Lansete de Jerkbait
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
si as mai dori sa intreb ceva .... in cazul in care mi-as lua o lanseta cu actiune de 20-60 ... mi se va potrivi orice mulineta, sau imi trebuie vreuna anume .... adica un Banax Tova 600L ar merge sau au si astea anumite "actiuni" anumite greutati pe care le pot lansa ?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Normal ca mulineta trebuie sa se potriveasca lansetei. Daca lanseta e de 20-60 gr, inseamna ca vrei s-o folosesti cu naluci de aceasta greutate (masa, mai corect). Deci si firele trebuie sa fie pe masura. N-o sa dai cu fir de 0.10. Daca pui o mulineta UL si pe ea un textil de 15 lb si iti intra un somn de 10 kg e f posibil sa iti dea frana peste cap si sa-ti distruga mulineta.d4md3od scrie:si as mai dori sa intreb ceva .... in cazul in care mi-as lua o lanseta cu actiune de 20-60 ... mi se va potrivi orice mulineta, sau imi trebuie vreuna anume .... adica un Banax Tova 600L ar merge sau au si astea anumite "actiuni" anumite greutati pe care le pot lansa ?
- Stefan Tudose
- Moderator
Nu e ca la alea de spinning. Ia-te dupa capacitatea de stocare si rezistenta firului recomandat. Pentru aplicatii M-MH si chiar H sunt cele low-profile, iar pentru H-XH, ai rond- profilurile, ale rotunde.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com
- Stefan Tudose
- Moderator
Eu am doar textil pe astea de bait. Un 15- 20 lbs. e mai subtire decat un mono de 35.
Ai grija ca lansetele de bait , pe langa ca au un backbone mai puternic decat cele de spin din aceeasi clasa, sunt de obiecei subapreciate ca putere de aruncare.
Am o TD-S de 6' din fibra de sticla, putere de aruncare: 1/3- 3/4 oz. care lanseaza linistita slidere de 50 de grame.
Cu un XML 6'6'', MH 1/4- 3/4 (scapat in puii mei in apa asta vara) lansam fara probleme voblere de 50-60 de grame.
Ai grija ca lansetele de bait , pe langa ca au un backbone mai puternic decat cele de spin din aceeasi clasa, sunt de obiecei subapreciate ca putere de aruncare.
Am o TD-S de 6' din fibra de sticla, putere de aruncare: 1/3- 3/4 oz. care lanseaza linistita slidere de 50 de grame.
Cu un XML 6'6'', MH 1/4- 3/4 (scapat in puii mei in apa asta vara) lansam fara probleme voblere de 50-60 de grame.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com