line dancer

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
razvanminus
utilizator nou
utilizator nou

line dancer

Mesaj de razvanminus » 09 Noi 2006, 08:25

am descoperit pe ebay.com o chestie interesanta.e vorba de un mic dispozitiv denumit "linedancer", omologat de o firma americana.motto-ul lor e "makes every lure dance in the water".e de fapt o sarma cu o mica bucla ce se monteaza pe lanseta aproape de maner.pe acea bucla agatati firul in/dupa lansare.naluca(oricare ar fi ea) capata pe recuperare o miscare haotica indiferent de conditiile din apa.eu mi-am confectionat una dintr-o sarma mai dura si este extrem de eficienta.e o chestie nemaipomenita.practic puteti sa va aprovizionati numai cu chinezisme(in materie de naluci) si acea sarmulita face restul.cautati cu google "linedancer", confectionati-va cate una, testati-o si spuneti-mi ce impresie v-a facut.pt o sarma gasita pe jos si modelata cu un patent eu am avut rezultate spectaculoase,indeosebi la stiuci apatice.
www.linedancerinc.com

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 09 Noi 2006, 09:47

Nu iti uzeaza firul? Cum se aseaza spirele pe tambur, e totul OK?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Noi 2006, 09:57

Mi se pare clar ca uzeaza firul, atat la recuperare dar mai ales in drill cu un peshtan. De asemenea unghiul in care intra firul pe galet e aiurea. Incercati sa mulinati tinand cu mana firul in pozitia aia si vedeti ce socuri se simt in manivela. Probabil ca de-aici provine miscarea aia haotica, dar asta se poate obtine si altfel daca-i atat de eficienta :roll:

razvanminus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de razvanminus » 09 Noi 2006, 09:58

pt a evita uzura firului,pastrati mansonul de cauciuc al sarmei sau il puteti elimina.daca sarma e din cupru,uzura e redusa.din pacate firul se rasuceste.e de preferat sa lansati doar cativa metri, din barca.in cazul lansarilor lungi exista riscul formarii perucilor.

razvanminus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de razvanminus » 09 Noi 2006, 10:02

in cazul drillului firul poate fi eliberat din acea bucla.importanta este evolutia nalucii.deh,e intradevar o metoda eficienta pt pescarii puturosi(care nu au chef sa manevreze lanseta din varf) sau pt cei obositi dupa cateva ore de lansari/recuperari.

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 09 Noi 2006, 10:46

Se poate face, zic eu, mai elegant dintr-un inel vechi de lanseta, din care e taiat un sector de 90 de grade sau mai mic iar miezul ceramic asigurat cu super-glue. Asta rezolva cu uzura firului, si poti rapid sa prinzi firul prin el sau sa il eliberezi , eventual cu o singura miscare eliberezi firul si rasucesti inelul in sus sa nu se agate la loc. Sau, la o telescopica, pliezi elementul de la cotor si il blochezi cu o pana :lol: , apropiind primul inel de mulineta cat crezi ca e nevoie, obtii acelasi efect . Daca nu ati prins ideea din descriere, am sa fac eu niste incercari sa lamuresc problema :idea:
Imagine

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 24 Noi 2006, 15:55

Dupa cum am promis, am aprofundat poroblema si am descoperit ca defapt line-dancer asta nu e un accesoriu/echipament ci pur si simplu o tehnica 8)
Cand vrei sa dai o evolutie mai "zbuciumata" nalucii apuci lanseta de deasupra mulinetei si tii firul apropiat de bat cu degetele. recuperezi 1-2-3 ture de manivela cu pauze intre ele, pe recuperare se transmit socuri in fir, naluca se misca haotic. Reglezi actiunea prin locul unde agati firul , mai aproape sau mai departe de mulineta. Concluzia? Am invatat ceva nou si nici nu-mi bat capul cu "accesoriul" propriu-zis :P care mai mult incurca :idea:

Despre eficienta nu am idee, nu am termen de comparatie pentru ca in ziua aia nu am prins nimic la nici o naluca, in nici un loc si cu nici o tehnica. :roll:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 24 Noi 2006, 19:06

trebuie sa fii atent la cum tii firul cu degetul, poate chiar te loveste vreunul mai a catarii si poti avea o mica "incizie"...lucrul asta cred ca se poate rezolva f usor cu o aparatoare ptr deget

Scrie răspuns