Motoarele electrice Endura au 5 viteze inainte si 3 viteze inapoi, si sunt dotate cu elice Weedless Wedge , speciala pentru ape cu vegetatie.
Putere 30 Lbs thrust, greutate 7 Kg, alimentare la 12V.
Vreau sa-mi achizitionez un motor electric pentru un Kingfisher de 2.70m
As dori niste pareri de la cei care folosesc sau au folosit astfel de motoare.
Endura 30,46? este bun? adica este suficient de puternic? il folosesc pe lacuri, ocazional Dunare, nu vreau sa fac ski nautic cu el...dar as vrea sa mearga impotriva curentului pe dunare cu 5-10km/h.
vad ca puterea motorului este data in lb. cat tine acumulatorul in ore? cu redresor? fara?
Astept pareri!
Mulutumesc.
MOTOARE ELECTRICE!!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
MOTOARE ELECTRICE!!!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Eu am Kingfisher 270 cu Endura 30.
Pentru lacuri e ceea ce trebe, nu cred ca un motor mai puternic te ajuta f. mult pentru ca descarca acumulatorul mai iute.
Am mers si contra curentului cu barca, se cam chinuie da cu chiu cu vai ajungi unde vrei. Daca e curent puternic, poti sa uiti.
Eu zic ca nu prea are sens sa bagi bani intr-un motor mai puternic. (cel putin pt. lacuri). In schimb un acumulator bun, cu descarcare lenta face toti banii.
Eu am un Rombat Pilot Diesel (ceva intre unu de masina si deep cycle -scuzati aproximarea) la vreo 100 Ah si ma cam tine o zi de pescuit, poate si mai mult.
Cum adica fara redresor? Cu ce incarci acumulatorul?
Pentru lacuri e ceea ce trebe, nu cred ca un motor mai puternic te ajuta f. mult pentru ca descarca acumulatorul mai iute.
Am mers si contra curentului cu barca, se cam chinuie da cu chiu cu vai ajungi unde vrei. Daca e curent puternic, poti sa uiti.
Eu zic ca nu prea are sens sa bagi bani intr-un motor mai puternic. (cel putin pt. lacuri). In schimb un acumulator bun, cu descarcare lenta face toti banii.
Eu am un Rombat Pilot Diesel (ceva intre unu de masina si deep cycle -scuzati aproximarea) la vreo 100 Ah si ma cam tine o zi de pescuit, poate si mai mult.
Cum adica fara redresor? Cu ce incarci acumulatorul?
ei ma refeream la combinatia motor+vasle pt contra curent. pe dunare.
si oricum pe dunare nu ma aventurez departe de locul unde las masina, caut din ochi niste copacei scufundati, pe o raza de 1-2km si pe acolo ma invart...
pana acum , la vasle, nu ma departam mai mult de 4-500m de locul de campare..ca e al dracu de greu la intoarcere... a-2-a zi la munca imi tremura pixul in mana...
si oricum pe dunare nu ma aventurez departe de locul unde las masina, caut din ochi niste copacei scufundati, pe o raza de 1-2km si pe acolo ma invart...
pana acum , la vasle, nu ma departam mai mult de 4-500m de locul de campare..ca e al dracu de greu la intoarcere... a-2-a zi la munca imi tremura pixul in mana...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...