Mulineta cu schimbator de viteza

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tdum
veteran
veteran

Mulineta cu schimbator de viteza

Mesaj de tdum » 28 Ian 2017, 12:32

@ Johnnybravo
Va salut. Intrucat in urma cu doua saptamani ati avut o curiozitate legata de angrenajele mulinetei cu 2 viteze, acum sunt in masura sa va prezint cateva imagini edificatoare asupra angrenajelor acestei mulinete. Sunt multe compromisuri in aceasta mulineta pe care nu le iau in discutie.
Imagineimage hosting 10mb limit
Dupa cum se vede, sunt doua randuri de dinti pe doua pinioane concentrice montate pe acelasi butuc. Ele se pot roti independent intre ele si fata de butuc intrucat sunt trei piese distincte.
Imagineprint screen
Pinioanele se pot cupla selectiv cand unul cand celalalt, cu butucul antrenat de manivela, antrenand cu viteze diferite ,,melcul" de bronz
Imaginepic upload
Din pacate nu am putut sa expun si selectorul de pinioane, fiindca demontarea piulitei din bronz nu a fost posibila datorita deformarii si deteriorarii butucului in partea superioara asa cum se vede; sunt si doi dinti de cuplare cu soclul manivelei rupti
Imagineimage free hosting
Ca o curiozitate, mulineta are un tambur de 180 de grame!!! care contine foarte mult metal si este echipat cu discuri de franare minuscule
Imaginephoto uploading
Pentru cei care vor sa pescuiasca rapitori (somn la clonc de exemplu, sau stationar) cu o mulineta cu 2 viteze, se afla pe piata din 2009 mulineta WFT 2-SPEED SPINNING care are cu adevarat o cutie de viteze cu pinioane din bronz si otel. Asta e... Rew.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: Mulineta cu schimbator de viteza

Mesaj de johnnybravo » 28 Ian 2017, 13:36

Merci frumos :respekt:
Era o curiozitate, nu imi voi lua asa ceva pt ca nu imi inspira ceva fiabil.

tdum
veteran
veteran

Re: Mulineta cu schimbator de viteza

Mesaj de tdum » 28 Ian 2017, 13:47

Cu multa placere. Nu a fost un efort suplimentar pentru mine, intrucat mi-a venit si cu alte probleme, deci oricum, a trebuit s-o deschid ca s-o rezolv. Rew.

Scrie răspuns