Minciog flotabil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

iorgu.pescaru
junior
junior

Minciog flotabil

Mesaj de iorgu.pescaru » 09 Mar 2010, 18:14

Sunt o fire solitara la pescuit. Esecurile si satisfactiile sunt analizate cu mici exceptii, doar de mine. Sunt egoist pe balta dar asta sunt eu. Sunt sigur ca multi dintre voi aveti acelasi statut. Sunt balti unde trebuie sa intri nitel mai mult in apa cand scoti pestele. In punerea pe saltea
cand sunt doi parteneri si unul este la minciog - ok. Cand esti singur si intri in apa, o mana este ocupata cu minciogul, oricat il tii pe acesta sub brat. Am incercat sa fac minciogul sa puteasca pe apa-ar fii ideal.La un minciog pe care il am, dupa alte multe metode incercate, am injectat in teava de inox ( V - ul ) spuma poluretanica.Tot nu pluteste.Am intrat pe net si pe acest site si nu am gasit raspuns la intrebarea aceasta : ,,cum sa pluteasca minciogul?'' Cu riscul de a pune o intrebare banala - mentionez ca ptr. mine este important, va rog dati-mi o solutie pertinenta. Cu multumirii si respect pentru solutie.

Iubiti natura,merita :D

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 09 Mar 2010, 18:22

Nu am incercat, dar cred ca doua sticle de plastic de 0,5l, una pe maner si una pe latura din capat, prinse de minciog cu bratari de plastic (coliere) ar trebui sa fie suficient. Colierele sunt de unica folosinta, dar ieftine. Asa poti folosi minciogul si fara plutitoare, cand nu e cazul.
(banuiesc ca minciogul este cu coada lunga, probabil triunghiular)

iorgu.pescaru
junior
junior

Mesaj de iorgu.pescaru » 09 Mar 2010, 18:39

Da Evin, este o sugestie, dar tin sa te informez ca minciogul are coada scurta si il folosesc de obicei numai la capturi de top. Nu dau la peste decat dupa: crap, somn si cateodata primavara si toamna, dupa salau. Metoda ta este o idee dar la culegerea pestelui in minciog, sticlele de plastic ma cam incurca.Multumesc frumos.

Iubeste natura, merita :)

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 09 Mar 2010, 18:56

Sper sa nu ma insel , dar din cate stiu eu exista niste cilindri ca sa le zic asa care se trag pe manerul minciocului tocmai pt a nu se scufunda.
Si cred ca asta ar fi cea mai buna solutie , daca manerul e mai lung poti folosi 2, cauta la magazine de pescuit ca am vazut . Am vazut pe un site din state niste inele de "polisatiren " ceva de genu care se trag pe talon la lanseta in caz ca iti cade in apa sa nu se scufunde.

iorgu.pescaru
junior
junior

Mesaj de iorgu.pescaru » 09 Mar 2010, 19:09

Kriss, manerul este scurt, iar dorinta mea este sa pot intra in apa, sa aduc pestele printre sau peste lansetele celelelte, iar minciogul sa fie langa mine la suprafata apei(sa pluteasca) In momentul cand am nevopie de el sa-l iau ca de pe o masa :D Iti multumesc de raspuns.
Iubiti natura,merita. :)

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 09 Mar 2010, 19:18

Daca-i cu coada scurta, pune-le pe lateral, spre maner.
Asa nu te incurca la peste.
Mai sunt niste bare cilindrice de spuma (un fel de burete), la magazinele de sport. Sau pe www.hibiscussport.ro gasesti tot felul de chestii plutitoare.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 09 Mar 2010, 19:22

Exista mansoane din pol;istiren asa cum se zicea mai sus,pui unu pe maner si celalat acolo unde incepe deschizatura.Nu ai problene de flotabilitate,si poti scoate si pestele usor.
Le poti face acasa daca nu reusesti sa gasesti in comert...improvizeaza :wink:
Numai bine si crap pe saltea :D
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

iorgu.pescaru
junior
junior

Mesaj de iorgu.pescaru » 09 Mar 2010, 19:42

Cu ajutorul vostru, am gasit raspuns la intrebarea mea - ,,un flotor atasat pe manerul minciogului'' M-au ajutat linkuri-le pe care le-ati postat. Acestea, impreuna cu mentiunea ca minciogul sa fie usor si sa aibe ochiuri mai mari - la acest capitol stau exct cum trebuie, duc la plutirea lui. Este ok. Cand vreau sa capturez pestele, dupa ce am trecut printre sau peste fire, doar intind mana si il iau ca de pe masa. :)) Va multumesc la toti. :-h

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Mar 2010, 21:22

intrebarea ta are un raspuns care costa 15 ron, s-au gandit si producatorii de echipament la treaba asta :)
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... or&x=0&y=0

iorgu.pescaru
junior
junior

Mesaj de iorgu.pescaru » 10 Mar 2010, 09:27

@danr Multumesc frumos, este exact ce cautam pentru mica (mare) problema de care m-am lovit . In sezonul care urmeaza voi folosi acest manson flotabil. Va repect pe toti, numai bine.

Scrie răspuns