Mulineta DAIWA EXCELER PLUS 1500

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

p_radu
junior
junior

Mulineta DAIWA EXCELER PLUS 1500

Mesaj de p_radu » 30 Mar 2011, 10:53

Salut,

In maxim 2 saptamani achizitionez aceasta mulineta, si as vrea sa imi impartasiti si mie daca se poate niste pareri legate de ea.
Modalitate de intretinere, puncte slabe/forte, si orice altceva va mai vine ad-hoc legat de aceasta.

Va multumesc!

Radu

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 30 Mar 2011, 12:22

o ai aici bucatele

http://mulinete.wordpress.com/2011/02/20/daiwa-exceler/

eu inca nu am vazut schema la noua + dar diferentele nu sunt foarte mari din exterior

salauldeolt
senior
senior

Mesaj de salauldeolt » 30 Mar 2011, 13:14

interesanta prezentare, felicitari si multumiri din partea unui posesor de exceller 2000 Plus. dupa operatia de ungere (la 2 ani de la achizitie) merge "unsa" se compara cu certetele vintage la smoothless. atentie totusi la multele piese de plastic.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 30 Mar 2011, 13:20

o mulineta fabricata in China o putem compara cu una facuta in Japonia?

salauldeolt
senior
senior

Mesaj de salauldeolt » 30 Mar 2011, 13:44

clar ca nu dar ce voiam sa scot in evidenta pentru initiatorul topicului (si in completarea prezentarii tale) este ca pentru persoane nefitoase sau pentru incepatori, excelerul este o optiune buna. trebuie intretinuta si te tine, iar legat de finetea de rulare este foarte acceptabila daca o vezi in comparatie cu late mulinete cu pretentii (am si o GS8 - sunt comparabile la cum merg, inclusiv o stella fd si vintage-ul luat in iarna). e drept ca eu intretin sculele si mai ales am grija sa nu le scap pe jos, lovesc, etc.

p_radu
junior
junior

Mesaj de p_radu » 30 Mar 2011, 13:53

multumesc pentru raspunsuri, dar ce ziceti de raportul calitate/pret? La peste 400 ron la noi, este incadrata la o mulineta "acceptabila pentru nefitosi si incepatori"? :)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Mar 2011, 14:18

stai linistit ca te-ai ales cu o mulienta foarte buna ...

am una de vreo 2 ani de zile (de 3000) si am tras de ea destul dand dupa avat ... nu am deschis-o inca niciodata (iarna care vine ii fac revizia) si merge foarte OK chiar si acum ...

e mulienta pe care o folosesc cel mai mult si a si prins suficienti pesti, agataturi si nu am menajat-o deloc ... chiar a si facut baie de cateva ori ...

de mers mi se pare ca merge la fel de OK ca un Advantage de exemplu atat ca asta din urma iti da o senzatie ca si cum ar fi mai inchegata (nu stiu ce alt cuvant sa folosesc) si parca putere, fapt care sunt convins ca se datoreaza tolerantelor mai mici care s-au folosit in angrenaje si materialul componentelor din angrenaj ...

nu se pot compara cele 2 muliente ... cand le simti in mana observi diferenta dar Exceller e o mulineta foarte buna, mai ales pentru banii ei ... sa o folosesti sanatos si cu siguranta o sa te tina suficient ...

ps : eu vorbesc acum de exceller-ul ala pentru piata americana si nu de Plus ... cel putin teoretic asta a ta ar trebui sa fie peste cea despre care vorbeam eu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 01 Apr 2011, 17:13

Am si eu un Exc 2000. Are aceeasi greutate cu cel de 1500, asa ca nu vad de ce ar cumpara cineva pe cel de 1500. La 2000 te alegi cu un tambur putin mai mare, atata tot. Si asta nu inseamna ca trebuie sa pui prea mult fir subtire pe el, poti pune mult backing. Oricum, parerea mea este ca, desi o mulineta foarte buna, e prea grea.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Apr 2011, 17:28

daaa cite kile are tomnu ?

Scrie răspuns