MATRITE PENTRU JIG-uri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
MATRITE PENTRU JIG-uri
as vrea sa i-mi torn singur jig-urile dar nu am matrita
daca stie cineva din ce material se face sau cum se face as vrea sa ma ajutati
va multumesc
daca stie cineva din ce material se face sau cum se face as vrea sa ma ajutati
va multumesc
poti sa-ti cumperi de pa cabela's
e un articol si pe www.pescarul.com despre turnarea lor
e un articol si pe www.pescarul.com despre turnarea lor
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Matritele pt. jig-uri se fac de obicei din aluminiu,dar daca ai niste "perii" mari din grafit folosite la motoarele electrice le poti face singur
Cum sa le faci e doar sa-ti pui capul la contributie si sa gasesti solutia de a forma in aceste"perii"negativele capetelor de jig-uri ce vor fi turnate,sau platesti un matritier sa-ti faca o matrita.
Insa mult mai simplu e sa cumperi ,de unde se gaseste ,o matrita gata facuta.
Jean Scurtu
Cum sa le faci e doar sa-ti pui capul la contributie si sa gasesti solutia de a forma in aceste"perii"negativele capetelor de jig-uri ce vor fi turnate,sau platesti un matritier sa-ti faca o matrita.
Insa mult mai simplu e sa cumperi ,de unde se gaseste ,o matrita gata facuta.
Jean Scurtu
-
- veteran
salut.Jeane,asta e instigare la distrugerea motoarelor .nu e in codul penal da se baga.numai costica nechifor, la noi, lucreza pe grafit ,dar numai plumbi culisanti.eu nu am reusit sa produc perii.
recent mi-am facut 2 matrite pe aluminiu,nu le face frumoase dar sunt bune,in plus a fost o chestie de orgoliu.
secundar;mai e inflorita azaleea?
recent mi-am facut 2 matrite pe aluminiu,nu le face frumoase dar sunt bune,in plus a fost o chestie de orgoliu.
secundar;mai e inflorita azaleea?
walleye
Adriane,
Si eu mi-am mesterit pe vremuri matrite din grafit pt. turnat "olivete",plumb picatura,de la 5mm.in sus pt.pescuitul de finete la "pasnici"....folosind burghie de dentist si improvizind niste scule sa pot crea forma dorita.
Parca asta se intampla ieri.....si totusi au trecut atatia ani si atat de repede.
Numai bine,
Jean Scurtu
Si eu mi-am mesterit pe vremuri matrite din grafit pt. turnat "olivete",plumb picatura,de la 5mm.in sus pt.pescuitul de finete la "pasnici"....folosind burghie de dentist si improvizind niste scule sa pot crea forma dorita.
Parca asta se intampla ieri.....si totusi au trecut atatia ani si atat de repede.
Numai bine,
Jean Scurtu
-
- veteran
Jean ,tocmai am gasit mesajul tau de pe pescarul.com -soft plastics. daca nu faceai strigarea ,nu aveam tupeul.o sa incerc totusi sa-mi fac o cicada aici ,daca nu reusesc apelez la tine.
am o promisiune in tara de berkley vanish fluorocarbon,stii ceva de el?
referitor la azalee,cauta un rhododendron luteum (galben)are inflorire tardiva.
am o promisiune in tara de berkley vanish fluorocarbon,stii ceva de el?
referitor la azalee,cauta un rhododendron luteum (galben)are inflorire tardiva.
walleye
Adrian,
Te rog nu cumpara Berkley Vanish deoarece e un fir nereusit.Pot sa-ti trimit ca sa incerci o rola inceputa dar cu peste 100m.de VANISH de 20lb.(9,07kg.) sa o incerci intre crengile salasului salailor,platesti dor cat costa trimisul(probabil in jur de $5 ).
Daca vrei intradevar ceva de calitate iti trebuie XPS FLUOROCARBON de la BASS PRO SHOPS,sau SEAGUAR CARBON PRO.
SEAGUAR e facut special de a fi folosit pe mulineta,dar la aceeasi grosime rezistenta la nod e mai buna la XPS ,doar ca acesta e un pic mai sarmos decat SEAGUAR.
Chiar ieri am cumparat ceva XPS si SEAGUAR sa-i trimit lui Adelin care stie ce inseamna fluorcarbonul,nu degeaba prinde atatia pesti(de asemenea stie ca un bat mai lung e mai bun la spinning si ma bucur ca nu a trebuit sa-l conving eu de acest lucru).
Referitor la azalee nu prea mi-am batut capul cu ele si cu florile din curte deoarece desi sotia mea vrea cat mai multe tot eu sunt cel ce trebuie sa am grija de ele si nu prea imi place, mai mult vreau sa am grija de pesti (si de fapt o si fac dupa cum arata pozele din galerie)si scule de pescuit.
Jean Scurtu
Te rog nu cumpara Berkley Vanish deoarece e un fir nereusit.Pot sa-ti trimit ca sa incerci o rola inceputa dar cu peste 100m.de VANISH de 20lb.(9,07kg.) sa o incerci intre crengile salasului salailor,platesti dor cat costa trimisul(probabil in jur de $5 ).
Daca vrei intradevar ceva de calitate iti trebuie XPS FLUOROCARBON de la BASS PRO SHOPS,sau SEAGUAR CARBON PRO.
SEAGUAR e facut special de a fi folosit pe mulineta,dar la aceeasi grosime rezistenta la nod e mai buna la XPS ,doar ca acesta e un pic mai sarmos decat SEAGUAR.
Chiar ieri am cumparat ceva XPS si SEAGUAR sa-i trimit lui Adelin care stie ce inseamna fluorcarbonul,nu degeaba prinde atatia pesti(de asemenea stie ca un bat mai lung e mai bun la spinning si ma bucur ca nu a trebuit sa-l conving eu de acest lucru).
Referitor la azalee nu prea mi-am batut capul cu ele si cu florile din curte deoarece desi sotia mea vrea cat mai multe tot eu sunt cel ce trebuie sa am grija de ele si nu prea imi place, mai mult vreau sa am grija de pesti (si de fapt o si fac dupa cum arata pozele din galerie)si scule de pescuit.
Jean Scurtu
-
- utilizator constant
Nu se numesc ferodouri,alea dupa cate tin eu minte sunt la placutele de frana.Pur si simplu se numesc perii de grafit ce au rolul ca pe motorul electric sa intrerupa sau sa faca contactul pe rotorul motoarelor electrice.
Sunt bune numai de la motare mai mari ,unde si periile sun mai mari.
Sunt sub forma paralelipedica ;in grafitul lor se poate face negativul dorit destul de usor.
Jean Scurtu
Sunt bune numai de la motare mai mari ,unde si periile sun mai mari.
Sunt sub forma paralelipedica ;in grafitul lor se poate face negativul dorit destul de usor.
Jean Scurtu