La mono. Inseamna ca intra vreo 150 m de 0.16. N-are rost un calcul exact, fiindca referirea americanilor la capacitatea bobinei in lb e cam aiurea. Diferite fire de 4 lb test au diferite grosimi (cred ca de pe la 0.12 la 0.17).Septimiu scrie:Stie cineva cat mono de 0.16 intra pe o Daiwa Laguna LA 1500? Ei spun ca 155yds./4lb test - se refera la mono sau la multifilar?
lb vs. diametru
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
pe pagina asta:
http://www.japantackle.com/Topics/japanese_silk.htm
e un tabel cu echivalente intre diametrul firelor si rezistenta in lb. (in ambele standarde - american si japonez).
e util tabelul asta si fiindca firele textile sunt prezentate cu un echivalent mono. fireline de 4lb e echivalat ca diametru cu un mono de 1lb. in tabel (us) un mono de 2lb e trecut cu 0.15, deci, s-ar putea, ...
in legatura cu laguna 1500 - un mono de 4lb e 0.20 si 155 yarzi sunt 140 m. n-o sa ai nevoie in veci de 150m de fir de 0.16, dar poti sa-ti pui backing din alt fir si sa pui 50-60m de fir de 0.16.
nici cu laguna 500/1000 nu ai rezolva problema. tot incap peste 150m de 0.16 (testat - vreo 200m de 0.12)
http://www.japantackle.com/Topics/japanese_silk.htm
e un tabel cu echivalente intre diametrul firelor si rezistenta in lb. (in ambele standarde - american si japonez).
e util tabelul asta si fiindca firele textile sunt prezentate cu un echivalent mono. fireline de 4lb e echivalat ca diametru cu un mono de 1lb. in tabel (us) un mono de 2lb e trecut cu 0.15, deci, s-ar putea, ...
in legatura cu laguna 1500 - un mono de 4lb e 0.20 si 155 yarzi sunt 140 m. n-o sa ai nevoie in veci de 150m de fir de 0.16, dar poti sa-ti pui backing din alt fir si sa pui 50-60m de fir de 0.16.
nici cu laguna 500/1000 nu ai rezolva problema. tot incap peste 150m de 0.16 (testat - vreo 200m de 0.12)
e o varza totala cu lbs si diametru.
eu mi-am luat Tuf Line XP de 20 lbs. si zice ca are 0,20 diametru (in mm), dar ca echivalent cica e cat un mono de 6 lbs. conform tabelului dat de gabor, asta e un 0,25. deci?
mai bine ar zice exact si la ce mono se refera. eu pana acum ma luam dupa specificatiile de la Stren Original.
eu mi-am luat Tuf Line XP de 20 lbs. si zice ca are 0,20 diametru (in mm), dar ca echivalent cica e cat un mono de 6 lbs. conform tabelului dat de gabor, asta e un 0,25. deci?

mai bine ar zice exact si la ce mono se refera. eu pana acum ma luam dupa specificatiile de la Stren Original.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
... deci e "foarte subtire".eu mi-am luat Tuf Line XP de 20 lbs. si zice ca are 0,20 diametru (in mm), dar ca echivalent cica e cat un mono de 6 lbs. conform tabelului dat de gabor, asta e un 0,25. deci?
daca nu gresesc, pentru americani, 6lb e cam minimul "bunului simt".
din punctul de vedere al marketing-ului, unui american ii suna neverosimil ca un fir de 20lb are grosimea unuia de 4lb pe cand in europa s-au mai vazut si mono-uri de 0.20 si rezistenta de 9kg.
- costica_fishing
- veteran
Imi trebuie in principal pentru clean (cu voblere si rotative) dar si pentru biban (cu twistere) si dau cu mono. Inca mai stau pe ganduri...costica_fishing scrie:Daca vrei sa pescuiesti cu mono si 1500 echilibreaza batul, ia 1500. Daca vrei sa dai cu textil o sa scoti sufletul din ea cam repede! Gandeste-te la unai mai mare!