LansetUTE

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

LansetUTE

Mesaj de giura_mihai » 25 Mai 2012, 16:14

Salutare :)

Cum in alt topic deschis am primit niste pareri, sfaturi folositoare in alegerea unei mulinete de rapitori, apelez din nou la voi, in special la pescarii "UNIVERSALI" care iubesc pescuitul pestilor pasnici la fel de mult ca cel la rapitori.

Sunt interesat de achizitionarea unor lansete pe care sa le folosesc cu precadere la pescuitul crapului si ocazional la somn daca tot e prin zona, pe rau(Olt si Jiu), Dunare si de 2-3 ori pe an in Delta. De aceea, lanseta as dori sa fie de 3m, neaparat din 2 bucati si moale pe varf pentru o cat mai buna semnalizare, puterea pana in 120-150 grame fiind suficienta. Pretul pana in 200 lei per bucata.

Din multele ore pierdute pe internet cautand cat mai multe informatii, am reusit sa gasesc cateva lansete care ar corespunde cerintelor :) . Si anume :
- Ron Thompson Hard Core 2
- Jaxon Crystalis Power Tip
- Cormoran Bull Fighter X
si
- DAM Power Tip sau Ultra Strong Power Tip despre care nu am gasit nici o informatie de la pescari

Cam astea ar fi ceea ce am gasit eu, insa daca cineva stie alte modele, astept propuneri si pareri.

O zi frumoasa fi Fire Intinse :D

stefanflorin
veteran
veteran

Re: LansetUTE

Mesaj de stefanflorin » 25 Mai 2012, 21:14

prowess claymore de 3m :lol: ca mai bune nu gasesti, mai adaugi si tu un 0 la suma mentionata si aia e :twisted:
Urasc atarnatorii!

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 27 Mai 2012, 10:58

Pentru Dunare e cam mica plaja de aruncare pana la 150 grame.

Eu folosesc niste lansete telescopice Baracuda Storm de 3,60 plaja de aruncare 150-250 grame,dar dau numai in Dunare si le-am mai folosit si in Delta.Sunt mai multe tipuri (ca si lungime) la acest tip de lanseta.Sunt mai ieftine ,dar raportul pret calitate e imbatabil.Le folosesc de vreo 4-5 ani de cand au aparut.
Acum fiecare isi ia ce-i place :lol:
Fir intins!

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 27 Mai 2012, 11:48

http://www.arw.ro/produs.php?p=8576
si asta
http://www.arw.ro/produs.php?p=11639
ar fi doua lansete exceptionale
varf plin din fibra de sticla, flexibil, rezerva buna de putere si pana in 200 lei :respekt:

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 27 Mai 2012, 19:58

Stiu acele lansete Baracuda si mi le-a recomandat foarte multa lume, insa vreau ceva din 2 bucati pentru ca mi se par putin mai practice :) ... despre puterea de aruncare nu imi fac probleme pentru ca nu am si nu o folosesc plumbi mai mari de 150 de grame si de exemplu Hard Core mi se pare in stare sa arunce greutatea asta ..... oricum iti multumesc mult pentru parere :)

Intre Cormoran si Hard Core as alege prima varianta pentru ca este mai sensibila de varf dar iar am "bube" si mi se pare cam grea :D ...... Dam Ultre Strong din specificatii pare sa aibe 350 de grame ceea ce mi se pare ok, insa nu stiu cat de sensibila este pe varf ca nimeni nu detine asa ceva sau nu a avut ocazia sa isi spune parerea :) ...... Jaxonul mi se pare cam scumpicel in comparatie cu celelalte si nu am vazut sa aibe ceva plus ..... si in caz ca vreau sa arunc mai departe, normal cu greutati normale (60-90grame) numarul mare de inele cred ca ar reduce din distanta :))) .... vreau cam multe de la niste lansete, stiu asta :D

Tin sa precizez ca lansetele le voi folosii cu niste mulinete Okuma Longbow de 60

Multumesc de raspunsuri si Fire Intinse ..... mai astept pareri ;)

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 28 Mai 2012, 08:19

http://www.arw.ro/produs.php?p=13109

si

http://www.arw.ro/produs.php?p=8306 ... cred ca e si varianta de 3m da pe site nu apare.

Scrie răspuns