Monofilament pentru avat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Monofilament pentru avat
Vreau sa-mi iau un fir bun pentru pescuitul avatului,bun insemnand o rezistenta foarte buna la nod,memorie cat mai mica si rezistent la abraziune! Pana acum am folosit Trabucco si as vrea ceva mai bun! Astept pareri( despre ce folositi voi) si sugestii!
Until next time....Tight Lines!
Re: Monofilament pentru avat
...in titlu mai pomenesti de monofilamentAdrianHD scrie:Vreau sa-mi iau un fir bun pentru pescuitul avatului,bun insemnand o rezistenta foarte buna la nod,memorie cat mai mica si rezistent la abraziune! ... Astept pareri( despre ce folositi voi) si sugestii!
...firul care intruneste conditiile pe care le doresti tu este ...textilul
...personal , folosesc de cativa ani Power Pro

Ce anume te-a derajat la Trabucco? Elongatie prea mare?
Da...D_ali,elongatia si memoria cam mare!
Until next time....Tight Lines!
http://www.tackletour.com/reviewplinefluroclear.html
in 10% din timp cand nu dau cu textil la avat,
dar in rest il folosesc la orice spinning ,am indoit jiguri mici cu 0.18
super rezistent si pe nod,abraziune,low stretch,ieftin
in 10% din timp cand nu dau cu textil la avat,
dar in rest il folosesc la orice spinning ,am indoit jiguri mici cu 0.18
super rezistent si pe nod,abraziune,low stretch,ieftin
de obicei "memorie" au firele mai "tzepene", ma refer la mono-uri...
...chestia cu elongatia este destul de "relativa".
Ca sa dau un exemplu: cand pescuiam acu' jda' ani cu mono cu elongatie (chiar prea multa) si cu o germina, nu-mi amintesc sa fi sarit 2 metri in spate ca sa intep un avat. Ii dadeam o "scurta" in mare viteza si-apoi restu'...
...noh, acuma sunt avati si avati....
..ceva probleme aveam cand distanta era ceva mai mare...( 40 m); conteaza cand ii cauti de pe mal...
...chestia cu elongatia este destul de "relativa".
Ca sa dau un exemplu: cand pescuiam acu' jda' ani cu mono cu elongatie (chiar prea multa) si cu o germina, nu-mi amintesc sa fi sarit 2 metri in spate ca sa intep un avat. Ii dadeam o "scurta" in mare viteza si-apoi restu'...
...noh, acuma sunt avati si avati....

..ceva probleme aveam cand distanta era ceva mai mare...( 40 m); conteaza cand ii cauti de pe mal...
Eu folosesc la avat Sufix Primo XP de 0,18 dar nu stiu daca se mai gaseste. Eu l-am cumparat in urma cu 2 ani si nu il schimb nici in acest sezon.