Matrita de plumb
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Ionut Petrea
- veteran
Matrita de plumb
As dori sa va rog,daca stiti,cam din ce si cum anume mi`as putea confectiona o matrita de plumbi culisabili(daca reusesc,am sa`mi fac si una de plumb fix),deoarece m`am cam saturat sa dau 2 lei pe fiecare bucata de plumb(folosesc plumb 100gr pt pescuitul somnului) cand pot sa iau de la fier vechi cu 3 lei/kg,plus ca e iarna si nu prea am ce face pana in primavara...sa imi mai alung dorul facand ceva "util".Multumesc anticipat!
Intotdeauna C&R
- mihai izbiceni
- veteran
Salut,eu de aici am cumparat si sunt multumit
http://www.matrite.cabanova.ro/.
http://www.matrite.cabanova.ro/.
- Ionut Petrea
- veteran
- kriss-wolf
- veteran
- kriss-wolf
- veteran
cel mai bine iti confectionezi cu bani, decat sa te chinui aiurea, la cat de eftine au ajuns... pune mana pe portofel cu incredere.badboy69on scrie:Multumesc de raspuns,dar eu doream sa stiu cum imi pot confectiona o matrita.ceva sfaturi?Totusi voi tine cont de acest site?Ce taxe de expediere are?
o sa-mi iau si eu matrita pt plumbi culisanti, ca vara merge un crap pe duanre in agataturi si se agata sanatos

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Iti poti face matrita din Rigips, cauta niste resturi de grosimea dorita, cel mai usor e pt forma triunghiulara, decupezi un triunghi intr-o margine a foii , o asezi peste alta foaie care va fi fundul matritei, iar latura de jos va fi formata de muchia altei foi. Daca vrei culisant pe mijloc infigi o sarma si o scoti cu patentul dupa turnare. Cele 3 parti ale matritei pot fi tinute cu menghine, pot fi asezate intr-o rama de metal(platbanda), legate cu sarma sau pot fi asamblate cu suruburi/holzsuruburi. Daca ai rabdare la confectionare poti taia 3-4 triunghiuri intr-o singura matrita si poti turna mai multi de-odata. Daca ai si mai multa rabdare poti inscriptiona pe foaia de jos ce vrei tu, sa iasa plumbii personalizati . Se poate face si alta forma, de ex romboidala, dar muncesti mai mult.
ATENTIE LA VAPORII DEGAJATI LA TOPIRE, sunt FOARTE TOXICI, deschide larg geamurile si nu respira deasupra recipientului de topire !!!!!
SUCCES !!!!
PS: In copilarie aplicam alta tehnica: faceam un cornet de carton,lipit cu banda izoler, il aplatizam sa iasa plumbul plat sa nu-l ia apa, si il infigeam in nisip uscat. Pentru culisant ii infigeam o sarma pe mijloc, pentru fix - o bucla de sarma in varf.
PS(2) : Acum aplic alta tehnica cu totul, ii cumpar
In Auchan se gasesc seturi de plumbi de la Gipo, 10 lei 10 bucati, forma picatura plata culisanta , greutati aprox intre 20 si 60-70 grame. Pentru ce vrei tu sunt usoare, dar pt pescuit din barca sunt exact ce-mi trebuie in diverse situatii, eu incerc sa tin lestarea la minimul posibil. Marcajele sunt in sistem anglosaxon, de 1, 1si1/2, 2, 3...banuiesc ca sunt OZ-uri de-alea capitaliste 
ATENTIE LA VAPORII DEGAJATI LA TOPIRE, sunt FOARTE TOXICI, deschide larg geamurile si nu respira deasupra recipientului de topire !!!!!
SUCCES !!!!
PS: In copilarie aplicam alta tehnica: faceam un cornet de carton,lipit cu banda izoler, il aplatizam sa iasa plumbul plat sa nu-l ia apa, si il infigeam in nisip uscat. Pentru culisant ii infigeam o sarma pe mijloc, pentru fix - o bucla de sarma in varf.
PS(2) : Acum aplic alta tehnica cu totul, ii cumpar

- Ionut Petrea
- veteran