MHX

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihai izbiceni
veteran
veteran

MHX

Mesaj de mihai izbiceni » 10 Apr 2014, 08:01

Salut,ma intereseaza ceva detalii despre acest blank
http://www.mudhole.com/Rod-Building/MHX ... 9000-MHX_9
Daca foloseste cineva si raportat la un Avid de 2 oz tot 8.6 cum este ,ma refer la actiune ,putere de aruncare,rezerva pe cotor.....
Multumesc!!! :respekt:

cristian.ene
veteran
veteran

Re: MHX

Mesaj de cristian.ene » 10 Apr 2014, 10:28

Am adus cateva modele de steelhead de putere mai mica si unele din ele au putere mai mica sau mai mare decat cea declarata, actiunile mai rapide sau mai lente.

mai rapid si mai puternic

HS9600-2-MHX 8'0" 2 6-12 3/16-1/2 Fast Med-Lt Side Planer, Drifter, Hot Shot 2.3 .53 4.5 $69.50

mai lent si sub puterea declarata

ST1023-MHX 8'6" 2 6-12 3/8-3/4 Fast Medium Drifter, Hot Shot 2.25 .483 5 $73.75

Eu zic sa te orientezi tot spre brandurile clasice(St.Croix ,Lamiglas, Phenix Trifecta) care ofera materiale mai bune decat MHX basic.

mihai izbiceni
veteran
veteran

Mesaj de mihai izbiceni » 10 Apr 2014, 13:27

St croix cred ca renunt la ele am 2 bucati de 8.6 de 2 oz care dupa 4 ani ambele au cedat pe tronsonul de varf cam in acelasi loc si culmea in 2 saptamani amandoua,ma mai orientez poate va contactez pentru un blank.
Multumesc!!!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 10 Apr 2014, 14:26

Cristian, te rog da mai multe detalii despre HS9600-2, in ce gramaje merge ok si la ce aplicatii, pe mine ma intereseaza la jig de pe mal, pe balta, capete de 5-10grame + guma.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 10 Apr 2014, 16:09

http://conceptcustomrods.ro/hs-9600-2-m ... ece-blank/

atunci am spus ca e ok cu 5g, corectez si nuantez cu 5g plus guma incepe sa se incarce (7g) cu 7g plus guma simti cum lanseaza.

Este mai mai puternic decat un blank din categoria 6-12 lb.

Pentru jiguri intre 7 si 14g distanta si pesti mari este ok.

Blankul G1000 7`6``ft 6-12lb. 1/8 -5/8 oz ramane un blank bun si placut de buget mediu pentru pescuit de pe mal ,doatat cu inele KR se imbunatateste clar comparativ cu un montaj clasic(revenire,putere, echilibru)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 10 Apr 2014, 20:39

mihai izbiceni scrie:St croix cred ca renunt la ele am 2 bucati de 8.6 de 2 oz care dupa 4 ani ambele au cedat pe tronsonul de varf cam in acelasi loc si culmea in 2 saptamani amandoua,ma mai orientez poate va contactez pentru un blank.
Multumesc!!!
am avid de 9'6" 2oz, folosit intens pana acum 3ani, batul are aproape 7 ani, a luat cateva jiguri in tronsonul inferior in rest fara probleme...scoteam salaii de kil direct din bat... tu cum l-ai folosit pe al tau de a cedat?
scuze de offtopic dar pe mine ma incanta stcroix ca si brand, l-as schimba doar pe gloomis sau jdm-uri...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Apr 2014, 06:40

Am discutat cu un om care cunoste bine problema, toate Avidurile care au cedat pe tronsonul inferior sunt montat de fabrica si nu au fost bine gandite ca distributie de inele (au cedat in zona mufei tata).

Blankurile identice de care stie specificatii (MH,H 8`6``ft.) montate custom din zona utilizate in aceeasi zona si conditii nu au avut nici o problema.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Apr 2014, 07:11

cristian.ene scrie:http://conceptcustomrods.ro/hs-9600-2-m ... ece-blank/

atunci am spus ca e ok cu 5g, corectez si nuantez cu 5g plus guma incepe sa se incarce (7g) cu 7g plus guma simti cum lanseaza.

Este mai mai puternic decat un blank din categoria 6-12 lb.

)

Puterea reală este Medium şi lanseta construită cu 8 inele( 4 BYAG şi 4 KTSG) plus Top Fuji FST- SIC ese capbilă să arunce corect năluci de la 5 la 15g.
http://conceptcustomrods.ro/hs-9600-2-m ... ece-blank/

Nuantele astea te omoara Cristi draga...Amu' ori se incarca corect in plaja 5-15 gr.,ori de la 7g+ guma ,in sus se incarca..Un jig de 7g cu o guma de 5 cm pe el,trage vreo 12gr. la cantar..Sincer,as fi extrem de derutat daca mi-as dori blank-ul asta si m-as lua dupa review-urile tale..Sincer.nu mi-o lua in nume de rau,ti-o zic amical.. :wink: Si asta pentru ca ,de la 5grame ,pina la 12 grame(7gr.+guma) este o diferenta de 7 grame,adica ...50 la suta...din plaja de putere data de producator.Uite mai jos ce zice producatorul..

Length 8'0"
Pieces 2
Line Weight 6-12
Lure Weight 3/16-1/2
Power Med-Lt
Action Fast
Butt OD .53
Tip Size 4.5
Color Slate
Recommendations HS, SP, DF
Product Description MHX Hot Shot
Application Index Side PlanerDrifterHot Shot

In plus ti-as fi foarte indatorat daca mi-ai spune si mie(e bine si privat)cum ai dedus faptul ca se incarca pina la 15 grame(luand de buna ultima afirmatie),adica ceva mai putin de un gram ,fata de ce declara producatorul..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

mihai izbiceni
veteran
veteran

Mesaj de mihai izbiceni » 13 Apr 2014, 07:05

[quote="johnnybravo"][quote="mihai izbiceni"]St croix cred ca renunt la ele am 2 bucati de 8.6 de 2 oz care dupa 4 ani ambele au cedat pe tronsonul de varf cam in acelasi loc si culmea in 2 saptamani amandoua,ma mai orientez poate va contactez pentru un blank.
Multumesc!!![/quote]
am avid de 9'6" 2oz, folosit intens pana acum 3ani, batul are aproape 7 ani, a luat cateva jiguri in tronsonul inferior in rest fara probleme...scoteam salaii de kil direct din bat... tu cum l-ai folosit pe al tau de a cedat?
scuze de offtopic dar pe mine ma incanta stcroix ca si brand, l-as schimba doar pe gloomis sau jdm-uri...[/quote]

Salut,intradevar au fost folosite intens asta insemnand cam 5-6 partide pe saptamana a cate 3-4 ore pe zi timp de 5 ani deci sunt forjate la maxim dar este culmea de ce au cedat ambele cam in acelasi loc adica pe tronsonul de varf la 10 cm de mufa :headbash:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Apr 2014, 09:23

Mihai,

este clar ca lanseta a fost solicitata serios si toate blankurile imbatranesc de la milioane de flexari pierd din nerv si daca ai ridicat si pesti din lasneta apar forte de forfecare intre mufata tata(unde se termina trosonul inferior) si mufa mama(varf) care desi este intarit orice blank de calitate.

St.Croix ia grad la varful tronsoanelor(operatie obligatorie la orice blank) pentru ca acolo este zona maxima de stress unde tronsonul de butt pune presiune de forfecare asupra peretilor tronsonului de varf.

Sigur blankurle nu au avut defecte pentru ca ar fi cedat mult ami repede dar a fost un mix de montaj mediocru al inelelor cu solicitari repetate si unele care nu era cazul sa se intample. ridicatul pestilor din bat sigur nu duce la avarierea imediata al lansetelor dar in timp apare o oboseala prematura a blankului.

La fel si fortarile de dezagatare a nalucilor din structuri cu miscari foarte rapide si puternice duc la obosela blankului si distrugerea angrenajelor mulinetelor. G.Loomis are in ghidul de folosire al lansetelor indicatii exacte sa se traga cu mana de fir cand este vorba de agatari serioase.

Pe scurt cauza distrugerii blankului in cazul tau este in primul rand dataorata modului de folosire al lansetei si secunar montajul producatorului.

Iti dau un exemplu clar, ambreiajul a 2 masini identice folosite in conditii identice conduse de 2 soferi diferiti ca stil de condus vor avea o durata de utilizare total diferita : unul care conduce agresiv poate sa termine ambreiajul de 2 sau 3 ori mai repede decat un sofer care are un stil de condus mai ponderat si schimba vitezele optim. De aici se poate extrapola la orice produs care este utilizat in stiluri diferite.

O solutie de imbunatatire a rezistentei este un matisaj in zona sau un inel care sa pice exact pe zona solicitata cel mai mult si unde sa fie un matisaj consistent ca lungime.

Desi NFC(G.Loomis)face cele mai resistente mufe supra intarite am intarit zona vulnerabila

http://conceptcustomrods.ro/nfc-fw-702- ... #more-3533

se vede si la MHX Light intatirea la mufa

http://conceptcustomrods.ro/s842-2/

pe un All Star Ti unde se termina tronsonului inferior zona este asigurata de un inel

http://conceptcustomrods.ro/all-star-ti ... disparuta/

Scrie răspuns