Laseta pt. pastrav/clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

burcacipri
utilizator nou
utilizator nou

Laseta pt. pastrav/clean

Mesaj de burcacipri » 30 Mai 2012, 09:58

As vrea sa imi cumpar o lanseta de pastrav/clean, pe parauri , poate pe lac
am gasit vreo 3 modele si as vrea niste pareri
http://www.xxx.ro/produs/9241/Lanseta ... ragon.html
http://www.xxx.ro/produs/1902/Lanseta ... moran.html
http://www.fishshop.ro/ViewProduct/Lans ... ng/?id=122 - modelul PS66ULF2
sau si alte modele intre 1-10 gr. si max 2 m

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Re: Laseta pt. pastrav/clean

Mesaj de Spartacus » 30 Mai 2012, 11:45

St Croix o sa-ti recomande multi. Daca te orientezi spre ULX, ia totusi varianta de 2,10, daca o folosesti cu reactive. si G1000 de la Lamiglas are modele reusite, dar ceva mai scumpe.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 30 Mai 2012, 12:54

In functie de puterea care o vrei iti recomand blankurile Phenix Elixir sau Nort Fork Composite seria Trout & Panfish pentru o lanseta custom daca este in buget.

Pentru buget mai mic blankul Cabela`s FE II model 702, lanseta de serie este ieftina dar are destule bube.

burcacipri
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de burcacipri » 31 Mai 2012, 15:46

am ales pana la urma St Croix , sper sa fiu multumit

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Mai 2012, 21:38

daca ai luat cel de 6'6" light ai facut o alegere buna !
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

burcacipri
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de burcacipri » 31 Mai 2012, 22:48

ultra light

burcacipri
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de burcacipri » 02 Iun 2012, 08:21

a venit lanseta dar fara husa, stie careva daca asa se vand?

cristobal
senior
senior

Mesaj de cristobal » 02 Iun 2012, 18:45

asa se vand...

lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 04 Iun 2012, 10:10

Stiti cumva care e diferenta dintre PS66ULF2 si PS66LF2? Care ar fi mai potrivita pentru Siret si Prut la clean? Sau ar fi mai potrivita Cormoran ULX?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iun 2012, 11:10

Lucian,

nu cred ca exsita o lanseta universala de clean, condiitile dierite de pescuit impun un anumit tip de lanseta.

Pentru pescuit cu naluci micro de 0.8-2.5g este bun un UL veritabil. Il vad ok pe rauri mici, fara curenti puternic si naluci care nu disloca multa apa.

Rauri mici de campie cum sunt Sabar, Dambovnic se pot pescui cu UL in functie de ce pesti cauti. Dca pestii sunt mari si locuriel ascumd obstacole submerse(pomi) e mai bun un L si o lanseta ami puternica pe butt.

Ecuatia corecta eu o vad 1.marime/greutate a nalucii + 2. marimea pestilor + 3. conditii de pescuit.

Pe un rau mai mare Siret sau Prut daca pescuiesti cu vobere de 3-5cm si 3-6g o lanseta Light poate sa fie buna pentru pesti de 0.5kg -1.5kg in functie de cate obstacole are cleanul sa te faca.

NU exista o reteta si tu cunosti locurile in care pescuiesti.

Ca ex. in Germania am vazut in mai multe clipuri cu pescuit cleni de 1.5- 3+kg cu voblere de suprafata.

In condiitile unui rau enorm(80-100m, posibil Rin) erau necesare lanseuri de 35-50m cu voblere de 10+g -20g.

Lansetele numai de clean nu aratau(asa cum le privim noi).

Despre lansete si blankuri :

1. Cormoran ULX il vad bun acolo unde ai nevoie de finete, fire subtiri si naluci de 1-3g.Varful foarte fin capoteza in curenti puternici.

2. Blankuril St.Croix sunt mai puternice decat spune St.Croix exceptie fac modele mai scurte de 6`ft sau cele 1pc. care sunt mai fine pe varf dar sunt si mai rapide. Am vazut toate modele lor de 2 pc.sau 1ft. peste 6ft.(inclusiv) din grafit SC II. SC III, SCV.

Blankurile UL sunt prea puternice pe varf si cam rapide pentru pescuit cu reactive daca este nevoie de finete.

Pentru naluci mai mari(2.5-5g) modele sunt ok dar nu stralcitoare pentru ca sunt destul de rigide pe varf.

Daca nu esti pretentios sunt decente si fiabile si au un pret rezonabil.

Phenix are blankuri mai reusite prin seria Elixir dar in categoria UL pentru naluci de 1.5-4g.

Elixir Light exista doar de 8`ft./ 2pc. maine uremaza sa vab blankul.

MHX au si ei catva blankuri Light care nu le-am verificat.

NFC are un blank Light 7`ft. 4-8 lb. la care lucrez chiar acum. Este un light de finete fast dar progresiv bun de pescuit cu fire subtiri sub 0.17mm.

NFC exceleaza dar blankul costa 157$.

Mai ai varianta unui blank bun , Cabela`s FE II /IM6 model 702 - Light ,care desi un pic mai greu este capabil sa arunce si 2.5g sau 7g. Si este foarte conic si puternic pe butt, am scos cu el chinezi de 5-6kg fara probleme cu mono de 0.18mm.

E ok de pescuit cu fire 0.14mm /0.16mm in functie de conditii si marimea voblerelor.

3. Pentru voblere de 4-7g Seeker FSP653B exceleaza pentru pescuit cleni mari pe rauri mari.

In categoria ML e buna orice lanseta de grafit cu actiune mod-fast cu varf elastic, lucru valabil si pentru categoria Light.

Scrie răspuns