Mulineta Dam Quick 1000-4000FD, Quick M

Mesaj de Driscu Radu » 09 Feb 2010, 19:27

As dori sa stiu daca are cineva pana in prezent o astfel de mulineta, si daca manivela este interschimbabila stanga/dreapta, lucru esential pentru mine.Multumesc anticipat.

Driscu Radu
junior
junior

Mesaj de Driscu Radu » 11 Feb 2010, 18:12

Hai baieti am vazut ca un subiect asemanator sa mai discutat din pacate nu am gasit raspunsul la intrebare.Chiar nimeni nu stie sau nu are asa ceva?

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 13 Mar 2010, 09:15

Cit iti este de urgenta obtinerea informatiei?
Eu am avut in mana modelul noiembrie 2009 m-am uitat la el si itradevar ma uimit sa mai vad o mulineta adevarata ca se fabrica exceptie Stela, Saltiga. Magazinul unde am zarito este in Dej cand am drum trec pe acolo (max 1 luna) dar daca este urgenta vezi pe forum pe careva din zona si poate iti va da detalii. Acolo erau astfel de modele 1000 si 2000 la pret de 1200 ron.

Driscu Radu
junior
junior

Mesaj de Driscu Radu » 13 Mar 2010, 12:55

Am vorbit cu cineva se poate schimba, esential este ca o voi vedea,pipai aici in iasi pana de pasti.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 13 Mar 2010, 15:57

Ai grija bijuteria asta se lasa mostenire in testament daca este intretinuta bine. :D

Driscu Radu
junior
junior

Mesaj de Driscu Radu » 13 Mar 2010, 17:42

Problema cu mostenirea e stabilita oricum la aproape 3 luni ii citesc lui fiumiu aventuri si super pescar, cat despre astfel de mulinete am un SEL 330 tot de la ei din 95 si merge brici si azi cu doar 3 rulmenti pe ea si corp si tambur din grafit, la care nu am modificat, schimbat decat lagarul de conducere a firului.
P.S.Daca ar face si mulinete de crap pe acest sistem as face rata la banca si mi-as lua 4 bucati.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Mar 2010, 18:19

Driscu Radu scrie:Problema cu mostenirea e stabilita oricum la aproape 3 luni ii citesc lui fiumiu aventuri si super pescar, cat despre astfel de mulinete am un SEL 330 tot de la ei din 95 si merge brici si azi cu doar 3 rulmenti pe ea si corp si tambur din grafit, la care nu am modificat, schimbat decat lagarul de conducere a firului.
P.S.Daca ar face si mulinete de crap pe acest sistem as face rata la banca si mi-as lua 4 bucati.
si eu am una la fel, dar am trecut-o in rezerva in noiembrie anul trecut
in ceea ce priveste quick fd-urile m-am hotarat sa iau si eu una pentru spining la stiuca (o sa optez pentru 2000- ti-am furat ideea :D -) . daca o sa-mi placa sufient de mult mai iau si un 4000 fd.
daca ma uit la predecesoarele ei de serie(Quick 2000- anul1978,Quick 2002-anul 1983, Royal MDS- anul 1994) care toate sunt inca in uz la multi pescari batrani pe dincolo , am convingerea ca nu vom da gres.
inca n-am gasit critici la mulinetele din seria asta pe forumurile germane, austriece sau nordice. :D :D :wink: 8)

Driscu Radu
junior
junior

Mesaj de Driscu Radu » 13 Mar 2010, 19:50

Mecanismu pe Schneck bronz otel are macar vreo 50 de ani.Nu am auzit astfel de mecanisme distruse gen jim hill, abu suveran,alcedo etc.Paradoxul este ca dau garantie pe viata la acest model pe cand la Quick M care e mai usoara si din Mg, nu dau.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Mar 2010, 20:19

quick m-ul mai trebuie testata. plus ca are o gramada de garnituri de etanseizare care nu au cum sa dureze o vesnicie. o vor imbunatati si probabil in 2-3 ani vom vedea si la ea garantie pe viata.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 14 Mar 2010, 08:12

SEL-ul este SEL si au fost la alt nivel de pret, era super acceptabil, erau niste scule robuste inca se mai respecta caliatea si pt lucruri ieftine sau impunea concurenta acest lucru Silstar, Cormoran, Mitchel.
Am utilizat modelul mare cred ca modelul 350 sau 360 pe Lansete Rekord 150 3m din doua bucati in delta la crap din barca cu fir 0,35 magicflex erau o combinatie optima atunci. (Aveam un magazin in oras specializat numai pe DAM).
Sa inteleg ca peste 3-4 ani si 9 luni esti obligat sa iei si pentru junior un combo ca sa vina cu tine la pescuit? :D
Dupa mine mulineta QuicK despre care discutam, la ora actuala este cea mai buna mulineta raport pret calitate, spun asta facand raport cu topuri Daiwa si Shimano. De ieftina nu e ieftina dar e acceptabil pentru ceva care schimbi in cazul nostru odata la 10 ani si aici in sensul ca o tragi pe dreapta pentru ca vrei sa vezi cum merge noul model Quick din 2020 (a nu se intelege noua daiwa de cast ci anul 2020) nu ca ar fi cedat ceva in ea. Imi place la mulineta asta linia de design este aceeasi, este asemeni Porsche-ului 911 o recunosti imediat indiferent de anul faricatiei.
Sa nu fiu cu suparare adeptii Zauberului nu sunt vizati, Zauberul este o mulineta inferioara Quick-ului. Zauberul si-a castigat un loc binemeritat in randul pescarilor ca fiind cea mai buna mulineta de spin raport pret calitate lucru pe care-l sustin si eu.

Scrie răspuns