discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
crapu33
- utilizator nou

Salut.
Am o mare dilema si a-si dori un sfat. De curand am primit de la cineva din SUA, doua lansete shakespeare din fibra de sticla plina (asa par), foarte subtiri si usoare, cu lungimea de 1,6m si actiunea 5-15gr. Practic se curbeaza pana ajung cu varful la cotor, formandu-se un cerc, iar cand vrei sa lansezi aproape ca te pleznesti peste spate cu ele.
Am testat rezistenta lor la rupere si am ridicat de jos 2kg (bineinteles ca erau indoite ca naiba, dar nu s-au rupt).
Acum intrebarea mea este, ce pesti de la noi se pot pescui cu asa ceva?
Mentionez ca la salau si stiuca intotdeuna am dat cu lansete de 2-2.40m, iar la alt rapitor nu prea am fost.(sunt inca incepator)
Am mai intrebat pe cineva si mi-a spus ca ar fi numai pentru pescuit din barca. (???)
Va multumesc si sper sa nu radeti de mine dar sunt incepator.
-
Iujin
- veteran

Lansetele din fibra de sticla se preteaza cel mai bine la pescuitul stiucii cu lingura. La lungimea pe care o au (1.6 m) numai din barca poti pescui, la pescuitul de pe mal recomandandu-se lansete mai lungi 2,40-2,70-3,00 m.
-
Aquaro Angler
- veteran

Daca tot e vorba de lansete Shakespeare, ce parere aveti de lanseta Shakespeare Ugly Stick?
-
Jean Scurtu
Sunt bune in loc de lansete dupa parerea mea.
Jean Scurtu
-
sanyi
- utilizator constant

salut
am si eu o varianta asemanatoare pe negru, dar eu sincer sa fiu o folosesc cand vreau sa ma distre cu linguri foarte mici de 0 sau 00 cand dau cu ele la regine sau la rosioare
cred ca ai observat ca nu pre poti lansa cu ea la departare dar in scimb batul este usor si finut
salut