discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Ali Baba
- utilizator constant

Va rog sa-mi dati niste pareri in legatura cu acest motor, fiabilitate, consum si daca are cineva de vanzare
Ma intereseaza varianta cu cizma scurta pentru ca vreau sa-l folosesc pe o barca Jolly de 2,40 m.
Va multumesc anticipat!
-
Ghenadie
- veteran

L- am folosit anul trecut, o zi, pe o balta de vreo 500 ha, mergea brici, rezervorul mi- a ajuns aproape toata ziua si nu am stat intr- un loc...
-
Ali Baba
- utilizator constant

Va multumesc pentru raspuns...daca nu sunt indiscret, pe ce barca a fost pus motorasul si cam care a fost viteza de deplasare?
-
Ghenadie
- veteran

Pe o barca de fibra de sticla, doua persoane...la viteza, naiba stie, iti imaginezi ca nu zburam ...
Eu am ramas impresionat de motoras.
La fiabilitate, Honda e recunoscuta, dupa mine, pe o gonflabila, pe lacuri, cu o singura persoana, e suficient.
Faza cu glisajul si altele, nu le inteleg.
-
florin1948
- veteran

Ehei, mai moldoveanu' lu' tata, daca le-ai intelege tu pe toate cele ! ! ! Ce e atat de greu de priceput de ce e bine ca o barca sa gliseze pe apa ? Daca la masina efectul de "aquaplanare " pe soseaua uda te poate duce in sant, acelasi efect la o barca te ajuta sa dezvolti o viteza mai mare, cu un consum de combustibil mai mic. Intra in calcul puterea motorului , forma barcii, greutatea barcii ( cu moldovenii din ea ) si nu la urma urmei priceperea "carmaciului ". Pe balti mici, unde nu te deplasezi prea mult nu prea conteaza, dar la Dunare sau balti mari, unde ai de alergat, mai ales daca vrei sa ajungi inaintea lui Eugen ca sa nu-ti ocupe lucul ala bun cu cocioc si ceva pomi "submersi ", are foarte mare importanta.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
Ghenadie
- veteran

Bre, nu buli topicu omului.
Io, moldovean, am zis ca nu inteleg ce atata agitatie cu glisaju, nu ce e aia, cu ce se mananca si de ce ai avea nevoie...da e pre mult tam tam cu " intra" sau iese ...
-
Ali Baba
- utilizator constant

Motorasul il voi pune pe o gonflabila de 2,40 fara chila deci cu glisatul mai greu, poate un semi-glisaj...in sfarsit eu vreau motorul acesta pentru ca e cel mai usor in clasa lui de putere.
Daca reusesc sa fac o proba cu un asemenea motor va voi spune ce viteza de deplasare am atins si in ce conditii.
Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna!
-
vali stratonov
- veteran

Daca reusesc sa fac o proba cu un asemenea motor va voi spune ce viteza de deplasare am atins si in ce conditii.
Sa te astepti la o viteza max. de 10 km , asta in conditii de vreme buna si fara valuri...
Atit am reusit eu cu o barca de 2,3m , motor Suzuki 2,5 cai si cu o greutate totala in barca de 95kg.
Sunt curios daca tie iti "iese" altceva.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
Ali Baba
- utilizator constant

Cum am reusit sa fac proba va dau de stire.
O zi buna!
-
gabitoi
- veteran

-
Sunt posesorul unui HONDA 2.3 HP si a unui 3D Tender Latte 2.30 de vreo 6 ani.
Motor super bun,putin mai zgomotos( are racire pe aer),foarte fiabil,mentenanta simpla, consum super bun.Eu sunt foarte multumit de el.Intradevar pentru Dunare si cu 2 persoane in barca ar fi bun unul de 5 cai,dar mai trebuie sa facem si compromisuri.....

Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.