PS: palomar e excelent insa eu cel putin la legarea lui consum cam mult fir, iar daca la o partida leg de 20 de ori nodul ala, in 20 de partide, termin tamburul
Monofilament Stroft GTM
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran

Il treci de doua ori insa spre deosebire de mono (asta ca sa ai un plus de rezistenta la frecarea cu ochetul jigului sau cu agrafa), aici dai cam dublu de spire, cam 10 as zice eu. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Nu o sa alunece ever si nodurile ies mult mai misto ca pe mono. Incearca s-ai sa vezi. In restu nu am incredere, ca sa nu mai zic ca unele sunt chiar greu de facut cand ai mainile inghetate.
PS: palomar e excelent insa eu cel putin la legarea lui consum cam mult fir, iar daca la o partida leg de 20 de ori nodul ala, in 20 de partide, termin tamburul
Urasc atarnatorii!
- stefanflorin
- veteran

Cu alte fire nu prea mi se intampla, sunt convins ca-l fac cum trebuie. Data viitoare incerc Rapala, intr-adevar are o singura miscare in plus. Poate aia ajuta.Tavi scrie:Incearca Rapala Knot:
http://www.animatedknots.com/rapala/ind ... dknots.com
Are o miscare in plus fata de nodul facut de tine
Posibil si sa nu-l strangi tu suificient, nu ar trebui sa se desfaca spirele.
Daca nu tii neaparat ca jigul sa fie in bucla poti sa incerci trilene:
http://www.animatedknots.com/trilene/in ... dknots.com
mi s-a mai intamplat si mie sa mi se desfaca cate un nod, dar de fiecare data a fost vina mea
prea putine spire sau strans insuficient din graba.
un nod trebuie sa se rupa in cel mai rau caz, nu sa se desfaca.
umezeste, strange usor, daca trebuie aseaza spirele cu mana pana se lipesc una de alta si apoi strangi pana simti ca intra elasticitatea firului.
daca nu strangi pana in acel punct se va desface
daca strangi mai mult de atat se va rupe ca e prea tensionat
sau poate ca trebuie inca una doua spire in plus
prea putine spire sau strans insuficient din graba.
un nod trebuie sa se rupa in cel mai rau caz, nu sa se desfaca.
umezeste, strange usor, daca trebuie aseaza spirele cu mana pana se lipesc una de alta si apoi strangi pana simti ca intra elasticitatea firului.
daca nu strangi pana in acel punct se va desface
daca strangi mai mult de atat se va rupe ca e prea tensionat
sau poate ca trebuie inca una doua spire in plus
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- stefanflorin
- veteran

-
vali stratonov
- veteran

La mag. on-line Drill...adiwolf scrie:pe jig folosesc Improved Clinch si nu am probleme, bineteles nodul facut pe textil, iar pt restul problemelor Palomar fie ca este mono fie multifilament.
caut cam demult firul asta monofilament de la STROFT, aveti idee unde il mai gasesc??
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
- stefanflorin
- veteran