Modificare Maner Cormoran ( pt rodbuilderi )

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 28 Feb 2011, 18:39

ca sa nu te incurce pluta, taie-o cu un cutter pana la blank (chiar la unghi pe partea care va fi aruncata, ca sa ai vizibilitate pe blank), apoi continui cu pila.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Re: Rodbuilding...

Mesaj de Bogdan_Alex » 28 Feb 2011, 21:22

cata_asp scrie:sfatul meu fiind doar sa nu te grabesti sa tai butcap-ul, ci sa tai intai bucata de maner si sa incerci in apa fierbinte apoi sa-l scoti.
Cred eu ca atasandu-l la final, iese mai "profi" :wink:

Succes!
ms pt idee. chiar vroiam sa intreb daca e vr-o modalitate sa scot capacul ala.
Michael scrie:ca sa nu te incurce pluta, taie-o cu un cutter pana la blank (chiar la unghi pe partea care va fi aruncata, ca sa ai vizibilitate pe blank), apoi continui cu pila.
asta categoric ca am sa fac. n-o sa tai blank-ul prin EVA.
Fara pescuiala viata e pustiu

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 01 Mar 2011, 04:04

cu traforasu cu pinza bine intinsa poti sa tai direct prin eva . ai grija sa tai drept .
PS vezi ca si pinzele de bomfaer sunt de multe feluri de aceea am zis ce am zis .
PS 2 ar fi destule de spus dar find ora care este .... zic doar atit : grija si spor la treaba .

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 01 Mar 2011, 11:14

asta cu taiatu drept e o problema intr-adevar. cu pila aia fina si cu o taietura care nu trece pe partea cealalta cred ca poti fi mai exact

cred ca prefer "s-o belesc pe eva" :lol: pe portiunea de care nu mai am nevoie. E mai usor cand ai contact vizual cu elementul principal.

Dopul iese in general cu apa calda ? Mai e vr-o metoda prin care as putea sa-l extrag ?

In general in zona reargrip-ului , blankul mai are conicitatate? sau devine cilindric ?
Fara pescuiala viata e pustiu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Mar 2011, 11:17

blankul are conicitate pe toata lungimea lui.
dupa ce tai blank-ul cu pila, poti pili in cazul in care taietura nu e dreapta...la ochi sa fie dreapta taietura, oricum dupa ce relipesti dopul de plastic nu se va vedea ca a fost taiat blankul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns