Manipulare motor de 15 CP
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Manipulare motor de 15 CP
Se stie ca motoarele de 15 CP au greutatea cuprinsa in intervalul 46,5-52,0 kg. Pentru posesorii acestui tip de motor sunt interesat sa stiu cat de greu se manipuleaza motorul din casa/apartament pana la portbagajul masinii, chiar si cu ajutorul unui trailer ? Dar din portbagaj pana la montarea acestuia pe barca si lansarea pe apa ?
Ma aflu in fata acestei situatii si ma tem ca n-am sa-i fac fata cu hernia mea de disc si in lipsa unui ajutor fizic. Ajutati-ma sa iau o decizie, am plecat de la un motor de 6 CP (25,00 kg) si am ajuns la dublul greutatii lui.
Multumesc !
Ma aflu in fata acestei situatii si ma tem ca n-am sa-i fac fata cu hernia mea de disc si in lipsa unui ajutor fizic. Ajutati-ma sa iau o decizie, am plecat de la un motor de 6 CP (25,00 kg) si am ajuns la dublul greutatii lui.
Multumesc !
Barca nu poate fi decat una pneumatica, 3,10-3,30 m. De plimbat nu cred ca fac mai mult de 2-3 iesiri pe an, ramane insa problema cu trambalarea motorului pe lift, scari si introducerea lui in portbagaj. Chiar n-am idee cat de anevoios imi poate fi acest motor, sau nu.burtea scrie:Nu il poti lasa cu lacat cu tot pe barca? Eu nu l-as plimba atat decat daca l-as folosi de 4-5 ori pe an... Sunt riscuri destul de mari sa-l accidentezi de asfalt sau mai stiu eu de ce. In plus daca ai zis ca ai probleme cu spatele mai bine manipulezi vreo 2 baieti sa ti-l careparerea mea...
La pretul unui motor, chiar second, de 15 cp si la 2-3 iesiri pe an, mai bine inchiriezi o barca, cu motor si eventual si barcagiu, si din aceiasi bani, ai iesirile pe balta pe viitorii 10 ani asigurate!Poppy scrie: De plimbat nu cred ca fac mai mult de 2-3 iesiri pe an,

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
Este destul d egreu sa manipulezi un motor de 15cp (appx50kg) nu este ca o haltera gantera..sa-l apuci foarte bine.. etc..Poppy scrie:Barca nu poate fi decat una pneumatica, 3,10-3,30 m. De plimbat nu cred ca fac mai mult de 2-3 iesiri pe an, ramane insa problema cu trambalarea motorului pe lift, scari si introducerea lui in portbagaj. Chiar n-am idee cat de anevoios imi poate fi acest motor, sau nu.burtea scrie:Nu il poti lasa cu lacat cu tot pe barca? Eu nu l-as plimba atat decat daca l-as folosi de 4-5 ori pe an... Sunt riscuri destul de mari sa-l accidentezi de asfalt sau mai stiu eu de ce. In plus daca ai zis ca ai probleme cu spatele mai bine manipulezi vreo 2 baieti sa ti-l careparerea mea...
iar in cazul unor probleme cu spatele,..ced ca iti va fi greu si cu cel de 25kg
parerea mea...
eu personal folosesc pe o peneumatica un motor usor si mic (2,5cp) dar am avut ocazi sa trag si de motor de 6cp (25-26kg) si e 15cp...chiar si azi... si in 2 insi sa-l caram pe maluri accidentate si tot e aventura..singur..si cu probleme cu spatele..s-ar putea fie sa te accidentezi rau...fie sa vinzi repede motorul...

Daca mergeti 2 la pescuit va veti descurca onorabil cu motor de 50-55kg
Astazi cand am iesit ;la mal sa plecam spre casa..cand am demontat 15 cp-ul de pe barca..si sfarsiti dupa poo zi cu rezultate slabe...abia am tarait motorul pana in masina..
gandeste-te bine..
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- johnnybravo
- Moderator