Lansete innercast ???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ss
senior
senior

Lansete innercast ???

Mesaj de ss » 22 Mar 2006, 10:48

A avut cineva spre pescuiala, lanseta innercast ( cu doar 2 inele, cel de varf si cel de baza si firul trecut prin blank ) si daca da, care a fost concluzia, raportul intre sensibilitatea crescuta si lipsa de comoditate in intretinere este convenabil?
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... estid=2387
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Mar 2006, 10:52

n-am avut, dar sin cate stiu, un avantaj este faptul ca nu mai exista riscul rasuciri firului dupa inelul de varf, lucru extrem de nasol mai ales cu un peste mare.
Le-am vazut la lucru pe niste casete video. :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Mar 2006, 13:13

Nu sunt lansete cu care arunci departe.
Eu cunosc un caz la care le folosesc si altul la care le-as folosi daca as pescui asa.
Primul caz e cind folosesc cloncul pentru ca nu am nevoie sa lansez, e deajuns sa las firul sa coboare sub barca. Avantajul este ca firul nu se poate agata de inelul de varf ceea ce sa poate intampla la acest tip de pescuit.
Al doilea tip de pescuit e "pêche au toc" adica la pastrav cu momeli naturale. Nu dau nici la pastrav nici cu momeli naturale. Tipul asta de pescuit te obliga sa treci prin toti coclaurii, sa e strecori printre crengi ca sa ajungi la apa etc. Cu o lanseta normala ti-ai agata firul prin grengi nu numai la varful lansetei dar si de-a lungul ei. Asa poti trece fara probleme firul fiind la adapost. Si la pescuitul "au toc" nu ai nevoie sa arunci departe. Doar pui momeala in curent si o lasi dusa.

Tudor

cristian.ene
veteran
veteran

Pacaleli de marketing

Mesaj de cristian.ene » 22 Mar 2006, 14:28

Asa cum a subliniat Tudor au aplicatii reale limitate doarece nu sunt performante in lanseu si au tipuri foarte groase pentru c afirul sa treaca interior. Au fost o simpal strstegie de marketing care atinut 2-3 ani.

In SUA si presupun JP s-au gasit lansete att de cast cat sip de spinn. Cele de cast aveau o noima in timp de lansetel de spinn erau evident o postire a pescarilor pentru ca firul trece foarte reu printr-un inele de plecare atat de mic.

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 22 Mar 2006, 15:08

Multumesc pentru informatii. Concluziile sunt ca aplicatiile acestor lansete sunt destul de putine... nu orice idee noua este automat si buna :cry:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Mar 2006, 15:14

Moda acestor lansete, ca orice moda, revine periodic. Conceptul nu e asa de nou. Moda acuma a trecut. Dar va reapare in cativa ani. :lol:

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 23 Mar 2006, 01:46

Dezavantajul mare al acestor lansete e ca frecarea intre fir si interiorul blankului e f mare (la interior de obicei e un spiral de sirma de otel care lucreaza ca o multime de inele). Se micsoreaza ceva daca folosesti fir mono. Alt dezavantaj e ca se aduna usor mizerii (praf, nisip, etc) in interiorul blankului care duce la uzarea firului. Alt dezavantaj e ca lanseta e ceva mai grea decit o lanseta conventionala ca caracteristici identice.

In schimb un avantaj e ca indoirea lansetei se face mai "corect" adica lanseta se curbeaza mai natural. In cazul lansetelor cu inele, intre doua inele se creaza un arc care tensioneaza lanseta in alt mod decit daca firul ar trece prin interior. Altfel zis incarcarea lansetei in sarcina e mai buna la o lanseta innercast. Si lanseta se comporta total diferit.

Din ce stiu eu se folosesc mult la trolling, pescuit din barca in mers tragind naluca prin apa la o adincime hotarita de inainte.
Expert in a invata rima sa inoate.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Mar 2006, 12:18

Originalitatea prost inteleasa , asta-i parerea mea despre batul respectiv . Teava lui peste !

Fir Intins!!!

Scrie răspuns