discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
dan popa
- senior

superbaloane scrie:Daca francezii au montura Drachkovitch, romanii incapatanati nu sunt mai prejos si au inventat "sarmaua" - baga jigul prin obletele mort si matiseaza capul cu un fir subtire de cupru. E o montura mult mai simpla decat cea frantuzeasca si la fel de prinzatoare sau nu la un moment dat! Iti recomand totusi pescuitul sportiv cu naluci unde satisfactia e mult mai mare! De cele mai multe ori prinzi mai bine la plastice moi decat la "mort-manie". Pe multe lacuri private, pescuitul la salau cu peste mort este interzis nu datorita eficientei monturii cat riscului ruperii firului prin agatare - obletele tau va sta in agatatura cu jig cu tot pana se va gasi un salau care sa-l inghita si sa moara in chinuri!
Fir intins!
Am vazut si eu pe Siret cum dadeau unii la ''sarma'' dar tot mai bine luau la twistere

-
tudor
- Moderator

-
Mini, nu ai gasit nimic pe google pentru ca nu ai utilizat ortograful corect. Mai cauta odata dar asa cum l-am scris eu.

-
avator
- junior

-
Tudor,spune-mi si mie te rog,daca introduci v-ul de sarma otalita in corpul pestelui,rolul sarmei moale de cupru care este?si cum se joaca in curent pe rau montura asta?mersi
in cautarea pestelui cel mare...
-
Adelin
- Moderator

Fixeaza pestele pe sarma otzelita(cea in forma de V), alfel dupa cateva miscari se sparge pestele.

-
tudor
- Moderator

-
De acord cu Adelin.

-
avator
- junior

-
multumiri,am mai invatat ceva astazi

in cautarea pestelui cel mare...
-
mihai izbiceni
- veteran

Azi am incercat si eu montura asta ,am luat ceva strap dar am rupt-o si nu stiu din ce sarma sa fac altele ca asta cu care am dat era gasita si nu i-am luat nici macar dimensiunile ,ma refer la grosimea sarmei si dimesiuni

-
tudor
- Moderator

-
Nu te-ai uitat pe linkurile pe care le-am pus. Vezi acolo ce sarma si grosime trebuie.
http://www.alliancepeche.net/modules.ph ... s&file=art icle&sid=709&mode=thread
Dimensiunea difera in functie de dimensiunea pestisorului mort. In orice caz eu baboii pe care-i prind sunt de dimensiuni diferite nefiind facuti in fabrica.

Deci faci si monturi tot de dimensiuni diferite.