Mulineta aseaza firul prost
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
Mulineta aseaza firul prost
Salut,am o mica problema ce nu ma lasa sa lansez......se aseaza firul pe tambur inegal,mai mult sus decat jos.Cand lansez,ies bucle din partea de sus si mi se incurca firul,ceea ce e deosebit de frustrant.Am o daiwa exceler de 3000,model vechi,cu textil.Sunt sigur ca au mai patit si altii.Cum procedez?
Re: Mulineta aseaza firul prost
Ai pierdut o saiba de sub tambur sau s-a uzat. Solutia sunt saibe puse sub tambur.
- johnnybravo
- Moderator
Asa ar trebui sa se aseze. Tine cont sa lasi ~1-2mm distanta pana la buza tamburului. Daca vrei sa se aseze sub forma de cilindru, scoate din saibele de sub tambur, vezi si cartea tehnica pe net.Radu Bacau scrie:Salut,am o mica problema ce nu ma lasa sa lansez......se aseaza firul pe tambur inegal,mai mult sus decat jos.Cand lansez,ies bucle din partea de sus si mi se incurca firul,ceea ce e deosebit de frustrant.Am o daiwa exceler de 3000,model vechi,cu textil.Sunt sigur ca au mai patit si altii.Cum procedez?
daca "sus" inseamna partea dinspre inelele lansetei atunci trebuie adaugata una sau doua saibe. daca e invers, atunci scoti saibe.
o oarecare forma conica ar trebui sa existe. Am aceeasi mulineta si inca nu mi-a facut probleme la lansare chiar daca aveam umplut tamburul la maxim. Are alte probleme, dar asta e alta poveste ... fereste-te sa o pescuiesti cand afara sunt mai putin de 3-4 grade
o oarecare forma conica ar trebui sa existe. Am aceeasi mulineta si inca nu mi-a facut probleme la lansare chiar daca aveam umplut tamburul la maxim. Are alte probleme, dar asta e alta poveste ... fereste-te sa o pescuiesti cand afara sunt mai putin de 3-4 grade
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- johnnybravo
- Moderator
Vad ca am scris tocmai pe dos, revin cu poza:

-
- junior
Hai ca am inteles.La mine se aseaza ca in figura a doua.Iar despre temperatura scazuta si daiwa exceler am aflat pe propria piele.Mersi de sfaturi!!!!!!