Mepps Elix vs Mepps XD
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mepps Elix vs Mepps XD
ce stiti, se mai fabrica modelul elix de la mepps, ori xd-ul i-a luat locul in totalitate?
intreb pentru ca pe vremuri elixul cu lestul din ceramica colorata si paleta cu profil presat facea treaba buna la clean.
din ce vad in poze, cu lestul metalic si paleta parca fara acea concavitate, xd-ul nu se prea apropie de elix.
elixul se rotea lejer tinut in curent slab...
intreb pentru ca pe vremuri elixul cu lestul din ceramica colorata si paleta cu profil presat facea treaba buna la clean.
din ce vad in poze, cu lestul metalic si paleta parca fara acea concavitate, xd-ul nu se prea apropie de elix.
elixul se rotea lejer tinut in curent slab...
Michael va recomanda Regulamentul forumului
m-am lamurit tocmai pe site-ul mepps:
Question 5: Has the Mepps® XD replaced the Mepps® Elix?
Answer: Yes! The Mepps® Elix was a great lure and it caught a lot of xxx, but, as good as the Elix was, the Mepps® XD is far superior. If you liked the Mepps® Elix you will really like the Mepps® XD. The XD was designed from the ground up to xxx fast water and deep pools. It drops deep and stays there throughout the retrieve. If you xxx fast water streams for trout you owe it to yourself to xxx the Mepps® XD.
ati folosit XD? cum e comparatie cu Elix?
Question 5: Has the Mepps® XD replaced the Mepps® Elix?
Answer: Yes! The Mepps® Elix was a great lure and it caught a lot of xxx, but, as good as the Elix was, the Mepps® XD is far superior. If you liked the Mepps® Elix you will really like the Mepps® XD. The XD was designed from the ground up to xxx fast water and deep pools. It drops deep and stays there throughout the retrieve. If you xxx fast water streams for trout you owe it to yourself to xxx the Mepps® XD.
ati folosit XD? cum e comparatie cu Elix?
Si eu am fost fan de Elix...... din pacate anul trecut l-am pierdut pe ultimul.... Corpul lui Elix nu era ceramica... desi asa parea... era metal cu un fel de coating pe el...... stiu deoarece ultima care am pierdut-o era deja tot sarit de pe el de la cat am tras de ea. Cel mai de succes de la Elix pentru mine a fost unul cu paleta neagra si corpul galen...... era prima alegere la clean.....
Dupa ce l-am pierdut si pe ultimul..... am pus la lucru si Xd-urile.... la inceput nu am avut incredere in ele.... au somat mai bine de un an in trusa pana ce le-a venit randul.... am inceput sa prind cu ele, si acum chiar le folosesc destul de constant cand merg special la clean. Nu imi plac a fel de mult cum imi placeau Elix-ul da se pare ca prind, si pe deasupra sunt si suficient de moca ca sa nu-mi para rau cand pierd cate una
Dupa ce l-am pierdut si pe ultimul..... am pus la lucru si Xd-urile.... la inceput nu am avut incredere in ele.... au somat mai bine de un an in trusa pana ce le-a venit randul.... am inceput sa prind cu ele, si acum chiar le folosesc destul de constant cand merg special la clean. Nu imi plac a fel de mult cum imi placeau Elix-ul da se pare ca prind, si pe deasupra sunt si suficient de moca ca sa nu-mi para rau cand pierd cate una

puteam sa jur ca elixurile mele aveau lest de ceramica...
oricum paleta avea o concavitate care ajuta la "portanta" nalucii in curent.
pe mine cel mai tare ma cucerise un elix cu paleta cupru si lest portocaliu...se bateau clenii pe el
xd-urile par sa fie facute cu reduceri de costuri...dar le voi incerca.
oricum paleta avea o concavitate care ajuta la "portanta" nalucii in curent.
pe mine cel mai tare ma cucerise un elix cu paleta cupru si lest portocaliu...se bateau clenii pe el

xd-urile par sa fie facute cu reduceri de costuri...dar le voi incerca.
In cazul asta trebuie sa-mi mai comand niste axate de la berti ca-s de vis chiar si in curent slab.
nu.blackmamba scrie:xd am si eu una ,am incercat la avat in curent dar si in apa mai domoala, problema : nu se invarte paleta de fiecare data , sunt momente cand vine lipita de corpul nalucii ,nu stiu poate o fi a mea defecta .
si eu am vreo 2-3 buc si nici una nu merge cum trebuie.aceleasi simptome ca a ta.
deci.......XD........

- misulian
- utilizator constant
Am si eu XD de nr 2 si 3, Elix n-am apucat sa le prind pe piata. Nu pre-a isi fac treaba, in curent slab nu se invarte paleta, vine lipita de corp, Mai bine se comporta un Aglia in curent slab, cred ca o sa incerc si eu axatele lui Berti.
Numai bine !!!
Numai bine !!!
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
Aceeasi parere o am si eu despre XD...in curent slab nu merg cum trebuie,de fapt am patit-o si in curent mai puternic. Elix nu am folosit.
O problema asemanatoare am avut-o si cu un axat de la Berti..cea mai mica marime. ..aici tind sa cred ca a avut a mea o problema ca in general nalucile berti prin peste!!
O problema asemanatoare am avut-o si cu un axat de la Berti..cea mai mica marime. ..aici tind sa cred ca a avut a mea o problema ca in general nalucile berti prin peste!!

https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura