Monofilament

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

spiny
junior
junior

Monofilament

Mesaj de spiny » 10 Oct 2012, 13:59

Ce monofilament folositi sau ati folosit si v-a lasat o impresie buna?..Au aparut tot soiul de firme care mai de care si binenteles le umfla in rezistenta, low memory etc. Un monofilament bun care sa mearga 5 partide. Hybridul mi-a lasat o impresie buna, dar nu este nici cal nici magar...este doar interesant...si scump! :D
Astept parerile celor avizati sa-si expuna cunostintele! :respekt:

Sorin
Moderator
Moderator

Re: Monofilament

Mesaj de Sorin » 10 Oct 2012, 14:31

le ce fel de pescuit folosesti mono -ul ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

spiny
junior
junior

Mesaj de spiny » 10 Oct 2012, 15:01

Ma intereseaza numai pentru salau.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Oct 2012, 16:03

Pline CX Premium de 6lb
The best
apoi
Sunline ..nu mai stiu cum se numeste e un mono de culoare mov , f bun .
pescuiasca si el va

spiny
junior
junior

Mesaj de spiny » 10 Oct 2012, 17:27

Multumesc Sorine,
Acum sa vad cum ma lipesc de Pline CX Premium, ca pe la noi mai rar, marturisesc ca nu stiam de el, vad comentarii foarte ok despre acest fir si pret ok...De Sunline numai cuvinte de bine, folosesc cu incredere multifilamentul lor iar pe mono cred ca o sa-l procur destul de usor.

spiny
junior
junior

Mesaj de spiny » 11 Oct 2012, 12:47

Sorin, la monofilamentul Pline CX Premium de 6lb...ce grosime are, am gasit ceva pe la Cluj dar nu are decat in mm?
Sa fie 0.16, 0.18mm...pe astea le au pe stoc la role de 1000m! :shock:
Multumesc

spiny
junior
junior

Mesaj de spiny » 11 Oct 2012, 14:37

M-am dumirit ca sa zic asa...vad ca 6lb la P-line este pe la 0,23 mm...sper sa nu gresesc

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Oct 2012, 14:53

spiny scrie:M-am dumirit ca sa zic asa...vad ca 6lb la P-line este pe la 0,23 mm...sper sa nu gresesc
exact , e echivalentul unui 0,23 mm
pescuiasca si el va

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Oct 2012, 17:53

Eu pescuiesc cam 99,99% din timp cu mono la salau asa cam tot testat. Fire de acelasi diametru am probat si la pastrav de lac si avat.

Pline CXX e un fir ok dar ca m gros raportat la putere.

Sun Line nu ma pescuir suficient am avut cateva medii dar aveau elogatie, in schimb erau suple.

Stroft GTM folosesc de vreo 4 ani la toate speciile fire intre 0.10mm si 0.16mmal fly iar al spinning de la 0.12mm la 0.18mm.

Ieri am dat cu 0.18mm si e perfect pe ape pana la 3m adanciencu greutati de 3.5 si 5g prezentarea e perfecta.

0.16mm e suficient daca vrei sa pescuiesti cu 2-3.5g sau 5g si sa cada jigul mai repede.

Elongatia GTM este foarte mica, rezista la stress ,am agatat destuel jiguri, se rupe de la nod.

La fly- pastrav,clean folosesc pentru tippet un fir Sunline Troutis e mai suplu decat GTM la acelasi diametru 0.11 -0.13mm si mult ami putin vizibil.

Posibil ca Sunline sa aiba fire foarte buen in gaam superioara de pret.

Am mai pescuit cu Stroft floro 0.22mm(pe Dunare) si Gamakatsu G-Line 0.22mm (la stiuca) si nu imi plac pentru ca sunt prea rigide la un diametru relativ mic.

Si Stroft si Sunline respecta diametrele si puterea de rupere.

Momentan pescuiesc cu Stroft GTM dar fire mai subtiri de 0,18mm.

Am gasit la defunctul Gipo un fir Berkley XWR de 0.14mm si 0.18mmeste cel mai matasos fir cu care am pescuit, diametru mic/ putere, nu se intinde. L-a eclipsat si pe GTM dar nu mai este disponibil.

200m putin peste 20RON un pret exceptional la ce ofera

http://www.berkley-fishing.co.uk/catalo ... ,5350.html

Cine stie de unde se poate gasi ma intereseaza de la 0.14 la 0.20mm. Este produs doar pentru UE si nu are echivalent pentru USA.

Am mai folo sit si Berkley Sensation de 2lb / 0.15mm e bun suplu dar e mai gros raportat la putere decat Stroft si japoneze in schimb e mai suplu .

4 lb e un 0.20mm deci e cam gros pentru putere dar pescuieste bine pentru ca e suplu. Se intinde ceva mai mult decat cele de mai sus.

spiny
junior
junior

Mesaj de spiny » 12 Oct 2012, 10:12

Multumesc Cristi,
Stiu ca esti un impatimit al monofilamentului ca si alti colegi de pe forum...ca vorba aia..acu 15-20 de ani dadeam numai cu mono si prindeam peste,.. se pare ca acum cand pestele a mai disparut trebuie sa prezentam naluca ca pe vremuri :) sa-i mai vedem coada.
De Stroft GMT stiu de el...este ok, raport calitate/pret chiar ok, de Pline CX Premium amintit de Sorin vad numai postari bune, inovativ si foarte alunecos pe inele(vad ca la pescarii de crap a prins foarte bine).
De Sunline nu stiu ce sa zic, au folosit altii si mi-au spus acelasi lucru..cedeaza la nod.
De CXX daca spui ca-i gros atunci nu-l mai luam in calcul, Berkley XWR vad ca exista pe magazinele online de la noi si de 0.14-0.18mm, pare interesant.

Scrie răspuns