lansete 2.7m vs 2.4m
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
lansete 2.7m vs 2.4m
Va rog sa-mi dati argumente pro si contra alegerii unei lansete de spin 2.7m sau 2.4 m .Voi ce aveti si daca ati simtit lipsa celeilalte ?Una poate suplini locul celeilalte in multe situatii sau nu ?
Cea mai lunga pe care am avut-o a fost de 2.40 (Catana parca) si am vindut-o dupa primele doua partide.Ma tot incurca minerul prea lung si atingeam des crengile de pe maluri.Acum cea mai lunga e de 6'6'' dar cel mai bine ma descurc cu una de 5'6''.Am totusi 1,78 m dar nu reusesc sa gasesc avantaje la lansetele mai lungi .
Cred ca avantajul la o varga mai lunga consta in elasticitate mai mare si optiunea de a putea folosi un fir (indiferent de mono sau textil) mai subtire. Am un bat de 3m(Maver), un bat de 2.70m(Premier Spin) si inca unul de 2.10m care il folosesc indeosebi la clean pe ape dificile din punct de vedere al vegetatiei de pe mal. Totusi e o diferenta intre cel scurt si cele lungi, se simte o diferenta de elasticitate.
Diferenta de elasticitate nu vine neaparat din lungimea lansetei. Poti avea o lanseta 2.7 care sta ca tunu. Si, la fel, poti avea lanseta de 1,8m care sa se faca colac. Elasticitatea de la lansetele tale dan nu vine din lungime, pentru ca nu sunt facute din acelasi material....ci din constructia lansetei si a modulului carbonului sau grafitului.
Lansetele acum sunt mult mai specializate decat pe vremuri, mai ales gama de lansete scurte, pe care le poti gasi pt orice aplicatie... Cele lungi din ce am vazut sunt preferate la Dunare de majoritatea pescarilor. Dar la fel.....stiu foarte multi care si la Dunare pescuiesc cu lansete scurte...la urma urmei este si chestie de perceptie si de obisnuinta...
Lansetele acum sunt mult mai specializate decat pe vremuri, mai ales gama de lansete scurte, pe care le poti gasi pt orice aplicatie... Cele lungi din ce am vazut sunt preferate la Dunare de majoritatea pescarilor. Dar la fel.....stiu foarte multi care si la Dunare pescuiesc cu lansete scurte...la urma urmei este si chestie de perceptie si de obisnuinta...
lansete
Adevar graiesti... ,in cazul meu am dat catava timp cu una de 2.10 m si cum mi se parea ca fac lansari nu dupa placul meu mi-am luat una mai lunga si mi-a crescut distanta lansarilor si la 1.90 m ai mei mi se potriveste ca o manusa ,dar nu am folosit pe cele de 2,70m...si mai sus si nu cred ca voi folosi pentru ca la nalucile mici pe care le folosesc eu mai lunga de 2,40 m nu cred ca e buna si dupa cum spuneam pot fi avantaje si dezavantaje in functie de multi factori in folosirea tuturor tipurilor de lansete ;care incep de la zona de pescuit ;barca ,mal ,....situatii care te limiteaza la amumite modele ; nalucile.........intelegeti ce vreau sa spunAndrei scrie:...la urma urmei este si chestie de perceptie si de obisnuinta...