LANSETA - UL -> ce recomandati?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eutherpia
junior
junior

LANSETA - UL -> ce recomandati?

Mesaj de eutherpia » 03 Oct 2009, 17:10

:arrow: As vrea o lanseta UL pentru pescuitul cleanului si al pastravului. De preferat o lanseta scurta 1,80 - 2,10 - 2,40m ... Astept recomandarile voastre. Va multumesc :)

:?: :!: :?: De lanseta Daiwa Tornado.X Ultralight 1,95M/0-7G, ce parere aveti :?: :!: :?:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 03 Oct 2009, 17:41

Iti recomand cu caldura :
-Megabass-Area Trout Special-6"0",0,8-5 gr ,line 1,5-4 lb.
si te asigur ca nu o sa regreti.. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Musti
veteran
veteran

Re: LANSETA - UL -> ce recomandati?

Mesaj de Musti » 03 Oct 2009, 18:02

eutherpia scrie:...De lanseta Daiwa Tornado.X Ultralight 1,95M/0-7G, ce parere aveti :?: :!: :?:
Am luat-o eu de curiozitate si am pescuit-o de cateva ori. E o lanseta placuta in pescuitul cu voblere usoare. Acel "0" grame e putin exagerat, totusi... :D . Arunca lejer nalucile usoare (eu am incercat-o cu 1,5 - 2gr) pt. ca are un blanc subtire, cu actiune moderata. Avand inele relativ mari pt. un UL, se incarca usor si flecteaza in aruncare si fara sa ai in fir un vobler mai greu. Avand o conicitate redusa (blancul e foarte subtire in cotor), lanseta e foarte flexibila. Cu un clenut te distrezi de minune. N-am luat cu ea clean mai mare de 30cm, dar senzatia e faina in drill. Rezerva de putere, chiar daca nu mare, e suficienta pt. a controla un peste de marime medie. Cu un clean mai mare, insa, cred ca e adrenalina curata...
O mentiune aparte o fac pt. maner, care este unul foarte comod. Mandrina este profilata ergonomic, iar foregrip-ul serveste drept piulita de strangere, inchizandu-se cu clichet.
Una peste alta, e o varianta buna de UL, pt. pescuit la vobler (n-as recomanda-o pt. jig), intre betele care se gasesc in mod curent prin magazinele romanesti, avand si un pret civilizat...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 03 Oct 2009, 18:37

si eu caut un UL deocamdata m-am gandit la asta
BeastMaster-AX-Spinning-L-1-80m-2-8g.html
am si testat-o vre-o 10 minute cu ce naluci mici am avut pe la mine,

la TORNADO X Ultralight Rod mi se pare c-am lung manerul pentru un UL

@ valistrati
unde pot gasi o poza cu megabassu asta , din caracteristici pare fain

Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Oct 2009, 18:43

misulian scrie:...la TORNADO X Ultralight Rod mi se pare c-am lung manerul pentru un UL...
Asa cum e construita lanseta, manerul ala e numai bun. Se echilibreaza corect cu o mulineta usoara. Daca ai pus mana pe lanseta, ai putut constata ca manerul si mandrina sunt diferite decat in fotografiile de pe net, care prezinta Tornado-urile X de lungime mai mare.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 03 Oct 2009, 19:52

as vrea eu sa pun mana pe ea :)
n-m vazut-o decat in jpegurile de pe net
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 03 Oct 2009, 20:31

Daiwa Procyon spin 6'0",1/32-1/8oz,inele si mandrina Fuji,actiune mod-fast,in jur de 180lei

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Oct 2009, 10:35

misulian scrie:si eu caut un UL deocamdata m-am gandit la asta
BeastMaster-AX-Spinning-L-1-80m-2-8g.html
am si testat-o vre-o 10 minute cu ce naluci mici am avut pe la mine,

la TORNADO X Ultralight Rod mi se pare c-am lung manerul pentru un UL

@ valistrati
unde pot gasi o poza cu megabassu asta , din caracteristici pare fain

Numa bine
Sincer nu stiu ...singura poza o avea Caius pe Fishshop....asta inainte de-a vinde lanseta :wink: :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 05 Oct 2009, 20:47

Salutare!

Am de cateva zile o Sakura Trinis 602 UL 1.83/1-5 g si...o pescuiesc fara incetare la biban cu jiguri de 2 si 4 grame (cred ca pt. jigging e si facuta, parerea mea), este fast (spre extra cred eu), foarte nervoasa, inele mici, bine echilibrata.
Inca nu am incercat si un textil, pescuind doar cu mono pana acum, dar ce pot spune e ca e f. senzitiva, chiar daca pare a fi destul de rigida la prima incercare (si pe mne m-a surprins pt. un UL).
Am luat bibani frumosi, si la 300 g, iar senzatia in dril de super, incercarea mare de pana acum fiind un avat pe la 500 g, lanseta strunind "fiara" cu brio... :)
Eu cred ca si la strapi de 1 kg face fata cu bine, avand o rezerva de putere pe talon considerabila pt. clasa ei de putere, dar inconvenientul e ca nu cred ca ar merge la fel de bine cu niste microvoblere la clean...drept pt. care eu ii pun "diagnosticul" de pe acum>jigging usor si poate si ceva rotative/oscilante de pana in 5 g.
Parerea mea! :wink:
Numai bine!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 05 Oct 2009, 21:24

Nu stiu de ce crezi ca nu merge cu microvoblere la clean .

Eu am sora mai mare cea de 2,13m si 3-10g . Am folosit-o la clean cu voblere Cozma si Ugly de 3cm si 2g si a mers foarte bine . Nu imi aduc aminte sa fi ratat vreun clean datorita actiunii prea fast .

Oricum am inceput sa caut cleanul si cu voblere mai mari de 5 -6 cm .

Eu zic sa incerci la clean cu ea si s-ar putea sa fii surprins . Placut . :wink:

Scrie răspuns