mulineta clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- ovi_vl
- utilizator constant
mulineta clean
Seara buna,
Detin o MULINETA DAM QUICK SLR SPIN 330 FD pe care am folosit o cateva sezoane la clean pe un bat okuma lure mania 2.10m ... problema e ca a cam inceput sa dea semne de oboseala. As vrea sa achizitionez o noua mulineta care sa indeplineasca urmatoarele conditii:
-aceeasi marime si greutate ca fosta ( mentionez ca batul se echilibra perfect cu dam ul )
-sa aibe o frana mai cursiva si mai precisa care sa mi permita sa utilizez fire de 0.16 cu mai multa incredere
-sa aibe rulment la galet neaparat
-sa fie in pragul de 150 ron .
Multumesc!
Detin o MULINETA DAM QUICK SLR SPIN 330 FD pe care am folosit o cateva sezoane la clean pe un bat okuma lure mania 2.10m ... problema e ca a cam inceput sa dea semne de oboseala. As vrea sa achizitionez o noua mulineta care sa indeplineasca urmatoarele conditii:
-aceeasi marime si greutate ca fosta ( mentionez ca batul se echilibra perfect cu dam ul )
-sa aibe o frana mai cursiva si mai precisa care sa mi permita sa utilizez fire de 0.16 cu mai multa incredere
-sa aibe rulment la galet neaparat
-sa fie in pragul de 150 ron .
Multumesc!
Re: mulineta clean
Okuma Zeon FD ZN15 ...
Zeonul e prea mic in comparatie cu acel DAM (are doar 230 de g fata de 280) deci nu o sa se echilibreze cu lanseta. Chiar si un Zeon de 30 are doar 255 de grame. In plus, marimea 15 la Okuma e extrem de mica, tamburul e minuscul, iti face firul arc.
Eu zic sa mergi cu lanseta si sa incerci mai multe mulinete vezi cum sta cu echilibrul.
Eu zic sa mergi cu lanseta si sa incerci mai multe mulinete vezi cum sta cu echilibrul.
Are cineva combo-ul acela, lure-mania 2.10 si zeon 15, si intr-adevar vroia sa-si ia una de 20 ca i se parea prea usoara (desi parca difera doar marimea tamburului). Ma rog...oricum zeon e destul de potrivita pentru ce doreste...
Lure mania sunt usoare...nu cred sa fie asa un dezechilibru mare..
Lure mania sunt usoare...nu cred sa fie asa un dezechilibru mare..
Ryobi are 280-300 grame si are modele la 165-190 lei(Ecusima sau echivalent).Eu zic ca merita 30-40 lei in plus
- ovi_vl
- utilizator constant
ce parere aveti de Mulineta Okuma Trio 20 Red Core ?
parerea e sa iti cumperi ecusima:))
Nu prea merita sa-ti iei ecusima doar pentru clean...Okuma sunt foarte bune si mai ieftine. Zeon e cam 120-130 ron, ecusima 230.
- ovi_vl
- utilizator constant
am deja o ecusima 3000 pe un shimano shimano vengeance , pt clean nu i vad rostu ideea e sa se incadreze in 150 ron 

In banii astia as fi zis ca e ok o Okuma Avenger 25, da cum tie iti trebuie ceva mai grea mulineta habar n-am ce sa-ti iei