Lipite sau termosudate
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lipite sau termosudate
Dupa ce am citit destul de multe mesaje pe marginea subiectului tot nu por afirma cu certitudine ce barci pneumatice au imbinarile lipite si care termosudate. De cele mai multe ori firma care comercializeaza produsul omite sa treaca in pagina de prezentare acest aspect, care dupa mine este destul de important. Inafara de zodiac si quicksilver nu pot enumera alta barca despre care sa pot spune cu siguranta ca are imbinarile termosudate. Deacea consider ca va fi de mare ajutor pentru cei interesati sa achizitioneze o barca daca cineva poate sa catalogheze, macar in linii mari, gama de barci gonflabile aflate pe piata, tinand cont de modul in care sunt realizate imbinarile. Mentionez ca a am gasit abordat subiectul imbinarilor si in alte mesaje postate, dar sub titulatura "cred ca", "posibil sa". Astept cu interes raspunsurile voaste si va multumesc anticipat.
- cristi cristi
- veteran
Re: Lipite sau termosudate
zodiac , quicksilver(dar nu toate modelele),metzeler(nu stiu daca am scris corect ) si cred ca storm dar asta din urma ma pronunt mai sigur miercuri cand vine bafta
Mai nou si din pacate nici in prospectele care insotesc produsul (deja cumparat) nu se precizeaza acest aspect. Nici in legatura cu materialul barcii nu se dau prea multe amanunte sub pretextul secretului de fabricatie , se fac trimiteri de trebuie sa cauti mult si bine pe net. Nu inteleg de unde vin aceste retineri. O firma care vrea sa vinda barci ar trebui sa dea toate informatiile ca sa fie lamurit clientul.
De curand am luat o barca Honwave 270 cu podina gonflabila si in prospect nu am gasit astfel de informatii decat cele strict tehnice (dimensiuni, presiuni, greutati). Imbinarile sunt perfecte(fata de alte barci din gama low ) dar nu pot sa-mi dau seama daca sunt lipite sau termosudate.
Eu cred ca procedura de imbinare tine mai mult de materialulul din care sunt facute decat de firma care le face, asta dataorita faptului ca nu orice material poate fi termosudat.
De curand am luat o barca Honwave 270 cu podina gonflabila si in prospect nu am gasit astfel de informatii decat cele strict tehnice (dimensiuni, presiuni, greutati). Imbinarile sunt perfecte(fata de alte barci din gama low ) dar nu pot sa-mi dau seama daca sunt lipite sau termosudate.
Eu cred ca procedura de imbinare tine mai mult de materialulul din care sunt facute decat de firma care le face, asta dataorita faptului ca nu orice material poate fi termosudat.
Nu cred ca cade sa o compari Honwave cu cele low cost din moment ce este aproape dublu ca pret.
Ca sa fiu si la subiect:
De fapt vroiam sa spun ca cei mai multi producatori de ambarcatiuni gomflabile nu produc materialul, il cumpara de la diverse alte firme. Si cel mai probabil au contract de confidentialitate cu acestia pentru a nu dezvalui metodele de fabicatie si nici materialele exacte folosite.
De fapt vroiam sa spun ca cei mai multi producatori de ambarcatiuni gomflabile nu produc materialul, il cumpara de la diverse alte firme. Si cel mai probabil au contract de confidentialitate cu acestia pentru a nu dezvalui metodele de fabicatie si nici materialele exacte folosite.
-
- veteran
Din pacate trebuie sa te contrazic ...nici macar la cele doua firme de renume nu toate modelele de barci sunt cu imbinari termosudate ...Inafara de zodiac si quicksilver nu pot enumera alta barca despre care sa pot spune cu siguranta ca are imbinarile termosudate.
Iata:
http://www.nauticexpo.com/prod/zodiac/i ... tem_214021
Asta nu inseamna ca barcile sunt prost facute , sunt ok din toate punctele de vedere in plus au si un pret mai mic decit cele termosudate.Made from glued structure Strongan™ fabric, the ZOOM SP range offers excellent value for money
Uite un sit in care gaseti nenumarate firme si informatii despre barcile lor:
http://www.nauticexpo.com/cat/inflatabl ... B-872.html
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
http://www.ronhalemarine.co.uk/superbas ... n_265_Aero
Iata cel mai bun exemplu....
Eu detin aceasta barca de anul trecut ...e impecabila si nu are nici o problema cu lipiturile "STROGAN"...
Cel putin deocamdata.
Iata cel mai bun exemplu....
Eu detin aceasta barca de anul trecut ...e impecabila si nu are nici o problema cu lipiturile "STROGAN"...

Cel putin deocamdata.

lipiturile se desfac dupa mai multi ani depinde de utilizare
www.spinningclub.ro
-
- veteran
Corect...tyrael scrie:lipiturile se desfac dupa mai multi ani depinde de utilizare