[img] http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=3820
[img] http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=3819
Bat Michell Excelence 2,40 , actiune M, 10-40 grame, mandrina pluta inele SIC, folosit 3 ani intens, rupt la o agatura cu un fir de 0,20 si frana pe jumatate (fara sa cupleze).
Batul acum 2 ani a fost rupt de la varf cam 10 cm, i-am reatasat varful original batul devenind astfel mai rigid decat la inceput.
Ruptura in sectiune apoape perfect circulara. Clasica ruptura la oboseala.
Observatii cum datorita schimbari parabolici incarcari sectorul solicitat la maxim s-a mutat periculos de mult spre inel fapt care in timp dupa parerea mea a dus la aparitia rupturi.
Comentati va rog?
Poate va ganditi de doua ori cand va mai reperati lansetele dupa ce le-ai rupt inele de varf. Reparatile dar pentru cat timp?
LIMITARI LA REPARATIILE LANSETELOR
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
LIMITARI LA REPARATIILE LANSETELOR
the angler is catching xxx, not by the lure
Re: LIMITARI LA REPARATIILE LANSETELOR
sir.JONES scrie:
Observatii cum datorita schimbari parabolici incarcari sectorul solicitat la maxim s-a mutat periculos de mult spre inel fapt care in timp dupa parerea mea a dus la aparitia rupturi.
Comentati va rog?
Nu intzeleg!?
Oricum, mi se pare cam mult sa pescuiesti cu un batz scurtat cu 10 cm de la varf.
la orice mitchell, daca nu e vorba de consacratele mulinete 300...358, cred ca iti cam poti lua adio dupa 3-4 ani.
de ce? pentru ca rasinile folosite sunt f "receptive" la UV si la factorul imbatranire, fiind...rasini banale.
altul e spilul cu generatiile noi de rasini, mai ales cele USA, care pot tine zeci de ani, chiar si zgariate mai bine!
sfatul meu este sa va uitati si ce mai scrie un producator de incredere, si nu din aia cumparati de zeci de ori de altii, ca erau prea mici si prea fraieri! (de ex. mitchell, care ultima oara parca a fost luat de un mare concern european, dar am uitat care).
ma rog, asta e sfatul unuia care da de 4 ani cu...un biet IM7 de la cabelas, e drept custom made, dar care nu va pot descrie ce am scos cu el! c m buna partida pe 2007 a fost "incununata" cu vreo 50-60 strapo-salai (c m mic peste 700g, si c m mare 5kg) si cam 20 bibani, intre 400-500g bucata. asa ca ... cre ca va inchipuiti ce curent continuu agtrecut prin batzul ala! si continyua sa imi placa la nebunie, chiar daca nu se simte bine cu mai mult de 14 g FIZIC, cu toate ca e dat pana la 1 oz.
va e clar ca n-am tinut tot...doar ce se putea manca!
si apropos, tot nuiaua aia, nu mai devreme de sapt terecuta... a scos un dintzos de 6 ocale! te pomeni ca vreti si poza? banal...

de ce? pentru ca rasinile folosite sunt f "receptive" la UV si la factorul imbatranire, fiind...rasini banale.
altul e spilul cu generatiile noi de rasini, mai ales cele USA, care pot tine zeci de ani, chiar si zgariate mai bine!
sfatul meu este sa va uitati si ce mai scrie un producator de incredere, si nu din aia cumparati de zeci de ori de altii, ca erau prea mici si prea fraieri! (de ex. mitchell, care ultima oara parca a fost luat de un mare concern european, dar am uitat care).
ma rog, asta e sfatul unuia care da de 4 ani cu...un biet IM7 de la cabelas, e drept custom made, dar care nu va pot descrie ce am scos cu el! c m buna partida pe 2007 a fost "incununata" cu vreo 50-60 strapo-salai (c m mic peste 700g, si c m mare 5kg) si cam 20 bibani, intre 400-500g bucata. asa ca ... cre ca va inchipuiti ce curent continuu agtrecut prin batzul ala! si continyua sa imi placa la nebunie, chiar daca nu se simte bine cu mai mult de 14 g FIZIC, cu toate ca e dat pana la 1 oz.
va e clar ca n-am tinut tot...doar ce se putea manca!

si apropos, tot nuiaua aia, nu mai devreme de sapt terecuta... a scos un dintzos de 6 ocale! te pomeni ca vreti si poza? banal...

eu vroiam sa atrag atentie celor care cred ca daca ti-ai rupt varful de lanseta poti sa il reatasezi. Dupa parerea e o solutie de compromis si poate functiona cel mult un an. Chiar si la o lanseta de forta cu era Michell-ul respectiv nu poti garanta ca solutia de a reatasa inelul de varf poate dura prea mult in timp.
nu am observat sa imbatraneasca rasinile de pe el (il tineam in husa si zona in care pescuiesc nu e renumita ca insorita) dar se poate.
Oricum am vrut sa va arat cum cedeaza un bat pur si simplu.
nu am observat sa imbatraneasca rasinile de pe el (il tineam in husa si zona in care pescuiesc nu e renumita ca insorita) dar se poate.
Oricum am vrut sa va arat cum cedeaza un bat pur si simplu.
Se mai pusese problema asta intr-un topic mai vechi, in care un baiat si-a rupt batzul si cerea pareri ce adeziv sa foloseasca pt a-l refolosi la pescuit. I-am raspuns ca lipitul batzului nu e o solutzie iar pescuitul cu batzul respectiv lipit va fi sortit esecului si am dezvoltat si de ce. Ulterior postul meu a fost sters.
Odata ce un batz e rupt e bine sa apelezi la garantzie daca (mai) este valabila. Sau sa cumperi altul!
Odata ce un batz e rupt e bine sa apelezi la garantzie daca (mai) este valabila. Sau sa cumperi altul!
Eu batul l-am ''reparat'' ca sa nu il tin rupt.
Oricum reparatia e mai mult de ochi soacrei in sensul ca am gasit un sector de la lanseta de fibra de sticla care pe potrivea pe interior.
Am avut mare noroc sa sectorul se potrivea perfect pe interior chiar cu usoara strange. L-am lipit apoi cu poxilina plus un bandaj exterior cu poxilina. L-am dat cu markerul negru apoi l-am lacuit cu lac de masina in mai multe straturi. Aratata super ca o matisare de inel dar oricum batul pot sa il pun pe perete (merita ca a prins multi pesti).
Amuzant e ca acuma cu arunci vibreaza ca o nuia de alun.
Oricum reparatia e mai mult de ochi soacrei in sensul ca am gasit un sector de la lanseta de fibra de sticla care pe potrivea pe interior.
Am avut mare noroc sa sectorul se potrivea perfect pe interior chiar cu usoara strange. L-am lipit apoi cu poxilina plus un bandaj exterior cu poxilina. L-am dat cu markerul negru apoi l-am lacuit cu lac de masina in mai multe straturi. Aratata super ca o matisare de inel dar oricum batul pot sa il pun pe perete (merita ca a prins multi pesti).
Amuzant e ca acuma cu arunci vibreaza ca o nuia de alun.