Mulineta DAIWA EXCELER PLUS 1500
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mulineta DAIWA EXCELER PLUS 1500
Salut,
In maxim 2 saptamani achizitionez aceasta mulineta, si as vrea sa imi impartasiti si mie daca se poate niste pareri legate de ea.
Modalitate de intretinere, puncte slabe/forte, si orice altceva va mai vine ad-hoc legat de aceasta.
Va multumesc!
Radu
In maxim 2 saptamani achizitionez aceasta mulineta, si as vrea sa imi impartasiti si mie daca se poate niste pareri legate de ea.
Modalitate de intretinere, puncte slabe/forte, si orice altceva va mai vine ad-hoc legat de aceasta.
Va multumesc!
Radu
- edi_curiosul
- veteran
o ai aici bucatele
http://mulinete.wordpress.com/2011/02/20/daiwa-exceler/
eu inca nu am vazut schema la noua + dar diferentele nu sunt foarte mari din exterior
http://mulinete.wordpress.com/2011/02/20/daiwa-exceler/
eu inca nu am vazut schema la noua + dar diferentele nu sunt foarte mari din exterior
-
- senior
- edi_curiosul
- veteran
-
- senior
clar ca nu dar ce voiam sa scot in evidenta pentru initiatorul topicului (si in completarea prezentarii tale) este ca pentru persoane nefitoase sau pentru incepatori, excelerul este o optiune buna. trebuie intretinuta si te tine, iar legat de finetea de rulare este foarte acceptabila daca o vezi in comparatie cu late mulinete cu pretentii (am si o GS8 - sunt comparabile la cum merg, inclusiv o stella fd si vintage-ul luat in iarna). e drept ca eu intretin sculele si mai ales am grija sa nu le scap pe jos, lovesc, etc.
- edi_curiosul
- veteran
stai linistit ca te-ai ales cu o mulienta foarte buna ...
am una de vreo 2 ani de zile (de 3000) si am tras de ea destul dand dupa avat ... nu am deschis-o inca niciodata (iarna care vine ii fac revizia) si merge foarte OK chiar si acum ...
e mulienta pe care o folosesc cel mai mult si a si prins suficienti pesti, agataturi si nu am menajat-o deloc ... chiar a si facut baie de cateva ori ...
de mers mi se pare ca merge la fel de OK ca un Advantage de exemplu atat ca asta din urma iti da o senzatie ca si cum ar fi mai inchegata (nu stiu ce alt cuvant sa folosesc) si parca putere, fapt care sunt convins ca se datoreaza tolerantelor mai mici care s-au folosit in angrenaje si materialul componentelor din angrenaj ...
nu se pot compara cele 2 muliente ... cand le simti in mana observi diferenta dar Exceller e o mulineta foarte buna, mai ales pentru banii ei ... sa o folosesti sanatos si cu siguranta o sa te tina suficient ...
ps : eu vorbesc acum de exceller-ul ala pentru piata americana si nu de Plus ... cel putin teoretic asta a ta ar trebui sa fie peste cea despre care vorbeam eu ...
am una de vreo 2 ani de zile (de 3000) si am tras de ea destul dand dupa avat ... nu am deschis-o inca niciodata (iarna care vine ii fac revizia) si merge foarte OK chiar si acum ...
e mulienta pe care o folosesc cel mai mult si a si prins suficienti pesti, agataturi si nu am menajat-o deloc ... chiar a si facut baie de cateva ori ...
de mers mi se pare ca merge la fel de OK ca un Advantage de exemplu atat ca asta din urma iti da o senzatie ca si cum ar fi mai inchegata (nu stiu ce alt cuvant sa folosesc) si parca putere, fapt care sunt convins ca se datoreaza tolerantelor mai mici care s-au folosit in angrenaje si materialul componentelor din angrenaj ...
nu se pot compara cele 2 muliente ... cand le simti in mana observi diferenta dar Exceller e o mulineta foarte buna, mai ales pentru banii ei ... sa o folosesti sanatos si cu siguranta o sa te tina suficient ...
ps : eu vorbesc acum de exceller-ul ala pentru piata americana si nu de Plus ... cel putin teoretic asta a ta ar trebui sa fie peste cea despre care vorbeam eu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Am si eu un Exc 2000. Are aceeasi greutate cu cel de 1500, asa ca nu vad de ce ar cumpara cineva pe cel de 1500. La 2000 te alegi cu un tambur putin mai mare, atata tot. Si asta nu inseamna ca trebuie sa pui prea mult fir subtire pe el, poti pune mult backing. Oricum, parerea mea este ca, desi o mulineta foarte buna, e prea grea.
- kuin tauti
- veteran