Lungime lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lungime lanseta
Care e lungimea cea mai buna pentru pescuitul de pe mal...2.40 sau 2.70
Vreau sa-mi iau un bat si sunt nedumerit in aceasta problema
Specii vizate :stiuk avat ..salau
Pana acum cea mai buna impresie mia facut un ron thompson arezzo
Dar...o decizie finala o sa iau dupa ce o sa pun mana pe el..ca in poza arata bine
Vreau sa-mi iau un bat si sunt nedumerit in aceasta problema
Specii vizate :stiuk avat ..salau
Pana acum cea mai buna impresie mia facut un ron thompson arezzo
Dar...o decizie finala o sa iau dupa ce o sa pun mana pe el..ca in poza arata bine
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
Depinde si unde pescuiesti!Pana acum 2ani eram adeptul unui2.7m exclusiv,acum merg pe 2.10m chiar mai putin.Daca zona pescuita este plina de vegetatie(copaci,tufe,etc)cu un 2.7m nu te descurci ba chiar te enervezi.Un 2.4 ar fi compromisul.Totusi merg pe 7'(stiuca,biban,clean)si un 2.7m pe canalele de fuga la avat(lanseuri lungi,lipsa vegetatiei)
Cred ca este bine sa ai cel putin doua lansete specializate .
Cred ca este bine sa ai cel putin doua lansete specializate .
Pana acum am folosit doar Fireline pe aceasta lanseta. Dar nu de foarte multe ori. Inca n-am observat vre-o modificare la inele.
Saptamana viitoare imi soseste o rola de Tuf Line XP. Acest fir il voi folosi cu aceasta lanseta. Sper, si cred ca nu vor fi probleme.
Din cate stiu eu, inelele sunt SIC.
Saptamana viitoare imi soseste o rola de Tuf Line XP. Acest fir il voi folosi cu aceasta lanseta. Sper, si cred ca nu vor fi probleme.
Din cate stiu eu, inelele sunt SIC.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- senior
inelele sunt SIC,
am primit si eu un link de la cineva pe tema asta Ron Thomson
http://www.svendsen-sport.com/
am primit si eu un link de la cineva pe tema asta Ron Thomson
http://www.svendsen-sport.com/
facut de cine?grama v scrie:am avut un lite cast de 2,70 m 7-22gr
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Re: Lungime lanseta
Si eu am folosit mult timp la pescuitul de pe mal o lanseta de 2,7m pentru clean/avat la voblere si 2.40 pentru jiguri. Anul trecut am achizitionat o lanseta de 1,8m UL. Pentru mine e mai potrivita cea de 1,8m, este mult mai putin obositoare dupa o zi de pescuit, se poate lansa lejer cu o singura mana, precizia mai buna. Poate ca lungimea lanseului e mai mica dar eu sunt multumit. Se comporta bine in dril, cel mai mare peste prins cu aceasta lanseta a fost un clean de ~700g si nu am avut probleme.ionutz_gr scrie:Care e lungimea cea mai buna pentru pescuitul de pe mal...2.40 sau 2.70
Am si o lanseta de 2,1m 10-30g dar nu am pescuit decat de vreo 2 ori si doar cateva ore. Inca nu am prins prins peste cu ea dar e destul de lejer de lansat cu ea.
Parerea mea este ca 2,1m este suficient pentru un pescuit de pe mal cu voblere si rotative, poate pentru jiguri ar fi necesara o lanseta mai lunga.