Motor barca fara acte de provenienta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Motor barca fara acte de provenienta
Salut, recent am achizitionat un motor de 15 cai de la un mosulica din Italia dar din pacate acesta nu avea factura motivand ca asa l-a cumparat si el in urma cu cativa ani. Ideea este ca am facut un act de vanzare de mana cu copie de buletin dar intrebarea mea este daca e suficient acel act pentru a demonstra dreptul meu de proprietate in fata autoritatilor in cazul unui control in momentul in care voi dori sa il aduc in tara?
Re: Motor barca fara acte de provenienta
george,chitanta de mana este valabila fiind considerata un antecontract de vanzare-cumapare.insa(dupa cum spuneai)respectivul nu are acte deci nu poti face o vanzare cumparare la notar nu stiu cum vei putea aduce motorul in tara...
Deci, sa inteleg ca daca il aduc in tara, cu respectiva chitantavde mana tradusa nu voi avea probleme?
este posibil sa te intrebe de actele de provenienta a motorului(chiar daca ai aceea chitanta de mana prin care dovedesti ca ai devenit posesorul motorlui)
-
- veteran
Discuta cu un notar .
Motorul este din 2007, cam greu sa dai de unul cu factura la anii astia. Chestia e ca nenea era proprietarul nr 4 al motorului 

george,eu ti-am explicat varianta legala.poti discuta cu cei care au adus genul acesta de motoare in tara(sunt destui).
ar trebui sa incerci pe forumurile de specialitate
ar trebui sa incerci pe forumurile de specialitate
-
- veteran
jackspinner scrie:Discuta cu un notar .
Nu stiu cum e la motoare dar eu am adus o barca din Olanda si am facut acolo un contract de mana cu respectiva propietara.In baza acelei hartii o companie de asigurari de la noi mi-a incheiat o polita casco pentru barca pentru 12 luni.
Din nefericire/fericire am avut si o paguba la barca si am beneficiat fara probleme si de despagubiri.
Din nefericire/fericire am avut si o paguba la barca si am beneficiat fara probleme si de despagubiri.
Am reusit sa aduc motorul fara probleme, dar am fost nevoit sa traduc si sa legalizez acel act de mana si am mai avut nevoie de un anume livret al motorului, ceva gen certificat de conformitategoodmans scrie:Nu stiu cum e la motoare dar eu am adus o barca din Olanda si am facut acolo un contract de mana cu respectiva propietara.In baza acelei hartii o companie de asigurari de la noi mi-a incheiat o polita casco pentru barca pentru 12 luni.