Manipulare motor de 15 CP

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Manipulare motor de 15 CP

Mesaj de Poppy » 05 Sep 2010, 17:22

Se stie ca motoarele de 15 CP au greutatea cuprinsa in intervalul 46,5-52,0 kg. Pentru posesorii acestui tip de motor sunt interesat sa stiu cat de greu se manipuleaza motorul din casa/apartament pana la portbagajul masinii, chiar si cu ajutorul unui trailer ? Dar din portbagaj pana la montarea acestuia pe barca si lansarea pe apa ?
Ma aflu in fata acestei situatii si ma tem ca n-am sa-i fac fata cu hernia mea de disc si in lipsa unui ajutor fizic. Ajutati-ma sa iau o decizie, am plecat de la un motor de 6 CP (25,00 kg) si am ajuns la dublul greutatii lui.
Multumesc !

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 05 Sep 2010, 18:17

Nu il poti lasa cu lacat cu tot pe barca? Eu nu l-as plimba atat decat daca l-as folosi de 4-5 ori pe an... Sunt riscuri destul de mari sa-l accidentezi de asfalt sau mai stiu eu de ce. In plus daca ai zis ca ai probleme cu spatele mai bine manipulezi vreo 2 baieti sa ti-l care :lol: parerea mea...

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 05 Sep 2010, 18:36

burtea scrie:Nu il poti lasa cu lacat cu tot pe barca? Eu nu l-as plimba atat decat daca l-as folosi de 4-5 ori pe an... Sunt riscuri destul de mari sa-l accidentezi de asfalt sau mai stiu eu de ce. In plus daca ai zis ca ai probleme cu spatele mai bine manipulezi vreo 2 baieti sa ti-l care :lol: parerea mea...
Barca nu poate fi decat una pneumatica, 3,10-3,30 m. De plimbat nu cred ca fac mai mult de 2-3 iesiri pe an, ramane insa problema cu trambalarea motorului pe lift, scari si introducerea lui in portbagaj. Chiar n-am idee cat de anevoios imi poate fi acest motor, sau nu.

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 05 Sep 2010, 19:09

in Braila s-au amenjat o gramada de locuri unde poti tine barca la apa cu un pret rezonabil (50-70 ron/luna).

in locul tau as merge pe o barca solida (fibra sau aluminiu) cu motorul tinut in permanenta pe ea.

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 05 Sep 2010, 20:10

Poppy scrie: De plimbat nu cred ca fac mai mult de 2-3 iesiri pe an,
La pretul unui motor, chiar second, de 15 cp si la 2-3 iesiri pe an, mai bine inchiriezi o barca, cu motor si eventual si barcagiu, si din aceiasi bani, ai iesirile pe balta pe viitorii 10 ani asigurate! :idea:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Sep 2010, 20:43

Poppy scrie:
burtea scrie:Nu il poti lasa cu lacat cu tot pe barca? Eu nu l-as plimba atat decat daca l-as folosi de 4-5 ori pe an... Sunt riscuri destul de mari sa-l accidentezi de asfalt sau mai stiu eu de ce. In plus daca ai zis ca ai probleme cu spatele mai bine manipulezi vreo 2 baieti sa ti-l care :lol: parerea mea...
Barca nu poate fi decat una pneumatica, 3,10-3,30 m. De plimbat nu cred ca fac mai mult de 2-3 iesiri pe an, ramane insa problema cu trambalarea motorului pe lift, scari si introducerea lui in portbagaj. Chiar n-am idee cat de anevoios imi poate fi acest motor, sau nu.
Este destul d egreu sa manipulezi un motor de 15cp (appx50kg) nu este ca o haltera gantera..sa-l apuci foarte bine.. etc..
iar in cazul unor probleme cu spatele,..ced ca iti va fi greu si cu cel de 25kg
parerea mea...
eu personal folosesc pe o peneumatica un motor usor si mic (2,5cp) dar am avut ocazi sa trag si de motor de 6cp (25-26kg) si e 15cp...chiar si azi... si in 2 insi sa-l caram pe maluri accidentate si tot e aventura..singur..si cu probleme cu spatele..s-ar putea fie sa te accidentezi rau...fie sa vinzi repede motorul... :( si una si alta ar fi cazuri nefericite...
Daca mergeti 2 la pescuit va veti descurca onorabil cu motor de 50-55kg
Astazi cand am iesit ;la mal sa plecam spre casa..cand am demontat 15 cp-ul de pe barca..si sfarsiti dupa poo zi cu rezultate slabe...abia am tarait motorul pana in masina..
gandeste-te bine..
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 05 Sep 2010, 21:58

nu am asa ceva ca sa stiu cum este dar poti sa te gindesti cum ar fi sa te cari cu un sac de ciment (50kg) in brate si vezi daca merita efortul. multa sanatate. :lol:

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 05 Sep 2010, 22:07

Iar eu, in calitate de "fericit" posesor al unei hernii de disc, pot sa te asigur ca si un motor de 4CP / 22kg ii destul de greu, destul de des :lol: :lol: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 05 Sep 2010, 23:50

3 am carat de el, greu de bagat in masina, greu de urcat, ai nevoie de 2 insi in care al doilea nu esti tu pt un animal de 15cai
daca era o gantera de 50 o duceam singur...dar motorul e tare incomod, iti trebe umeri si lombari tzapeni :D

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 06 Sep 2010, 00:17

romica scrie:in Braila s-au amenjat o gramada de locuri unde poti tine barca la apa cu un pret rezonabil (50-70 ron/luna).

in locul tau as merge pe o barca solida (fibra sau aluminiu) cu motorul tinut in permanenta pe ea.
Care ar fi aceea, poti da exemple ?

Scrie răspuns