discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ULK
- veteran

Cine cum considera, daca tie iti place lanseta atat de mult ca doresti sa investesti in ea mai mult decat costa lanseta la ora actuala ...atunci dece nu? Alegera e a ta. Sa pot sa iti spun daca merita sau daca o sa si ai satisfactie de vre-un fel ( nu doar cea psihlogica) ar trebui stiut ce nu te satiaface la cele actuale si ce doresti sa imbunatatesti la ea schimbandul-le.
Nu doar asa ...ca sunt mai bune...

...
Cu un set simplu alconite ajungi undeva la 100 de lei plus manopera. Si cu alconite-uri simple inca nu stiu ce upgrade ai fi facut....mai nimic..Poate daca cele actuale sunt supradimensionate sau sunt taiate de firul textil..asa sa ai ceva inbunatatiri palpabile...
Sa pui inele Sic sau chiar Ti-Sic...te duce spre/peste 300 de lei...iar fara manopera vorbind...
Dar repet...ar trebui sa stii ce anume urmaresti cu schimbatul inelelor...upgrade ok...in ce sens? Ce sa ameliorezi?
-
Florianis
- utilizator constant

Dupa cum am spus de la inceput sunt la stadiul "ma bate gandul".
Eu sper sa obtin o imbunatatire a lansarii. Lanseta, la lungimea ei, are doar 5 inele.
Se intampla uneori sa se lipeasca firul de ea. Am vazut ca la lungimea asta, mai nou se folosesc chiar si 10 inele.
Si ai dreptate , mai este si factorul psihologic...
(era bancul ala cu ciobanul-"bani de masina nu am dar o usa de aia tot imi cumpar")
-
ULK
- veteran

La lungimea respectiva, pot sa ai cel putin 10 inele...da. Dupa numarul inelelor folosite din fabrica pare un model ieftin si chiar vechi.
-
Florianis
- utilizator constant

Dupa parerea ta la cata vreme trebuie sa ne schimbam betele si mulinetele ?
-
ULK
- veteran

Bineneteles cand vor muschii nostrii

. Nu exista o regula, nici macar nescrisa. Daca te satisfac cele ce ai, nu s-au uzat sau stricat atunci niciodata. Daca nu esti nultumit sau vrei sa incerci ceva nou mai bn sau altfel atunci doar portofelul iti dicteaza cat de des le schimbi. Procedezi corect in ambele cazuri.
Eu nu as mai folosi o lanseta de 3 metrii care e echipata cu doar 5 inele...dar asta nu inseamna ca altul sau altii nu pot sa fie multumiti de ea si sa prinda mult mai multi pesti decat mine ...e doar chestie de perceptie. Nu trebuie neparat sa tii pasul c moda in materie de scule sa fii un pescar bun....dar nici daca o faci pentru ca iti permiti si esti destul de fanatic sa investesti in hobby-ul acesta nu poate sa fie catalogat greseala...Totul e sa nu cazi in greseala ca pescuitul iincepe si se termina cu sculele cat mai la moda sau mai scumpe....in nici un caz.
Totodata nu e aceasi lucru sa pescuiesti cu o lanseta poate prea lunga si grea pentru ce anume o folosesti, doar ca ai primit-o cadou sau sa dai cu una mai potrivita poate in anumite situatii.