Modificari barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dan bobei
veteran
veteran

Modificari barca pneumatica

Mesaj de dan bobei » 11 Oct 2015, 20:13

Barca pe care am luat-o nu e prevazuta cu chila gonflabila, ma gandeam sa vorbesc cu cineva sa imi faca una custom. E vreo problema daca barca nu a fost prevazuta cu chila si o adaug eu ulterior?
Podeaua este una cu traverse, vreau sa caut una pe toata suprafata, sau sa fie macar pe jumatate din barca (partea unde o sa vreau sa stau in picioare).
Ce ziceti?
Este vorba de o barca de 2 m, la care o sa adaug si un motor. Nu vreau sa zbor cu ea, doar sa nu ma incomodeze lipsa chilei gonflabile.
Multam'

grey-wolf
veteran
veteran

Re: Modificari barca pneumatica

Mesaj de grey-wolf » 11 Oct 2015, 21:07

Salut
pentru chila gonflabila fundul barcii e croit diferit . ar trebui modificat si acesta ca si placa motor dealtfel . fara aceste modificari chila nu va avea nici un efect si va fii doar o chestie facuta doar ca sa fie . in ori ce caz la o barca de 2 m cu o motorizare mica nu produce nici un avantaj demn de luat in seama . parerea mea este ca nu merita efortul ( cheltuiala )depus si daca simti neaparat nevoia de barca cu chila gonflabila mai bine o vinzi pe asta si iei una gata dotata cu asa ceva .

In legatura cu podina : Da merita facuta una din tego pe toata suprafata barcii de preferat din una bucata iar daca incomodeaza la transport din maxim doua bucati . Din punctul meu de vedere bucatile de preferat inegale , zona unde se sta in picioare sa fie cit mai mare posibil iar pentru zona mai putin folosita cit ramine nu conteaza . In functie de forma barcii si de kg tale foloseste tego de 10mm sau 12 mm nu e nevoie de mai mult .

De ce sau in ce mod te incomodeaza lipsa chilei gonflabile ? Motorizare electrica sau termica ? Din ce material e barca ?
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 11 Oct 2015, 21:34

Ma gandeam ca e posibil sa fie alta croiala pt ca in momentul in care se umfla chila, fundul iese destul de mult in afara.
Am observat ca botul barcii este destul de ridicat, cred ca tocmai pentru a suplini lipsa unei chile gonflabile.
Are o podina din traverse, nu intreaga, din cauza asta as prefera una intreaga, sa poti sta linistit in picioare. O sa caut una originala sau una de la o barca similara, pe care sa o pot adapta, daca nu gasesc nimic o sa fac una din tego.
Motorizarea urmeaza, oricum o sa fie un termic de 4-5 cai, atat imi permite barca (25 kg), nici nu cred ca imi trebuie mai puternic.
E un Quicksilver Mercury 200 (sh).
PS: nu ma incomodeaza deocamdata, ma gandeam la stabilitate, ca de glisat... :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 11 Oct 2015, 22:21

E alta croiala . Acum am cu chila dar am avut si fara chila . Daca nu glisezi chila nu prea conteaza daca glisezi se cunoaste diferenta . Diferenta se cunoaste la stabilitatea pe directie si manevrabilitate nu la stat in picioare . Botul barcii e ridicat indiferent ca e cu chila sauu nu pentru a ajuta barca sa treaca peste valuri . Poti sa faci linistit una de tego , am la o barca veche o podea de tego antiderapant 10 mm care a tinut mai bine de 4 ani de utilizare intensa ( acum barca e trasa pe dreapta de mult ) si ar mai duce minim inca atit . Dai bine marginile cu un lac pe baza de ulei si nu ai treaba ( bineinteles atentie la croi si slefuite marginile cu grija )

Sa o folosesti sanatos !
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 11 Oct 2015, 23:06

Ok, multumesc! :wink:

Scrie răspuns