Localizare stiuca, salau - Sonar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adi777
veteran
veteran

Localizare stiuca, salau - Sonar

Mesaj de adi777 » 09 Aug 2007, 22:03

Intrebare pentru cei mai experimentati in domeniu . O intrebare grea: Cum deosebiti stiuca pe sonar, de alti pesti ?

Metoda mea : in general ma uit dupa simbolurile mai statice (pesti) apropiate de praguri, structuri , arbori, vegetatie, potentiale locuri de ambuscada ori la simbolurile in zone cu multi pesti mai mici (potentiala hrana). Alte idei ?

ps: la salau nu ma pricep prea bine
TEAM ATOM

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 10 Aug 2007, 00:03

Eu ma uit dupa bot si dupa dintzi... :lol: :lol: Daca-i mai ca la ratza e stiuca e clar :lol:

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 10 Aug 2007, 00:13

cred cai destul de greu de facut o deosebire. Eu m-as gandi in primul rind ca stiuca este un peste mai solitar pe cind shalaul traieste in carduri. Apoi m-as gindi la apa unde caut pestele, in apele mai maloase posibilitatea mai mare e sa fie stiuca iar in apele cu fund mai nisipos, pietros ar putea fi shalau. Desi nu cred ca-i vre-o regula sau vre-o modalitate sigura de a face diferentza. Eu am prins pe exact acelasi loc si la aceiasi adancime si stiuca si salau iar simbolul de pe sonar arata cam la fel :lol:

pikeman
veteran
veteran

Re: Localizare stiuca, salau - Sonar

Mesaj de pikeman » 10 Aug 2007, 10:51

adi777 scrie:Intrebare pentru cei mai experimentati in domeniu . O intrebare grea: Cum deosebiti stiuca pe sonar, de alti pesti ?

Metoda mea : in general ma uit dupa simbolurile mai statice (pesti) apropiate de praguri, structuri , arbori, vegetatie, potentiale locuri de ambuscada ori la simbolurile in zone cu multi pesti mai mici (potentiala hrana). Alte idei ?

ahaaaaaa, deci asa le gasesti pe alea mari, si io credeam ca pipai fundu :twisted: :lol: :lol:

adi777
veteran
veteran

Re: Localizare stiuca, salau - Sonar

Mesaj de adi777 » 10 Aug 2007, 22:54

pikeman scrie:
adi777 scrie:Intrebare pentru cei mai experimentati in domeniu . O intrebare grea: Cum deosebiti stiuca pe sonar, de alti pesti ?

ahaaaaaa, deci asa le gasesti pe alea mari, si io credeam ca pipai fundu :twisted: :lol: :lol:
de pipait, nu pipai fundu decat la d-soare :)
TEAM ATOM

Scrie răspuns