Mulineta Daiwa - sfaturi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Tavi
veteran
veteran

Mulineta Daiwa - sfaturi

Mesaj de Tavi » 07 Sep 2005, 20:12

Salutare!
Vreau sa-mi cumpar o mulineta de spinning Daiwa si lista restransa ar fi urmatoarea:
1. Daiwa Advantage pret Cabelas $139.95
2. Daiwa Theory $84.50
3. Daiwa Laguna $69.95

Pretul e important in masura in care se justifica sa dau 140 de coco pe Advantage sau obtin cam acelasi lucru la cele mai ieftine.
Ma intereseaza in special cat e de silentioasa si cat de fiabila este mulineta.
Vreu s-o folosesc la spinning mediu adica fire mono max .30 dar si textil, la stiuca, salau si avat.
Shimano l-am exclus :? ca nu-mi plac rapoartele mari de recuperare (>5:1)
Daca ma puteti ajuta la alegerea modelului, marimii (2000 sau 2500) v-as fi recunoscator.

Multumesc,

Tavi

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 07 Sep 2005, 21:03

Dintre cele trei mulinete enumerate, ca raport calitate-pret, cea mai echilibrata mi se pare Daiwa Theory. Marimea 2500 cred ca este ok, dar alegerea marimii trebuie sa tina cont si de batul cu care va face "duetul".
Raman la parerea ca Daiwa Theory este aceasi cu Daiwa Capricorn, diferenta fiind data doar de o miscare de marketing realizata de cei de la Daiwa.

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 07 Sep 2005, 21:04

N-am decat sa-ti spun despre Laguna care am eu.Am modelul 2000.Sa o luam cu inceputul.Pescuita la greu,a vazut si Dunarea si Delta,balti o gramada,lovita,scapata din mana pe asfalt,FireLine pe ea.O am de vreo 3 ani.Concluzia,la banii care ii dai pe ea e excelenta.Singura "buba" care o are,este ca atunci cand am scapat-o pe jos s-a spart partea din spate,dar nu deranjeaza la pescuit.Si spre rusinea mea in astia 3 ani am uns-o decat o singura data :D Acum asteapta si parerile altora sa poti face comparatie.Despre celelalte nu stiu ce sa spun,cu toate ca m-as "risca" la Advantage ala.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Sep 2005, 21:19

Pai in primu' rand depinde de cat vrei sa cheltuiesti. Eu as alege Theory, de fapt peste vreo luna tre sa vina cu un prieten din USA. Daca mi-ar fi permis bugetul as fi luat advantage-ul, mi-a tras cu ochiu' da diferenta e de vreo 50 de parai, la banii astia mai iau o rala de 300 yarzi de fireline si vreo 7 voblere.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Sep 2005, 22:55

Advantage nu am avut, am avut insa Laguna care a disparut innecata in Sena dupa doi ani de pescuit intens fara intretinere, si de care am fost multumit. Am inlocuit-o cu o Theory si sunt si mai multumit. Am ales Theory avindu-le pe amindoua in mina la magazin. Intre Theory si Capricorn nu am constatat diferente inafara de culoare.

Tudor

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Sep 2005, 09:28

Asa ma gandeam si io ca Theory e de fapt Capricorn vopsit :)

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 08 Sep 2005, 11:26

are in plus un rulment mai rezistent la coroziune (cel de la rola) si e "prietenoasa cu fire textile" - cred ca se traduce in materialul rolei si al tamburului.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Sep 2005, 14:06

gabor scrie:are in plus un rulment mai rezistent la coroziune (cel de la rola) si e "prietenoasa cu fire textile" - cred ca se traduce in materialul rolei si al tamburului.
Banuiesc ca te referi la Theory
Advantage se lauda cu 3 " CRBB's (Corrosion-Resistant Ball Bearings) " care nu ma intereseaza ca nu o sa pescuiesc la mare cu mulineta asta.
Mai are in plus Advantage fata de Theory "spool with titanium nitride ring"
care nu stiu cat e de important :?:

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 08 Sep 2005, 17:37

am mai scris despre Laguna si va repet (am avut 3 buc) e cea mai buna la raportul calitate pret si din cauza celor 7 rulmenti merge chiar mai usor (pentru cine are mana) decat Theory care are si ea aantajele ei .diferenta dintre theory si Capricorn (are dreptate copsin) consta doar in numarul de rulmenti asa ca faci ce crezi .
numai bine...

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 08 Sep 2005, 19:50

Datorita lui Pupu ma bucur si eu de "adventage"-urile unei Laguna pe o lanseta....TD Advantage :D

Scrie răspuns