Lansete japoneze Yamaga sau Tenryu ...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Lansete japoneze Yamaga sau Tenryu ...

Mesaj de crapmaniacul » 03 Noi 2014, 15:33

Nightwish scrie:
Uitat-te si la modelul Injection SP 82 M Long Cast Finesse, are mai multe inele, doar ca e din 2 segmente inegale, ceea ce ingreuneaza un pic transportul.
M-am uitat si mi-a cam trecut :lol:
Nici eu nu am specificat prea clar targetul de pret ce-i drept. Vazusem pe site-urile din japan preturi cuprinse in intervalul 300 - 400 dolari, insa asta rosie mentionata de tine ajunge si la 650 Euro in europa si ma depaseste lejer, dar e bine de stiut, orice informatie ajuta la ceva pana la urma.
Mi-am setat targetul ceva mai jos, sper sa ma impac cu ideea ca pot gasi ceva de calitate si in targetul asta ceva mai modest, 'oi vedea. :respekt:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Noi 2014, 16:09

Tenryu au faima de supraevaluate ,in Europa mai supravietuiesc in Franta si cam atat , desi au intrat in forta la inceput si in Italia dar si Spania .Au avut si avantaju de a fi printre primile japoneze pur sange pentru sea bass , au ajuns intr-o perioada economica buna , lumea avea putere de cumparare insa stia putin , orice chestie exotica , mai ales daca era si putin fistichie merita banii , cel putin asa se gandea pe atunci.
Azi nu prea trec Tenryurile , chit ca au inceput sa scoata modele "economice".

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 03 Noi 2014, 16:12

Moama, ce nas am... :P :lol:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 03 Noi 2014, 16:49

Cred ca joardele astea au prins in Europa inainte de criza din 2008 atunci cand toate conditiile erau indeplinite. Lumea atunci cauta noutati si topuri, high-end-uri si exotisme fine, cand multi pluteau pe un val iluzoriu care ii ridicase de unde erau in urma cu 3-4 ani si le daduse impresia aproape reala a unei potente financiare solide si in consolidare, insa dedesubt erau doar iluzii, multe multe iluzii ...

Lansetele astea daca stau sa ma gandesc bine sunt scumpe si acum, dar daca suntem realisti vedem ca erau scumpe si atunci in 2007-2008 ...

Eu acum cascam ochii dupa unele pe la 300 maaaxim 400 dolari si treaba asta oricum o vad ca o excentricitate asumata mare ... dar 600 – 650 e.u.r.o ??? 30 de meleoane e un pret cu mult peste pragul critic rational propriu ... :headbash:

Nightwish
junior
junior

Mesaj de Nightwish » 03 Noi 2014, 17:41

Situatia aici a fost cam asa - japonezii sunt fanatici cu sea bass, francezii la fel. Astfel incat cei de la Tenryu au avut un succes nesperat in momentul cand au intrat pe piata de aici si in plus s-au miscat repede si au scos modele pentru speciile autohtone si stilurile de pescuit de aici. Concurenta s-a miscat mai greu. :D
Momentan se mai echilibreaza situatia.

Personal am in vedere achizitionarea unei joarde similare cu ce mentionai acolo anul viitor, dar Tenryu ma "depaseste" si pe mine :lol: , asa ca ma gandesc mai curand la ceva de la Sportex( seria Black Arrow, chiar accesibila ca si pret) sau Smith Dragonbait LX care e cam la limita a ceea ce pot sa investesc intr-o lanseta.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 03 Noi 2014, 17:58

Si 300-400 USD e foarte mult pentru o lanseta,daca stai sa judeci la rece dar... ne-am obisnuit. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 03 Noi 2014, 19:22

Si totusi vor avea mereu cumparatori, e o chestie de gust si posibilitate financiara. Nici la rodbuiler nu iesi ieftin daca vrei ceva mai teapan
www.spinningclub.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Noi 2014, 20:49

Nightwish scrie:Situatia aici a fost cam asa - japonezii sunt fanatici cu sea bass, francezii la fel. Astfel incat cei de la Tenryu au avut un succes nesperat in momentul cand au intrat pe piata de aici si in plus s-au miscat repede si au scos modele pentru speciile autohtone si stilurile de pescuit de aici. Concurenta s-a miscat mai greu. :D
Momentan se mai echilibreaza situatia. .
Nu stiu ce specii si stiluri ai tu la indemana ,(adica stiu ) insa cand Shimano , Major Craft , Yamaga , Daiwa si altii scoteau bete pentru shore jigging Tenryu inca bajbaiau dupa un bat decent pentru deep jigging .
Ca nu o fost cine sa aduca , sau ca revistele si emisiunile ies cum vreau unii interesati , chiar nu ii un motiv in ziua de azi .

Cu banii cat face Smithu ala cumperi 2 Major Craft super , da nu de pe paginile franceze , pana s-or vinde Tenryurile inca o sa fie ridicate in slavi , daca ramai pe zona o sa vezi :wink:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 03 Noi 2014, 21:29

razvan m. scrie:Si 300-400 USD e foarte mult pentru o lanseta,daca stai sa judeci la rece dar... ne-am obisnuit. :lol:
Este foarte mult sa topesti banii astia mai ales astazi in Romania fie chiar si ptr o lanseta, daca judeci la rece si nu emotional, dar cu toate astea multi dintre noi o facem. Cu trecerea anilor lanseta care initial era o simpla scula utilitara in pescuit si nu depasea un anumit prag cat de cat rational, in anii de azi a ajuns sa reprezinte o gramada de lucruri. Joarda a depasit de mult stadiul de simpla unealta care prinde peste, iar preturile care se cer mai ales in Japonia sunt oricum dar numai rationale nu. Producatorii speculeaza cu talent tocmai fanatismul multor categorii de pescari dar mai ales nivelul veniturilor acestora ... Cu totii cred ca am vazut pe site-urile xxx.jp mulinete care depasesc bine o mie de euro cat si lansete de acest fel, deci se poate :).

In fine, o limita si-o stabileste fiecare pe masura buzunarului propriu cat si ca nivel al dorintei ptr o calitate fara cusur. Pacat ca aceste joarde le vedem rar sau deloc pe la noi si alegerea ptr una sau alta e greoaie si deseori hazardata ...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Ian 2015, 19:46

Of, of, japonezele astea ... gheise nu alta, bune de pus la rana :) ... poate anu asta 'or ajunge si pe la noi prin cartier ...

Scrie răspuns