Matrita de plumb

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut Petrea
veteran
veteran

Matrita de plumb

Mesaj de Ionut Petrea » 16 Ian 2009, 00:40

As dori sa va rog,daca stiti,cam din ce si cum anume mi`as putea confectiona o matrita de plumbi culisabili(daca reusesc,am sa`mi fac si una de plumb fix),deoarece m`am cam saturat sa dau 2 lei pe fiecare bucata de plumb(folosesc plumb 100gr pt pescuitul somnului) cand pot sa iau de la fier vechi cu 3 lei/kg,plus ca e iarna si nu prea am ce face pana in primavara...sa imi mai alung dorul facand ceva "util".Multumesc anticipat!
Intotdeauna C&R

mihai izbiceni
veteran
veteran

Mesaj de mihai izbiceni » 16 Ian 2009, 08:32

Salut,eu de aici am cumparat si sunt multumit
http://www.matrite.cabanova.ro/.

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 16 Ian 2009, 10:09

Multumesc de raspuns,dar eu doream sa stiu cum imi pot confectiona o matrita.ceva sfaturi?Totusi voi tine cont de acest site?Ce taxe de expediere are?
Intotdeauna C&R

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 16 Ian 2009, 10:42

eu imi mai faceam plumbi cand avean timp chef si lipsa de cash in lingurita de ceai si lingura de ciorba, model culisant.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 16 Ian 2009, 11:09

si eu faceam cu lingura de ciorba cand dadeam la stationar :lol: ies cam in jur de 70gr si binenteles culisanti :wink:

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 16 Ian 2009, 11:12

sa fiu cinstit mai dau si eu la stationar de 5-6 ori pe an da plumbi nu mai fac , e mai sumplu sa ii cumperi si cum nu prea mai pierd din ei ma tin destul de mult

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Ian 2009, 11:34

badboy69on scrie:Multumesc de raspuns,dar eu doream sa stiu cum imi pot confectiona o matrita.ceva sfaturi?Totusi voi tine cont de acest site?Ce taxe de expediere are?
cel mai bine iti confectionezi cu bani, decat sa te chinui aiurea, la cat de eftine au ajuns... pune mana pe portofel cu incredere.

o sa-mi iau si eu matrita pt plumbi culisanti, ca vara merge un crap pe duanre in agataturi si se agata sanatos ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 16 Ian 2009, 14:32

Iti poti face matrita din Rigips, cauta niste resturi de grosimea dorita, cel mai usor e pt forma triunghiulara, decupezi un triunghi intr-o margine a foii , o asezi peste alta foaie care va fi fundul matritei, iar latura de jos va fi formata de muchia altei foi. Daca vrei culisant pe mijloc infigi o sarma si o scoti cu patentul dupa turnare. Cele 3 parti ale matritei pot fi tinute cu menghine, pot fi asezate intr-o rama de metal(platbanda), legate cu sarma sau pot fi asamblate cu suruburi/holzsuruburi. Daca ai rabdare la confectionare poti taia 3-4 triunghiuri intr-o singura matrita si poti turna mai multi de-odata. Daca ai si mai multa rabdare poti inscriptiona pe foaia de jos ce vrei tu, sa iasa plumbii personalizati . Se poate face si alta forma, de ex romboidala, dar muncesti mai mult.

ATENTIE LA VAPORII DEGAJATI LA TOPIRE, sunt FOARTE TOXICI, deschide larg geamurile si nu respira deasupra recipientului de topire !!!!!

SUCCES !!!!

PS: In copilarie aplicam alta tehnica: faceam un cornet de carton,lipit cu banda izoler, il aplatizam sa iasa plumbul plat sa nu-l ia apa, si il infigeam in nisip uscat. Pentru culisant ii infigeam o sarma pe mijloc, pentru fix - o bucla de sarma in varf.

PS(2) : Acum aplic alta tehnica cu totul, ii cumpar :? In Auchan se gasesc seturi de plumbi de la Gipo, 10 lei 10 bucati, forma picatura plata culisanta , greutati aprox intre 20 si 60-70 grame. Pentru ce vrei tu sunt usoare, dar pt pescuit din barca sunt exact ce-mi trebuie in diverse situatii, eu incerc sa tin lestarea la minimul posibil. Marcajele sunt in sistem anglosaxon, de 1, 1si1/2, 2, 3...banuiesc ca sunt OZ-uri de-alea capitaliste :wink:

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 16 Ian 2009, 15:42

Forma din lemn captusit cu folie de aluminiu :D
Acum fo 10 ani. Intre timp nu prea mai merita pt. ca e greu de gasit si plum si tot acolo ajungi
Important e sa fi acolo!!!

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 16 Ian 2009, 15:45

Multumesc pt raspunsuri.M-am hotarat si imi voi cumpara o matrita de plumb,asat mai prin primavara,sau chiar la inceputul verii.Totusi,din curiozitate,voi incerca sa`mi confectionez singur una,poate-poate ma descurc(ma plictisesc iarna in casa ingrozitor :D )
Intotdeauna C&R

Scrie răspuns