mulineta baitcasting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalin M
utilizator nou
utilizator nou

mulineta baitcasting

Mesaj de catalin M » 27 Mai 2014, 14:03

Buna ziua
O intrebare va rog frumos, pt cei dornici sa ajute...
sunt interesat de mulineta de baitcasting de la Wright&McGill, modelul Skeet Reese Victory o stie careva, merita investitia sau mai bine ma orientez catre alte branduri? Pretul este destul de atragator si contructia pare destul de robusta. Mentionez ca nu sunt foarte pretentios si nici nu dispun de un buget prea mare. Doresc sa o achizitionez pt pescuitul cu jiguri cu greutati intre 9 - 21 gr. Ma poate ajuta cineva cu o parere sau un sfat?
va multumesc anticipat! :D

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Re: mulineta baitcasting

Mesaj de Dan Stefan C. » 27 Mai 2014, 15:52

Salut,
Am pescuit cu mulineta Skeet Reese un sezon. Este destul de ok, dar are dificultati in a arunca greutati mici. Ti-as recomanda sa investesti un pic mai mult si sa iti iei o mulineta mai buna, cum ar fi:
- Shimano Curado
- Abu Garcia Revo SX
- Daiwa Tatula

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 27 Mai 2014, 17:24

Or fii mai bune astea dar zice ca vrea sa arunce greutati de la 9g. De la ce greutate arunca greu W&M? Eu consider daca stii cat de cat sa lansezi cu baitcastu` arunci de la 6-7g cu orice mulineta..

catalin M
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin M » 27 Mai 2014, 21:21

Multumesc pt parere, dc spui ca ai avut-o poti sa-mi spui dc e bine lucrata ca si produs, adica "inchegata" fara jocuri suparatoare sau tot felul de sunete care sa de impresia ca urmeaza sa se dezintegreze. Sunt constient ca la pretul ei nu are cum sa se compare cu elita din domeniu dar se poate compara ca si feeling ca de exeplu cu un red arc de spin, pt ca pe asta il am si il folosesc cu incredere.

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 27 Mai 2014, 22:02

Buna,

Am inceput pe cast de cativa ani cu un Quantum Catalyst, un model de buget. Daca investesti putin la inceput, risti sa faci peruci sau sa lansezi la distante insuficiente in plaje 6-8 grame. Parerea mea e sa mai faci ceva economii si sa urci cel putin la un Abu Garcia Revo SX. Are un pret decent si e o super scula pentru banii pe care-i dai.

Bafta
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 27 Mai 2014, 22:15

horia flucus scrie: Parerea mea e sa mai faci ceva economii si sa urci cel putin la un Abu Garcia Revo SX. Are un pret decent si e o super scula pentru banii pe care-i dai.
intr-adevar, pentru 300 de lei, merita sa mai astepti.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 28 Mai 2014, 09:05

catalin M scrie:Multumesc pt parere, dc spui ca ai avut-o poti sa-mi spui dc e bine lucrata ca si produs, adica "inchegata" fara jocuri suparatoare sau tot felul de sunete care sa de impresia ca urmeaza sa se dezintegreze. Sunt constient ca la pretul ei nu are cum sa se compare cu elita din domeniu dar se poate compara ca si feeling ca de exeplu cu un red arc de spin, pt ca pe asta il am si il folosesc cu incredere.
Mulineta este "inchegata" in prima faza, dupa care capata unele mici jocuri. Spun ca nu arunca bine greutati mici (sub 9g) deoarece tamburul este mult mai greu decat al mulinetelor de care am amintit mai sus. De aruncat poti sa arunci si 5 sau 7g (jig de 3,5g sau 5g + guma) dar nu vei putea atinge niste lungimi acceptabile.

catalin M
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin M » 28 Mai 2014, 20:57

iti multumesc pt informatie, am sa ascult de sfatul vostru si o sa cumpar revo sx....

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Mai 2014, 09:53

Si pe mine ma tenteaza o Daiwa Tatula, dar una din variantele curecuperare mare, peste 7/1.
Nu am nici cea mai vaga idee despre diferenta dintre ele, cea "normala" de 7.3/1 sau type-r de 8.3/1 :wallbash:

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 29 Mai 2014, 10:59

Diferentele sunt pe partea de rulmenti, de greutate si de design un pic :) Type r are si rulmenti crbb, e mai usoara si parca arata mai bine, plus ca la type r tamburul are 16 grame pe cand la cea normala 18, adica teoretic ar trebui sa lanseze mai bine greutatile mici!

Catalin, poti cumpara si revo S, lanseaza la distante destul de mari 5 gr,daca ai batz sa se incarce corect cu acel gramaj, eu am pescuito si cu voblere de 3.5-4 gr si pot spune ca s-a descurcat ok!

Scrie răspuns