Lanterna pentru pescuit
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanterna pentru pescuit
Cat de necesara este o lanterna la pescuit? Ma gandeam la ceva de genul http://www.cmall.ro/lanterna-dual-light ... scuit.html# . Cred ca se merita pe un rau sa o folosesc.
Re: Lanterna pentru pescuit
Una mai calumea ce o porti pe cap e tot ce ai nevoie. Frumos trepiedul dar daca ai nevoie de o lumina cand esti in picoare la nivelul mainilor( ocupate binenteles cu altele nu cu lanterna) ce faci ?
....mi-a scapat partea cu "poate atrage pestii"
...in apele noastre eu nu am auzit de asaceva sa functioneze....din contra. Sa nu zic ca pescuitul de noapte e ilegal in rauri si poti sa te trezesti cu control pe cap ca te localizeaza..dupa lumina albastra
.
Adica o sa atraga altceva decat pesti
. ..mai repede fluturi de noapte,tantari si poate un paznic ceva ,desi asta ultimul cam rar pe la noi pe ape .

Adica o sa atraga altceva decat pesti

scuze de off-topic ... dar nu s-a dat drumul la pescuitul de noapte? stiu ca in urma cu cativa ani s-a dat liber ... au schimbat ceva ulterior?ULK scrie:[.....] pescuitul de noapte e ilegal in rauri [.....]
si on-topic ... cea mai OK lanterna de pescuit e aia pe care ti-o pui pe cap. care o fi ea, in functie de preferinte si cat esti dispus sa platesti pe ea ... sau in functie de ceea ce consideri ca ai nevoie de la o lanterna.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
anem..sincer nu stiu, nu practic si din aceasta cauza nici nu m-a interesat acest aspect...poate ca-i asa.
...clar , cea mai buna lanterna este lampa cap , model in functie de buget
...este permis pescuitul pe timpul noptii (in apele publice si acolo unde nu este interzis in mod special) cu conditia sa ai o sursa de lumina care sa indice prezenta.
...este permis pescuitul pe timpul noptii (in apele publice si acolo unde nu este interzis in mod special) cu conditia sa ai o sursa de lumina care sa indice prezenta.
Subscriu la ce zic ULK si old_radu, o frontala e mai mult decat suficient.
Personal, am un model de la Petzl de vreo 3 ani si sunt foarte multumit de ea. (adaug aici si ca o folosesc in casa, mai cade o siguranta, mai schimb un bec, etc...)
Personal, am un model de la Petzl de vreo 3 ani si sunt foarte multumit de ea. (adaug aici si ca o folosesc in casa, mai cade o siguranta, mai schimb un bec, etc...)
Multa lume, putini oameni...
-
- senior
Si eu am de vreo 6 ani o lanterna Petzl Myo XP, si singura problema pe care a avut-o este slabirea centurii elastice de pus pe cap, pe care am inteles ca o pot schimba cu una originala cu vreo 30-35 de lei, dupa ce am vorbit cu cineva de la distribuitorul din Romania! Din cate stiu, sunt foarte apreciate pentru speologie, in conditii extreme, asa ca pentru pescuit cred ca n-au moarte, ca sa nu mai spun cat de putin consuma, mai ca uiti sa-i schimbi bateriile!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!
Totusi cred ca initiatorul topicului s-a referit mai mult la aspectul cu lumina albastra din descrierera lanternei respective ce promite atragerea pestelui...cred asta din cauza ca a intrebat daca are nevoie de asaceva pe rau.
Inseamna ca am zis gresit..lumina nocturna este chiar indicat mai nou..fie si albastra
Inseamna ca am zis gresit..lumina nocturna este chiar indicat mai nou..fie si albastra

AIUREA...e doar reclama mascata...are doua postari...in ambele cu trimitere la site-ul respectiv....Iar am muscat-o

Si noi ne chinuim sa ii dam sfaturi

Si noi ne chinuim sa ii dam sfaturi