Motala sau Jaala

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
CristianK
utilizator constant
utilizator constant

Motala sau Jaala

Mesaj de CristianK » 28 Ian 2016, 08:54

salut,

m-ar interesa o parere legata de aceste 2 lansete...
o voi folosi mai mult pe lac decat pe rau, in principal cu voblere mici 2,5-5g si rotative nr. 0-2 (2,5-4,5g).
prima optiune ar fi Motala dar ma ingrijoreaza distanta de aruncare, ea fiind doar de 1.80m.
Jaala, daca respecta limita inferioara a puterii de aruncare, si arunca bine incepand cu 2g, ar fi mai ok....zic eu.
pescuind pe lac mai poate intra si un clean mai "imbracat" si atunci Jaala ar fi mai ok.
as ruga pe cei care au pescuit aceste bete sa isi dea cu parerea.

multumesc

sorinB
veteran
veteran

Re: Motala sau Jaala

Mesaj de sorinB » 28 Ian 2016, 09:29

Motala am pescuit-o, e super lanseta, dar e prea scurta pentru lac, chiar si pentru rau gen Olt e cam scurta...
La un moment dat ma durea umarul de la prea multe lanseuri si datorita faptului ca ma "infigeam" in lanseta sa mai castig cativa metri :)
La pastrav pe parau se comporta foarte bine.
Jaala nu o cunosc, am vrut sa o cumpar si eu, am inteles de la prieteni ca e cam moale.
Poti sa iei in calcul si varianta Leigo ;)

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 28 Ian 2016, 10:10

Motala este foarte buna daca pescuiesti pe rauri mici sau din barca. Daca doresti sa lansezi la distanta mai mare (naluci care se inscriu in plaja de aruncare a lansetei), atunci Jaala este mai potrivita. Deoarece doresti sa pescuiesti cu naluci reactive (rotativa, voblere), faptul ca lanseta este mai moale nu reprezinta un dezavantaj.

CristianK
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CristianK » 28 Ian 2016, 10:29

Dan Stefan C. scrie:Motala este foarte buna daca pescuiesti pe rauri mici sau din barca. Daca doresti sa lansezi la distanta mai mare (naluci care se inscriu in plaja de aruncare a lansetei), atunci Jaala este mai potrivita. Deoarece doresti sa pescuiesti cu naluci reactive (rotativa, voblere), faptul ca lanseta este mai moale nu reprezinta un dezavantaj.
da, as vrea-o doar pt reactive.
pentru jig-uri mici am un bat fast.

Scrie răspuns