Materiale confectionare rotative

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor_skip
utilizator nou
utilizator nou

Materiale confectionare rotative

Mesaj de tudor_skip » 15 Mar 2006, 14:55

Salutare!

Ma poate ajuta cineva sa aflu de unde pot sa fac rost de sarma otelita pentru corpul rotativelor?

Multumesc anticipat!

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 22 Mar 2006, 23:02

Salut Tudor!
Si eu imi fac singur rotative si am obtinut ceva rezultate cu ele . Folosesc sarma otel arc 0,4 mm si merge chiar cu 0,3 .Nu stiu de unde o avea amicul care mi-a dat-o , dar merge cu coarda de chitara (o masori la magazin) sau chiar cu sarma desfacuta dintr-un cablu impletit si indreptata prin tractiune .Urechea rutativa pe care fixez paleta ofac din tabla de alama .

tudor_skip
utilizator nou
utilizator nou

Multumiri

Mesaj de tudor_skip » 23 Mar 2006, 14:05

Multumesc Mishu,

Stiam si eu de coarda de chitara, dar nu stiu cam cat costa. Nu ma gandisem pana acum la cabluri impletite. Oare cablul de la frana de mana sau cel de ambreiaj nu sunt din sarma impletita?

Inca o data multumiri.

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 23 Mar 2006, 14:31

Eu am facut axul din sarma dentara,si cred ca e cel mai indicat material pt. asa ceva . Gasesti la cabinetele de stoma sau la magazinele care vind materiale stomatologice . Cind eram in Iasi (am stat 7 ani acolo!!! ce vremuri..) luam sirma de la un amic care are cabinetul la puscarie in Copou..acum nu stiu unde mai activeaza , dar pot sa-ti dau nr. sau de telefon si povestesti cu el.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 23 Mar 2006, 14:46

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 23 Mar 2006, 14:58

Varianta expusa de mihaif e cea mai buna cred! Dar la pretul unei rotante , nu cred ca merita efortul sa te apuci sa le mesteresti singur, asta daca ai prea mult timp liber si ca sa nu te plictisesti... dar nu cred ca vei ajunge la performanta de a realiza o rotanta ca Mepps giant Killer sau Marrabu...etc.
Parerea mea! De fapt si eu am inceput sa pescuiesc cu rotative , dar acum au ramas in cutia cu amintiri , in afara de citeva Meppsuri si Vibraxuri XXXL cu care mai strecor apa in speranta unei stiuci la fel de XXXL.

tudor_skip
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tudor_skip » 27 Mar 2006, 11:03

Sunt sigur ca e foarte greu sa ajung la performantele Mepps, dar satisfactia de a confectiona singur o rotativa "prinzatoare" este una deosebita, nu credeti?

Scrie răspuns