mulineta casting-putin ajutor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
mulineta casting-putin ajutor
Detin un okuma citrix 273lxa , o mulineta cinstita, care are proprietati bunicele. Cum nu a venit cu ulei pentru rulmentii tamburului, am cumparat kit-ul de intretinere de la aceeasi firma, care contine un ulei numit Corrosion X. Dupa 5 partide de cand am luat-o , am uns rulmentii tamburului, dar ce am constatat a fost ca tamburul acum se roteste mai putin si mai greu. In freespool, inainte, se invartea 22 de secunde, dar acum, abia de atinge 5. Mulineta se simte bine si la lansare si la recuperare, lungimea lanseului nu a fost afectata, dar tamburul se roteste in freespool cu mai mare dificultate si pentru putin timp.
Ce as putea face? Ce credeti ca s-a intamplat? De asemenea, inainte sa ung rulmentii, daca scoteam tamburul, manivela se rotea singura pentru 5 secunde, iar acum, dupa ce am uns, doar 3(inca o observatie )
multumesc
Ce as putea face? Ce credeti ca s-a intamplat? De asemenea, inainte sa ung rulmentii, daca scoteam tamburul, manivela se rotea singura pentru 5 secunde, iar acum, dupa ce am uns, doar 3(inca o observatie )
multumesc
Re: mulineta casting-putin ajutor
Am citit pe undeva ca uleiul Corosion X (care ar fi exact Reel X ) e ceva mai gros dar rezista foarte bine pe suprafata...Deci iti trebuie un ulei mai subtire daca vrei sa rotesti iara 22 de secunde..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- semlecangheorghe
- veteran
Nu trebuie exagerat cu uleiul si trebuie sa fie un ulei foarte fluid.Idem cu vaselina pentru mecanismele interioare.Daca vrei sa se invarta tamburul usor e necesar sa speli rulmentii din nou si sa ungi f. putin .Nu e prea ok sa invarti mulineta fara tambur, pentru ca pinionul sta in pozitia care trebuie cand trece axul tamburului prin el..Ideea este sa ungi rulmentii cu cantitati mici insa periodic in functie de cat de des pescuiesti..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Am avut si eu ieri primele aruncari cu un echipament de cast..... E frumos dar cam greut pana inveti. La mine mulineta a venit cu uleiul ei si confirm cele spuse de antescriitorii mei. Uleiul e fffff subtire aproape e apa, in instructiuni se spune clar one drop of oil....deci doar o picatura de ulei si nimic mai mult la 5 partide, sau cand incepi sa auzi ca fac zgomot rulmentii. Uleiul ingreuneaza miscarea
Cate o picatura am pus pe fiecare rulment ( si la pinion gear am uns putin), dar intr adevar, este un ulei destul de gros, nu ca apa.
vascozitatea e de vina, din pacate greu gasesti ulei la noi special pentru rulmenti, oferta e destul de precara pt astfel de segment, iar ceea ce vei gasi va fi destul de scump.
Aveti niste recomandări de ulei pt rulmenti? 

-
- veteran
Un ulei foarte bun pentru mulinete este si cel de la Shimano.
Este foarte bun la fel ca si unsoarea la spray insa nu se gaseste.....il vrem pe stoc