Lanseuri lungi cu fire textile

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Iun 2010, 19:23

Ar trebui ca aceasi persoana cu acelasi echipament , cu aceeasi naluca ,in aceleasi conditii sa ia 30 de marci de fir cu acelasi diametru si sa faca testarea .

Cine ofera 30 role (diferite firme) gratis ?

Aveti un voluntar ptr. testare cu 3 lansete diferite si naluci de care vreti de la 2 gr la 92 gr ....
Fac masuratori si un tabel in excel,cu grafice etc. si pun la dispozitia celor interesati , singura conditie :!: .... firele dupa testare raman in proprietatea mea :lol: .... prietenii stiu de ce :wink:

Ps . Termen de finalizare a testarii 30 zile calendaristice de la data primirii a coletului cu fire ....

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 09 Iun 2010, 19:55

Deja am dus-o in extremism :D . Oricum un magazin care vinde fire de pescuit ar putea sa le testeze pe toate, ca doar are finante si dupa sa le comercializeze pe cele mai bune si sa spuna care e cel mai bun si ca rezistenta si ca lungimea lanseului , etc :)

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Iun 2010, 20:08

mda, noroc cu magazinele care nu sunt interesate de informatii obiective, ci de PROFIT!
Oricum, recomandarile vanzatorilor din magazine se refera mai degraba la target-uri de marketing, vechime stoc, adaos comercial si mai putin la calitatea firelor.
RX6 & Daiwa SS owner!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 09 Iun 2010, 20:11

...foarte mult subiectivism daca ar fi sa continuam
...eu zic sa mai cititi ce a scris "blackmamba" care a evidentiat cateva "elemente" ce influenteaza lungimea lanseului si eventual sa se faca discutia pe subpuncte (greutate naluci , lanseta , mulineta...)

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 09 Iun 2010, 20:35

ma scuzati dar ce intelegeti prin lanseuri lungi
eu lansez mediu 40-45 m sidiferenta dintre un lanseu cu un jig de 9 g si unu de 12 g este f mica in opinia mea este mult mai impotant un lanseu constant si cat mai aproape de un punct fix decat sa executi lanseuri de diferite distante
sa intamplat de multe ori avand trasaturi finalizate sa incerc sa reduc lungimea lanseului pt a fi cat mai repede in zona de atac
spre surprinderea mea pasii jigului nu mai erau aceeasi si nu mai cadeam cu jigul in buza pragului si nici nu aveam trasaturi ,cum reveneam cu acelasi lanseu cum jigu cadea unde trebuie :D
plus ca sunt bete care arunca f bine cand sunt sfichuite si bete care se incarca mai bine cand lanseul se efectueaza mai progresiv
voi cat lansati si cu ce lansati :roll:

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 09 Iun 2010, 21:11

Mie mi sa intimplat pana acuma de doua ori sa prind la prima lansare si pur si simplu nu mi-am dat seama ca a muscat numai dupa cateva momente cand incepea sa se zbata .Trebuie sa lansezi de cateva ori cel putin pana sa-i simti miscarea si parerea mea este ca te poti invata sa lansezi cum vrei indiferent de fir !! doar putina practica cu fiecare in parte si merge !

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 10 Iun 2010, 01:32

Eu zic ca Lucalucian ,cel care a deschis topicul si multi altii ,ar fi mai interesati de care-i cel mai zburacios de pe mulineta si cel mai alunecos prin inele..fir textil.Mai exact....care ar ajunge mai departe cu acelasi echipament. Ei bine...Daiwa Samurai de 20lb ajunge cel mai departe in cazul meu....Invinsele au fost: PP15lb, Stren Sonic Braid 10lb , Spiderwire EZ Braid 30lb (asta oricum nu avea sanse :lol: )...Daca la toate firele am simtit mai mult sau mai putin "impletitura" ,la samurai nu se simte nici la degete nici la pescuitul efectiv.E ca si cum ai trage un fir de matase neted,rotund si silentios prin inelele lansetei. Si cel de 20 lb e mai subtire decit Sonic Braid-ul de 10 lb.. :shock:

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 10 Iun 2010, 14:08

Jedi scrie:Eu zic ca Lucalucian ,cel care a deschis topicul si multi altii ,ar fi mai interesati de care-i cel mai zburacios de pe mulineta si cel mai alunecos prin inele..fir textil.Mai exact....care ar ajunge mai departe cu acelasi echipament. Ei bine...Daiwa Samurai de 20lb ajunge cel mai departe in cazul meu....Invinsele au fost: PP15lb, Stren Sonic Braid 10lb , Spiderwire EZ Braid 30lb (asta oricum nu avea sanse :lol: )...Daca la toate firele am simtit mai mult sau mai putin "impletitura" ,la samurai nu se simte nici la degete nici la pescuitul efectiv.E ca si cum ai trage un fir de matase neted,rotund si silentios prin inelele lansetei. Si cel de 20 lb e mai subtire decit Sonic Braid-ul de 10 lb.. :shock:
Jedi,

Am si eu nevoie de un sfat. Am cumparat o mulineta DAM (930fs)cu mecanism baitrunner si vreau sa pun cel mai solid textil pt diametru.
Faza e ca tamburul e cam mic, adica un PP de 20 lb (150yd-130m) incarca tmburul puna la buza, de a trebit sa scot vreo 20-30 m de pe el . Din experienta ta, care ar fi textilul cu diametrul cel mai mic?
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 11 Iun 2010, 00:02

Mihai...pentru tine e foarte simplu...pe Merivale Road 1512 este Samurai de 15 lb la 28,85 CAD rola de 150 iarzi..La Cabelas incepe de la 20 lb si e 60$.. How cool is that? :D iar 40 si 50 lb au pretul de 18 CAD...Sub jumate din pretul retailerului american. Trebuie sa profiti.. :D
Chiar si 20 lb daca iei inclin sa cred ca nu mai trebie scosi aia 20-30 de metri.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 11 Iun 2010, 00:36

Nemernic scrie:salut.
eu dau cu un PP de 0,13 si sunt super multumit....
Dupa cum vedeti, mari salai, ...... eu am facut referire DOAR la ce imi place mie ..... ma repet: sunt multumit..., nu am zis ca ar fi cel mai bun fir... Ce sariti atat ? Poate omu vrea sa afle pareri, n-o avea banii vostrii sa cumpere n fire ptr a le proba... colegi pescari
"rahat" pe bete
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns